Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2015 18:22

Παγκόσμιος θαυμασμός για το... πενταρέ του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Γράφτηκε από τον
Παγκόσμιος θαυμασμός για το... πενταρέ του Κριστιάνο Ρονάλντο!

«Δεν ξέρω τι άλλο να πω για τον Κριστιάνο Ρονάλντο». Τα λόγια του Κάρλο Αντσελότι στη συνέντευξη Τύπου μετά την εντυπωσιακή νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 9-1 επί της Γρανάδα τα λένε όλα.

 

 

Μπορεί να δέχτηκε κριτική για τις επιδόσεις του μετά την έλευση του νέου έτους, με πολλούς να λένε ότι ο χωρισμός του από την Ιρίνα Σάικ επηρέασε και το παιχνίδι του, αλλά την Κυριακή (5/4) ο Πορτογάλος ξέσπασε. Πέτυχε πέντε γκολ, σημειώνοντας, μάλιστα, χατ τρικ μέσα σε οκτώ (!) λεπτά (30’, 36’ και 38’) και σημείωσε προσωπικό ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα του σκόραρε τόσες φορές σε ένα ματς.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος έχει πετύχει μέχρι στιγμής περισσότερα από τρία γκολ σε 28 ματς.

 

Παράλληλα, η… μούντζα των γκολ τον έφτασε πλέον στα 300 με τη φανέλα της «Βασίλισσας» σε 287 αναμετρήσεις και πλέον κυνηγά τα 307 γκολ του θρυλικού Αλφρέδο Ντι Στέφανο και το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, Ραούλ, που είχε «εκτελέσει» 323 φορές για λογαριασμό της Ρεάλ.

 

Γενικότερα, είναι ο έβδομος παίκτης της ισπανικής ομάδας που πετυχαίνει 5 γκολ σε ένα ματς, μετά τους Αλντάι, Αλσούα, Μουνιόθ, Πεπίγιο, Πούσκας και Μοριέντες.

 

Ο τελευταίος πέτυχε την προσωπική… πεντάρα και πιο πρόσφατη για παίκτη της ομάδας, κόντρα στην Λας Πάλμας τη σεζόν 2001-02. Γενικότερα, στο ισπανικό πρωτάθλημα το πιο πρόσφατο ανάλογο… σόου δόθηκε από τον Ρανταμέλ Φαλκάο με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια τη σεζόν 2012-13.

 

Όσον αφορά το… σύγχρονο αντίπαλο δέος, το χατ τρικ με το οποίο ξεκίνησε κόντρα στη Γρανάδα ο «CR7» ισοφαρίζει το ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι στην Πριμμέρα Ντιβιζιόν με 24, ενώ έφτασε τα 28 συνολικά με τη φανέλα της Ρεάλ, όσα και ο Ντι Στέφανο.

 

Επιπλέον, τα οκτώ λεπτά που χρειάστηκε για να πετύχει την τριπλέτα, είναι το συντομότερο διάστημα για ξένο παίκτη της ομάδας και βελτιώνει το προσωπικό του ρεκόρ, καθώς το 2011 είχε πετύχει κόντρα στη Μάλαγα τρία προσωπικά γκολ μέσα σε 14 λεπτά.

Συνολικά, πάντως, στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, ο Ρονάλντο έγινε ο 31ος παίκτης που πετυχαίνει 5 ή περισσότερα γκολ σε ένα ματς. Οι «Μπάτα» (Αθλέτικ Μπιλμπάο) και Κουμπάλα (Μπαρτσελόνα) είχαν πετύχει 7 προσωπικά τέρματα σε έναν αγώνα, ενώ ιδιαίτερη θέση στη σχετική λίστα έχει ο σπουδαίος Τέλμο Θάρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο οποίος σκόραρε πέντε φορές σε τρία ματς, ενώ πέτυχε και έξι σε άλλον αγώνα.

 

ΠΗΓΗ: Α-SPORTS.GR