Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 19:12

Το σήκωσαν οι μικροί του ΠΑΟΚ, 1-0 τον Ολυμπιακό

Γράφτηκε από τον
Το σήκωσαν οι μικροί του ΠΑΟΚ, 1-0 τον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στα Χανιά με 1-0 τον Ολυμπιακό με το χρυσό γκολ του Δούμτση και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Superleague σε ηλικίες κάτω των 15 ετών. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι Πειραιώτες.


O ΠΑΟΚ είναι η πρωταθλήτρια ομάδα της Superleague Κ15 για τη σεζόν 2014-15, με την ομάδα Παίδων του "Δικεφάλου" να επικρατεί με 1-0 της αντίστοιχης του Ολυμπιακού στον τελικό που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης στο γήπεδο των Περιβολίων στα Χανιά.
Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Δούμτσης στο 20', ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Νικοπολίδη σε σουτ του Γκαργκαλατζίδη, με τους "ασπρόμαυρους" να κατακτούν έτσι αήττητοι τον τίτλο καθώς στις 21 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου είχαν απολογισμό 19 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να σκοράρουν και να οδηγήσουν στο ματς στα πέναλτι μετά το γκολ που δέχτηκαν στο 20ο λεπτό, όμως από τη μία το πρόβλημα που είχαν στην τελική προσπάθεια και από την άλλη ο σταθερότατος γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Μαβίδης, κράτησαν το 1-0 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας

Το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο στο ξεκίνημά του και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 15' από πλευράς Ολυμπιακού, με τον Κατσούκη να κάνει ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Μαβίδη να αποκρούει σε κόρνερ.
Πέντε λεπτά αργότερα (20') ήρθε η πρώτη καλή φάση για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ευτύχησαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Γκαργκαλατζίδης βρήκε χώρο από θέση δεξιά στη μεγάλη περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Νικοπολίδης έπεσε στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε ασθενώς και ο Δούμτσης ήρθε ως τρέιλερ για να γράψει το 1-0 για τον ΠΑΟΚ με κοντινό πλασέ.
Στα επόμενα λεπτά ο "Δικέφαλος" πατούσε καλύτερα εντός γηπέδου και στο 31' απείλησε και πάλι, αυτή τη φορά με τον Χατζή που δοκίμασε σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Νικοπολίδη να μπλοκάρει πάντως σταθερά τη μπάλα.
Στα τελευταία δεκά λεπτά του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός ανέλαβε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες ψάχνοντας την ισοφάριση όμως το γκολ δεν ήρθε, με κορυφαία στιγμή για τους "ερυθρόλευκους" να είναι η κεφαλιά του Γαλούπη στο 36' που έφυγε άουτ.
Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 46' για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο Γαϊτανίδης βγήκε από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Χατζή, με το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.
Στη συνέχεια η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδωσε χώρους στον Ολυμπιακό επιλέγοντας να παίξει με αντεπιθέσεις και στο 64' ήταν και πάλι εκείνη που απείλησε, με τον Νικοπολίδη να πραγματοποιεί ωστόσο σωτήρια επέμβαση πέφτοντας στα πόδια του Δούμτση και μπλοκάροντας τη μπάλα.
Στο 69' ο Καριμπίδης προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ στην κίνηση αλλά δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε ενώ στο 74' είδε σωστά την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή καθώς έσπρωξε αντίπαλο.
Αν και με αριθμητικό μειονέκτημα ο Ολυμπιακός δεν πέταξε λευκή πετσέτα και προσπάθησε στα τελευταία 13 λεπτά για την ισοφάριση (επτά ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων) όμως οι δύο καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι "ερυθρόλευκοι" δεν τους επέτρεψαν να κάνουν το 1-1.
Ο Τσιριγώτης στο 77' έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με πλασέ από πλεονεκτική θέση ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο σταθερότατος γκολκίπερ του ΠΑΟΚ Μαβίδης έκανε γρήγορη έξοδο και πήρε τη μπάλα από τα πόδια του Βοΐλη λίγο πριν ο τελευταίος κάνει το πλασέ στο μεταξύ τους τετ α τετ.
Το τελευταίο τριπλό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με 1-0 και έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε άξια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Superleague Κ15 ούσα μάλιστα αήττητη μέσα στη σεζόν.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θέος): Νικοπολίδης, Μαργαρίτης (60' Τσερκώνης), Ιτσκάρας (41' Φυτόπουλος), Παπαδόπουλος, Ράμα, Βοΐλης, Γαλούπης, Κατσούκης, Σουράνης (51' Καριμπίδης), Τσιριγώτης, Νεοφυτίδης
ΠΑΟΚ (Μήττας): Μαβίδης, Ευφραιμίδης, Βουτσάς, Λυρατζής, Μανιώτης, Τσιγγάρας (46' Κύρτσος), Δούμτσης (79' Κύρκου), Γαϊτανίδης, Τσαούσης, Χατζής (65' Δουλγέρης), Γκαργκαλατζίδης
Πηγή: sport24.gr