Κυριακή, 05 Απρίλιος 2015 20:10

Με σούπερ Παπαδόπουλο που σκόραρε δις ο ΠΑΟΚ 2-1 την Ξάνθη

Γράφτηκε από τον

Επιστροφή στις επιτυχίες για τον ΠΑΟΚ, που το απόγευμα της Κυριακής (5/4) κέρδισε σχετικά εύκολα την Ξάνθη με 2-1 στην Τούμπα για την 30ή αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

 

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έχοντας τριπλάσιες τελικές και την κατοχή, ωστόσο ένα «δώρο» του Τζαβέλλα στον Κλέιτον (στο 73’) έδωσε ενδιαφέρον στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα και ενώ οι «ασπρόμαυροι» έδειχναν να έχουν καθαρίσει.

 

Μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που διανύει περίοδο φόρμας. Ο Έλληνας φορ σκόραρε για τρίτο σερί ματς και με δύο γκολ σφράγισε το τρίποντο φτάνοντας τα τέσσερα σε αυτό το διάστημα.

 

Έτσι, ο ΠΑΟΚ πλησίασε στους δύο βαθμούς τον δεύτερο Παναθηναϊκό, ενώ αύξησε στους πέντε τη διαφορά του από τον τέταρτο Αστέρα Τρίπολης. Αντίθετα, το συγκρότημα του Λουτσέσκου έχασε έδαφος στη μάχη των πλέι οφ, αλλά διατηρείται στην 5η θέση με παιχνίδι περισσότερο από ΠΑΣ και Ατρόμητο.

 

Κακό ημίχρονο με ελάχιστες καλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν αυτό του α’ μέρους στην Τούμπα. Έχοντας διαπιστώσει το μεγάλο αμυντικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ, ο Γεωργιάδης παράταξε ένα σφιχτό σύνολο, το οποίο δεν έπαιρνε ρίσκα και προσπαθούσε να επιτεθεί με σχετική ασφάλεια. Τόσο ο Ρατς, όσο και ο Κωνσταντινίδης ανέβηκαν λίγες φορές στην αντίπαλη περιοχή, ενώ και οι Τζιόλης, Κάτσε έδιναν βαρύτητα κυρίως στα αμυντικά τους καθήκοντα. Έτσι, παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων οι Θεσσαλονικείς έβγαζαν ευκαιρίες με το… σταγονόμετρο. Επιβεβαίωσαν ωστόσο τον χαρακτηρισμό της πιο εύστοχης ομάδας του πρωταθλήματος βρίσκοντας δίχτυα στη μία από τις δύο μεγάλες τους ευκαιρίες.

 

Στην πρώτη τους καλά οργανωμένη επίθεση οι «ασπρόμαυροι» πήραν προβάδισμα στο 21’ όταν μετά από σέντρα του Κάτσε ο Παπαδόπουλος με το κεφάλι έκανε το 1-0 σκοράροντας για τρίτο σερί ματς. Ένα λεπτό αργότερα άγγιξαν το δεύτερο γκολ, αλλά ο Αθανασιάδης δεν αξιοποίησε το τετ α τετ από κάθετη του ιδιαίτερα δραστήριου Μακ. Την ίδια ώρα η Ξάνθη παρουσίασε για ακόμα ένα παιχνίδι καλή κυκλοφορία, ωστόσο δεν έβρισκε χώρους και ήταν ακίνδυνη. Πατούσε μεν καλά στο χορτάρι, αλλά οι Σολτάνι, Κλέιτον, Λουσέρο και Καπετάνος ήταν καλά κλεισμένοι. Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλο το 45λεπτο είχαν μόλις μία τελική, όταν ο Κλέιτον στο 9’ σούταρε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

 

 

Σε αντίθεση με την αρχική του τακτική, ο ΠΑΟΚ στο β’ ημίχρονο μπήκε πολύ δυνατά, ανέβασε πολλούς παίκτες πάνω από τη μεσαία γραμμή και επιβραβεύτηκε για την πίεση, που άσκησε στην Ξάνθη. Ο Κυριακίδης στο 53’ πραγματοποίησε διπλή σωτήρια επέμβαση σε κοντινά σουτ των Περέιρα και Μακ, αλλά ένα λεπτό αργότερα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ο Αθανασιάδης με το κεφάλι έδωσε στον Σλοβάκο, αυτός βρήκε τον Παπαδόπουλο και ο Έλληνας φορ με ωραία σεντερφορίσια κίνηση διπλασίασε στο 54’ τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και της ομάδας του. Έχοντας πετύχει το στόχο του, ο «Δικέφαλος του Βορρά» άλλαξε εκ νέου τακτική και οπισθοχώρησε παραχωρώντας την κυκλοφορία στους φιλοξενούμενους.

 

Η Ξάνθη κατάφερε να απειλήσει στο 65’ όταν ο Λουσέρο με κεφαλιά-δυναμίτη ανάγκασε τον Ιτάζν σε εντυπωσιακή επέμβαση, αλλά κατά κύριο λόγο έβρισκε κλειστούς διαδρόμους. Ένα όμως τραγικό λάθος-γύρισμα του Τζαβέλλα την έβαλε στο παιχνίδι. Ο Κλέιτον κρέμασε με εξαίσια λόμπα τον Καμερουνέζο και οι Ακρίτες μείωσαν στο 73’ σε 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Παρότι όμως είχαν περίπου 20 λεπτά στη διάθεσή τους για να φτάσουν στην ισοφάριση δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Ο ΠΑΟΚ πήρε πάλι την κατοχή, μετέφερε το ενδιαφέρον μακριά από την εστία του Ιτάνζ και δίχως να αγχωθεί ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά κράτησε το υπέρ του σκορ, κατακτώντας τρεις σημαντικούς βαθμούς.

 

Διαιτητής ήταν ο Βοσκάκης (Ρεθύμνου). Βοηθοί οι Τάτσης (Ηπείρου) και Πετρόπουλος (Αρκαδίας), ενώ τέταρτος ο Θάνος (Γρεβενών).

 

 

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης (46’ λ.τ. Νομπόα), Κάτσε, Περέιρα, Μακ (75’ Κίτσιου), Παπαδόπουλος (69’ Γκολάσα), Αθανασιάδης.

 

ΞΑΝΘΗ (Ράσβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκομσί (46’ Μπέρτος), Γούτας, Παπάζογλου, Μπαξεβανίδης, Παπαστεριανός (46’ Βασιλακάκης), Ομπόντο, Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι, Καπετάνος (66’ Ράνος).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR