Τρίτη, 07 Απρίλιος 2015 17:17

Ωρα για πανηγυρισμούς στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Σε… πελάγη ευτυχίας πλέουν από την Κυριακή το βράδυ στην Κυπαρισσία. Η τριφυλιακή ομάδα νίκησε και το Δώριο (1-2) και κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα στην Α' τοπική μία αγωνιστική πριν το φινάλε, όντας στο +6 από τον Πάμισο.


Μετά από πέντε χρόνια ο ΑΟΚ παίρνε και πάλι τον τίτλο στη Μεσσηνία και ετοιμάζεται για τα μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική. Η απονομή θα γίνει στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Πάμισο που δεν έχει πια κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Κάτι που δεν φανταζόταν ούτε ο προπονητής της Κυπαρισσίας Αλέξης Μαντζούνης.  Διότι μην ξεχνάμε στο φινάλε του πρώτου γύρου οι πρωταθλητές ήταν 4 βαθμούς πίσω από τους Νησιώτες, οι οποίοι σε 15 ματς μετρούσαν 14 νίκες και τη μεταξύ τους ισοπαλία.
"Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να το πάρουμε πριν από το ντέρμπι. Πίστευα όμως,  ότι όταν φθάσει αυτό το παιχνίδι, μπορεί και να παίζουμε για δύο αποτελέσματα. Από τη στιγμή που δεν χάσαμε από τον Πάμισο, ήμουν σίγουρος ότι η διαφορά των 4 βαθμών θα μειωθεί", λέει στο "Ν" ο Αλέξης Μαντζούνης που δικαιούται πλέον να πανηγυρίσει μετά και την μαθηματική επιβεβαίωση του πρωταθλήματος.
"Τώρα πλέον μπορούμε να χαλαρώσουμε και να χαρούμε το ντέρμπι χωρίς άγχος. Θεωρώ ότι παίρνουμε δικαιότατα το πρωτάθλημα. Και το μεγαλύτερο παράσημο είναι ότι το αναγνωρίζουν και οι υπόλοιπες ομάδες και παράγοντες στη Μεσσηνία.
Ακόμα και ο ανταγωνιστής μας και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία.  Από την αρχή έλεγα ότι δεν παραδινόμαστε ποτέ. Ακόμα και όταν ήμασταν στο -4. Η φιλοσοφία μας δεν άλλαξε ούτε όταν περάσαμε μπροστά. Σε κάθε ματς στόχος ήταν η νίκη. Βέβαια στο -4 είχαμε μεγαλύτερο άγχος γιατί κυνηγούσαμε και δεν είχαμε περιθώρια λάθους. Είχαμε τεράστια πίστη στους εαυτούς μας και ήμασταν ομάδα. Χτύπαγε ο ένας και… πονούσε ο άλλος. Αυτή ήταν η φιλοσοφία μας".
Ο Αλέξης Μαντζούνης σχολίασε και τα μπαράζ για την άνοδο στη Γ' εθνική που θα ξεκινήσουν σ' ένα μήνα. "Είμαστε πιο χαλαροί γι' αυτούς τους αγώνες και θέλουμε να το απολαύσουμε. Θα παίξουμε με αντιπάλους άλλου επιπέδου. Δεν έχουμε τόση πίεση. Θέλουμε να χαρούμε το ταξίδι ανεξάρτητα από τον προορισμό".

Πενθήμερο ρεπό

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι προπονήσεις θα ολοκληρωθούν την Μεγάλη Τετάρτη και εν συνεχεία θα υπάρχει πενθήμερο ρεπό λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος. Η επιστροφή στο γήπεδο έχει οριστεί για  την Τρίτη του Πάσχα.
Εκτός πλάνων είναι ο στρατευμένος Θεοδωρακόπουλος που πήρε μετάθεση στα Γιάννενα, ενώ ο Μπακόπουλος είναι τραυματίας. Στον αντίποδα εξασφάλισε άδεια ο επίσης στρατευμένος Ζαφείρης.