Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 19:31

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Προβάδισμα Ξάνθης για τελικό, 1-0 τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Προβάδισμα Ξάνθης για τελικό, 1-0 τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο

Η SKODA Ξάνθη επικράτησε με 1-0 του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.

Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο οι γηπεδούχοι όταν ρίσκαραν για την ισοφάριση. Ενα γκολ του Κλέιτον από το 7' της αναμέτρησης ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στην SKODA Ξάνθη στο ματς με τον Ηρακλή που διεξήχθη το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στο Καυτανζόγλειο. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν έτσι το πρώτο βήμα για την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος ενώ η ρεβάνς της 30ης Απριλίου θα διεξαχθεί στα "Πηγάδια". Το 1-0 όμως αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς και είναι ένα εύθραυστο σκορ ενόψει της ρεβάνς δίνοντας ελπίδες στον Ηρακλή να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στην Ξάνθη και να παλέψει για 90' ακόμα την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Η SKODA Ξάνθη ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε, και θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει περισσότερα από ένα γκολ και να καθαρίσει από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση. Με ηγέτη τον Σίλβα Κλέιτον οι Ακρίτες έφτασαν στο τέρμα το οποίο πανηγυρίστηκε δεόντως.  Από την πλευρά του ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο είχε κάποιες καλές και θα μπορούσαμε να πούμε κλασικές ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μάλιστα ρίσκαρε και βγήκες όλος στην επίθεση με αποτέλεσμα να αφήσει κενά στην άμυνα. Ευτυχώς για την ομάδα του Ηρακλή ο Γιαννίκογλου στο ντεμπούτο του κράτησε σε δυο περιπτώσεις τουλάχιστον το 1-0 που αφήνει ελπίδες στην ομάδα του "Γηραιού" για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στην ρεβάνς.
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος
Βοηθοί: Νικόλαος Γεωργακάκος, Αλέξανδρος Γρεβένης
Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (61' Κάσσος), Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (83' Τσιλιγκίρης), Ρομάνο, Περόνε, Τσιλιανίδης (69' Λουκίνας), Κυριακίδης.
SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι (71' Βάλτερ), Λουσέρο, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Κλέιτον (79' Παπαστεργιανός), Γούτας, Καρυπίδης, Ράνος (78' Καπετάνος).
Γκολ: 7' Κλέιτον
Κίτρινες: 40' Τσιλιανίδης, 69' Ιντζόγλου/27' Βασιλακάκης, 80' Κυριακίδης, 90+ Καρυπίδης
Πηγή: sport24.gr