Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2015 14:30

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ – ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 2-1: Ανατροπή παραμονής με ψυχή και τσαμπουκά! - Σκόρερ οι Καρύδης και Χαραλαμπόπουλος

Γράφτηκε από τον

Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και αγωνιστικό τσαμπουκά ο Αστέρας Αρφαρών πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη επί του Τέλλου Αγρα με 2-1, κάνοντας την ανατροπή στο β’ ημίχρονο και έμεινε ζωντανός στην υπόθεση παραμονή.

Η ομάδα του Στάθη Βανικιώτη έπαιζε… κατηγορία το Σάββατο και οι παίκτες της στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν κατάθεση ψυχής. Ετσι έφτασαν δίκαια στην επικράτηση χάρις σε τέρματα του Καρύδη στο 60’ και Χαραλαμπόπουλου στο 82’, απαντώντας με τον καλύτερο τρόπο στο γκολ που είχε σημειώσει στο πρώτο μέρος ο Κωστακιώτης. Πλέον ο Αστέρας συνεχίζει να ισοβαθμεί με την Εράνη στη 13η θέση και θέλει το διπλό σε δύο εβδομάδες στο Διαβολίτσι για να πάει είτε σε μπαράζ είτε να σωθεί απευθείας, αν η Φιλιατρινή ομάδα δεν κερδίσει εκτός έδρας τον Μεσσηνιακό.
Ολα πάντως στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζαν… βουνό για τους γηπεδούχους, ίσως επειδή και ο Αγρας ήταν αρκετά καλός παρά τις απουσίες του. Οι Γαργαλιανιώτες παρότι ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά χτύπησαν στα ίσα το παιχνίδι και έχασαν από το υπέρμετρό πάθος και το αίσθημα της αυτοσυντήρησης που βγήκε στο δεύτερο μέρος από τους «κυανόλευκους».
 
Καλύτερος ο Αγρας
στο πρώτο μέρος
 
Ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριος ποιοτικά με λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα που έπαιζε δίχως άγχος ήταν καλύτερη και έβγαινε με ευκολία στην επίθεση δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Από την άλλη η ομάδα των Αρφαρών, που ήξερε πως έπρεπε πάση θυσία να κερδίσει, έπαιζε με άγχος και δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Στο πρώτο 15λεπτό ακυρώθηκαν σωστά δύο γκολ που πέτυχε ο Τουρλίδας στο 8’ και ο Καρύδης στο 14’ ως ισάριθμα οφσάιντ. Στο 17’ μετά από εκτέλεση κόρνερ για λογαριασμό του Αγρα και απόκρουση των αμυντικών ο Κολεζνιτσένκο έπιασε ένα φοβερό σουτ με τον Χριστόπουλο να βγάζει δύσκολα σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή ευκαιρία στο 24’όταν ο Μπαράι σέντραρε, ο Καρύδης έστρωσε για τον Γιαννακόπουλο που από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε δίπλα από το δεξί δοκάρι. 

Στο 41’ το 0-1 με Κωστακιώτη
 
Ο Αγρας ανέβαζε την απόδοση του όσο περνούσε η ώρα, με τον Κωστακιώτη να ταλαιπωρεί τους αμυντικούς, τον Τριανταφυλλάκη να παίζει πολύ ώριμα και σωστά για την ηλικία του και τον Τουρλίδα να είναι μία μόνιμη απειλή.
Ετσι φτάσαμε στο 41’όταν ο Τουρλίδας έδωσε κάθετα στον Πότση που σούταρε, ο Χριστόπουλος απέκρουσε, όμως ο Κωστακιώτης από κοντά δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει το 0-1. Στη φάση αυτή οι Αρφαραίοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του Πότση, σε μία πράγματι  οριακή φάση.
 
