Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2015 22:19

Νίκησε 2-1 την Κέρκυρα και βλέπει 5άδα ο Ατρόμητος

Γράφτηκε από τον

Πολύτιμη νίκη πριν τον... ευρωπαϊκό τελικό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα πήρε ο Ατρόμητος, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας (6/4) επιβλήθηκε της Κέρκυρας με 2-1.

Οι Περιστεριώτες καρδιοχτύπησαν, αλλά τελικά έχοντας τον Ναπολεόνι σε καλή μέρα, πήραν αυτό που ήθελαν, σ' ένα ματς που ήταν αρκετά εντυπωσιακό και με πολύ γρήγορο ρυθμό για τα ελληνικά δεδομένα.

Η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο και τη διαφορά έκανε το δεύτερο γκολ του Ναπολεόνι, το οποίο ήρθε κόντρα στη ροή του ματς. Οι Φαίακες για ένα ημίχρονο ήταν εξαιρετικοί, αλλά πλήρωσαν την εμφάνιση του πρώτου 45λεπτου και τις πολλές μονομαχίες που χάθηκαν σε αυτό.

 

Έτσι γνώρισαν δεύτερη σερί ήττα και ψάχνουν πλέον άλλο ένα αποτέλεσμα προκειμένου να εξασφαλίσουν επί της ουσίας την παραμονή στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν.

Ανώτερος σε όλη τη διάρκειά του ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες μπήκαν δυνατά και από τα πρώτα λεπτά έδειξαν τα δόντια τους.

Έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 4' με τον Ναπολεόνι, ο οποίος στο 12' έκανε το 1-0. Ο Ιταλός ξέφευγε με χαρακτηριστική άνεση από την άμυνα των φιλοξενούμενων, δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα και το γκολ του ήρθε με πλασέ σε δεύτερο χρόνο.

Η Κέρκυρα αρχικά είχε παραταχθεί με τριάδα στην άμυνα, προκειμένου να ελέγξει το ματς. Ωστόσο, αυτό δεν της βγήκε και στην πορεία ο Γρηγορίου επέστρεψε στην τετράδα βάζοντας αριστερά τον Γκόμες και δεξιά τον Σιόντη.

Το εντυπωσιακό είναι ότι χωρίς να είναι ψηλή ομάδα, ο Ατρόμητος απειλούσε σε ροή αγώνα και από τον αέρα. Τα μαρκαρίσματα δεν έβγαιναν και οι γηπεδούχοι βρίσκονταν μόνοι τους.

Επιθετικά οι Φαίακες δεν είχαν να επιδείξουν κάτι. Επιχειρούσαν να επιτεθούν από τα πλάγια και να βγουν γρήγορα σε αντεπιθέσεις με τους Γκαζαριάν και Χαβίτο. Ωστόσο, δυσκολεύονταν υπερβολικά να ολοκληρώσουν προσπάθεια.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο. Και αυτό ήταν μονόλογος, αλλά αυτή τη φορά για την Κέρκυρα, η οποία μπήκε με στόχο να ισοφαρίσει και από την αρχή πήρε την μπάλα στην κατοχή της.

Ωστόσο, στο 51' ο Ατρόμητος σκόραρε κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Ούμπιντες από δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Ναπολεόνι δεν συγχώρεσε με κεφαλιά από κοντά τη λανθασμένη εκτίμηση του Βενέτη.

Η Κέρκυρα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μπει ξανά στο παιχνίδι στο 58' με τον Καϊκούτ να πλασάρει άστοχα. Ωστόσο, το 2-1 ήρθε τελικά στο 66' με τον Γκορμπούνοφ να κάνει κάκιστη έξοδο και τον Κόντο να τον κρεμάει.

Από το γκολ και μετά το άγχος ήταν έκδηλο στους παίκτες του Ατρομήτου, οι οποίοι οπισθοχωρούσαν συνεχώς και περισσότερο. Η Κέρκυρα πίεζε, αλλά αναπτυσσόταν με βαθιές μπαλιές και το αποτέλεσμα ήταν να διώχνουν εύκολα οι γηπεδούχοι.

Το ματς μετά το 80' άνοιξε πάρα πολύ, καθώς οι φιλοξενούμενοι βγήκαν όλοι στην επίθεση. Στο 84' ο Δημούτσος έστειλε με σουτ την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κουτζαβασίλη και δύο λεπτά μετά ήρθε η απάντηση της Κέρκυρας με τον Γκορμπούνοφ να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Γκόμες. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι κι έτσι η ομάδα του Γρηγορίου έφυγε με άδεια χέρια από το Περιστέρι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λιαχούδης (Μακεδονίας), βοηθοί οι Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Απτόσογλου (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 31' Κιβρακίδης, 31' Πίτου Γκαρσία, 89' Δημούτσος, 90'+1 Αγκουαζί, 90'+1 Ούμπιντες, 90'+2 Κούρος - 21' Γκόμες, 26' Καρντόσο, 74' Μαρκόφσκι

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Κατσουράνης, Δημούτσος (89' Κούρος), Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (52' Αγκουαζί), Μαρσελίνιο (65' Μπρίτο), Ναπολεόνι.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Σιόντης (85' Γεωργακόπουλος), Γκόμες, Κόντος, Ανδρεόπουλος, Καρντόσο (63' Μανωλάς), Χαβίτο, Γκαζαριάν (46' Καϊκούτ), Μαρκόφσκι.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR