Τρίτη, 07 Απρίλιος 2015 12:06

Στη δημοσιότητα το πόρισμα για την εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Γράφτηκε από τον

«Σεισμό» (ίσως τον απαιτούμενο για τα χρονίζοντα προβλήματα διαφθοράς και διαπλοκής) προκαλεί η δημοσιοποίηση του πορίσματος του εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα, για την πολύκροτη υπόθεση της δράσης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το πόρισμα αποκάλυψε η χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» και σε αυτό περιλαμβάνονται και οι εισηγήσεις του εισαγγελέα για ποινικές διώξεις εις βάρος 16 προσώπων, εκ των οποίων και κορυφαίοι παράγοντες του ποδοσφαίρου, ενώ κατονομάζονται οι διευθυντές και οι συμμετέχοντες της οργάνωσης

Στο πλήρες κείμενο 173 σελίδων, που δημοσιεύεται αυτούσιο σημειώνεται πως έχουν ασκηθεί ήδη οι κακουργηματικές διώξεις και ο ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, έχει αυξήσει τον αριθμό των κατηγορούμενων σε 25. Επίσης η ίδια εκπομπή αποκάλυψε ότι ο Ανδρεάδης ερευνά τέσσερις αγώνες που δεν περιέχονται στο πόρισμα αλλά ούτε και στους φακέλους των ύποπτων της UEFA. Αυτά τα παιχνίδια κατά χρονολογική σειρά είναι:

-06/01/2013         Ολυμπιακός-Βέροια           3-0 

-01/11/2014         Αστέρας Τρίπολης–Ολυμπιακός 0-0

-01/02/2015         Βέροια-Ολυμπιακός           0-2

-04/02/2015         Ολυμπιακός–Ατρόμητος        2-1

Επίσης η εκπομπή αποκάλυψε ότι υπάρχει και 6ος διαιτητής της Σούπερ Λίγκα, που έλαβε κλήση από τον ανακριτή διαφθοράς ως κακουργηματικά κατηγορούμενος. Επίσης αναφέρθηκαν τα ονόματα των 10 διαιτητών για τους οποίους υπήρξε εισαγγελική εντολή και το ΣΔΟΕ άνοιξε τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