Ετρωγε… σίδερα στο
δεύτερο ο Αστέρας
 
Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας μπήκε μεταμορφωμένος στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας με ασφυκτικό πρέσινγκ και… αυτοθυσία στις προσωπικές μονομαχίες. Ο Αγρας αρκέστηκε στο να αμύνεται την περισσότερη ώρα, ενώ αντιθέτως δεν εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα των «κυανόλευκων». Στο 57’ μετά από γέμισμα του Μπούρα ο Γεωργόπουλος με γυριστή κεφαλιά παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ, όμως ο Κατσαρέας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Η ισοφάριση τελικά ήρθε στο 60’ όταν ο Φέστας συνεργάστηκε στα δεξιά με τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος έβγαλε μια πολύ δύσκολη σέντρα και στην καρδιά της άμυνας ο Καρύδης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-1, το οποίο πανηγυρίστηκε δεόντως από τους 200 περίπου φίλους του Αστέρα. Το γκολ αυτό έδωσε επιπλέον ώθηση στους γηπεδούχους που συνέχισαν να πιέζουν κυρίως με μεγάλες μπαλιές και στημένες φάσεις. Στο 66’ ύστερα από βαθιά μπαλιά του Μπούρα, ο Μπαράι σούταρε με την μπάλα να χτυπά στον Μπερερή και να βγαίνει κόρνερ. Στο 73’ η ομάδα του Στ. Βανικιώτη έχασαν μεγάλη τριπλή ευκαιρία… Αρχικά την εκτέλεση φάουλ του Μπούρα απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ ο Κατσαρέας… Το κόρνερ εκτέλεσε ο Φέστας, με τον Γιαννακόπουλο να πιάνει την κεφαλιά και τον γκολκίπερ του Αγρα να λέει και πάλι «όχι», ενώ στη συνέχεια η κεφαλιά του Τσιλίκου από κοντά δεν βρήκε για λίγο στόχο. Ο Αγρας απείλησε σε μία αντεπίθεση στο 75’ που θα μπορούσε να βάλει δεύτερο γκολ αν ο Κωστακιώτης σούταρε καλύτερα από ευνοϊκή θέση μετά από πάσα του Τουρλίδα.
 
«Λύτρωση» στο 82’
με Χαραλαμπόπουλο

 Τελικά η δικαίωση των προσπαθειών της ομάδας των Αρφαρών ήρθε στο 82’…
Ο Φέστας εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Τσιλίκος πήρε την κεφαλιά στο 2ο δοκάρι και ο προωθημένος Χαραλαμπόπουλος με κοντινή προβολή έκανε το 2-1, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από συμπαίκτες και φιλάθλους. Στα λεπτά που απέμεναν οι Γαργαλιανιώτες προσπάθησαν για την ισοφάριση, όμως οι παίκτες του Αστέρα δεν άφησαν να δημιουργηθεί κάποια επικίνδυνη φάση, κρατώντας το «χρυσό» 2-1.
Καλύτεροι των γηπεδούχων οι Γιαννακόπουλος, Ζέππος, Χαραλαμπόπουλος και Φέστας, ενώ από τον Αγρα ξεχώρισαν μόνο στο α’ ημίχρονο οι Κωστακιώτης, Τριανταφυλλάκης και Αναστασόπουλος.
Ο διαιτητής Αλεξέας έβγαλε με επιτυχία ένα δύσκολο παιχνίδι που είχε πολλά νεύρα και διαμαρτυρίες. Καλά τα πήγε ο α’ βοηθός Γεωργαντάς, όχι όμως και ο δεύτερος Παναγιωτόπουλος που έκανε αρκετά λάθη. 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Χριστόπουλος, Κουρνέτας (76’ Καπόγλης), Μπαράι (70’ Βαλτασάρος), Τσιλίκος, Χαραλαμπόπουλος, Ματθαίος, Μπούρας, Ζέππος, Γιαννακόπουλος, Καρύδης, Φέστας.
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Κατσαρέας, Κορομηλάς, Κολεζνιτσένκο, Μπερερής, Γεωργόπουλος, Πότσης, Τριανταφυλλάκης, Σικαλιάς, Τουρλίδας, Κωστακιώτης, Αναστασόπουλος.