Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2015 11:42

Για μια θέση στην Α' τοπική Εράνη και Αστέρας Αρφαρών - ορατό το μπαράζ και η παραμονή μέσω... Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Η 30ή και τελευταία αγωνιστική της Α' τοπικής που θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα έχει ενδιαφέρον μόνο για την παραμονή, καθώς η Κυπαρισσία εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο και ετοιμάζεται πλέον για τα μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική.

Αντίθετα στην ουρά, η αγωνία θα διαρκέσει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Για μια θέση στην Α' τοπική της νέας σεζόν μάχονται η Εράνη και ο Αστέρας Αρφαρών.
Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 30 βαθμούς στη ζώνη του υποβιβασμού και αν φέρουν τα ίδια αποτελέσματα στο φινάλε, τότε θα χρειαστεί να δώσουν αγώνα μπαράζ,  με δεδομένο ότι μοιράζονται τις νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Στον πρώτο γύρο η Εράνη είχε νικήσει στα Φιλιατρά με 2-1 και στο δεύτερο ο Αστέρας με 1-0 στα Αρφαρά. Η Φιλιατρινή ομάδα θα παίξει την τελευταία αγωνιστική στην Καλαμάτα με το Μεσσηνιακό και ο Αστέρας στο Διαβολίτσι με την ομώνυμη ομάδα.
Εκτός έδρας τόσο η Εράνη, όσο και ο Αστέρας έχουν κακή παρουσία. Η πρώτη μετρά μόλις ένα διπλό, 6 ισοπαλίες και 7 ήττες σε 14 εξόδους με τέρματα 7-14. Ο Αστέρας έχει τρία διπλά, μία ισοπαλία και 10 ήττες με γκολ 14-37. Στο β' γύρος μακριά από το γήπεδό του, έχει κερδίσει μόνο την Κορώνη (το Φλεβάρη), ενώ το μοναδικό διπλό των Φιλιατρινών σημειώθηκε την 12η αγωνιστική (1-0 τον Τσικλητήρα Πύλου στις 30 Νοεμβρίου).
Σε αυτά τα ματς όμως θα παίξουν τους κόπους μιας σεζόν και σε τέτοιες περιπτώσεις το κίνητρο παίζει μεγάλο ρόλο.
Να σημειωθεί ότι υπάρχει και το σενάριο να μείνουν στην κατηγορία και οι δύο ομάδες, στην περίπτωση που η πρωταθλήτρια Κυπαρισσία πάρει το εισιτήριο για τη Γ' εθνική.
Ο χαμένος όμως της τελευταίας αγωνιστικής ή του μπαράζ που θα ακολουθήσει, θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Ιούνιο για δει τη θέση που θα τερματίσει ο ΑΟΚ.  Και σίγουρα θα γνωρίζει ότι η τύχη του δεν εξαρτάται πλέον από αυτόν. Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες που έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά στην Α1  είναι ο Ακρίτας Κορώνης και το Ασπρόχωμα.


19 βαθμούς στον β' γύρο

Η Εράνη έχει 30 βαθμούς που μεταφράζονται σε 6 νίκες, 12 ισοπαλίες και 11 ήττες με γκολ 21-26.
Ο ισόβαθμος Αστέρας μετρά τρεις νίκες περισσότερες από την Εράνη, αλλά έχει μόλις 3 ισοπαλίες και 17 ήττες με τέρματα 28 -61. Η Εράνη έχει την 4η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, αλλά και τη χειρότερη επίθεση. Στον πρώτο γύρο πάντως είχε 5 βαθμούς διαφορά από τον Αστέρα, που έκανε την αντεπίθεση του από το Γενάρη και μετά και πήρε 19 βαθμούς (6 νίκες, 1 ισοπαλία και 7 ήττες), ενώ στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος είχε 11 βαθμούς (3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 10 ήττες).  Στις τελευταίες μάλιστα οχτώ αγωνιστικές του α' γύρου γνώρισε 7 ήττες και πήρε μόνο  μια νίκη (με την Ανδρούσα που ήταν η μοναδική στο γήπεδό του).
Η Εράνη τελείωσε τον πρώτο γύρο με 16 βαθμούς, έχοντας τρεις νίκες, εφτά ισοπαλίες και 5 ήττες.
Στο β' γύρο μετρά 14 βαθμούς (τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και έξι ήττες).

Τι έχουν κάνει φέτος

ΕΡΑΝΗ

Οι έξι ομάδες που έχει νικήσει φέτος η Εράνη είναι η Ανδρούσα (3-0), ο Αστέρας Αρφαρών (2-1) και ο Τσικλητήρας Πύλου (0-1) στον πρώτο γύρο και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός Καλαμάτας (1-0), ο Τέλλος Αγρας (1-0) και ο Ακρίτας Κορώνης (2-0) την περασμένη αγωνιστική, σ' ένα ματς που είχε εφτά δοκάρια!
Οι 12 ισοπαλίες των Φιλιατρινών είναι με Κυπαρισσία (0-0), Εθνικό Μελιγαλά (0-0), Ολυμπιακό Καλαμάτας (1-1), Διαβολίτσι (0-0), Ασπρόχωμα (1-1), Κορώνη (1-1), Μεσσηνιακό (1-1) στον α' γύρο και στο δεύτερο με Δώριο (1-1), Εθνικό Μελιγαλά (0-0), Ανδρούσα (0-0), Ασπρόχωμα (1-1) και Σπερχογεία (0-0).
Οσον αφορά τις ήττες, στον πρώτο γύρο έχασε από Πάμισο (1-0), Δώριο (3-1), Τέλλο Αγρα (1-0), Απόλλωνα Καλαμάτας (2-1) και Σπερχογεία (0-2). Και στο δεύτερο γύρο από Κυπαρισσία (1-0), Πάμισο (0-2), Διαβολίτσι (2-1), Απόλλωνα Καλαμάτας (0-1), Αστέρα Αρφαρών (1-0) και Τσικλητήρα Πύλου (2-3).

AΣΤΕΡΑΣ

Ο Αστέρας Αρφαρών επικράτησε στον α' γύρο εκτός έδρας του Ασπροχώματος με 1-0 και στο ίδιο γήπεδο του Μεσσηνιακού με 1-3, ενώ εντός κέρδισε μόνο την Ανδρούσα (1-0).
Αντίθετα στο β' γύρο εκμεταλλεύτηκε περισσότερο την έδρα του, καθώς πήρε τη νίκη με Ασπρόχωμα (3-1). Μεσσηνιακό (1-0), Εράνη (1-0), Ολυμπιακό Καλαμάτας (1-0) και πρόσφατα  με τον Τέλλο Αγρα (2-1). Εκτός νίκησε μόνο τον Ακρίτα Κορώνης (1-2).
Η ισοπαλία δεν… αρέσει και πολύ στην ομάδα των Αρφαρών, μιας και έχει μοιραστεί φέτος μόλις τρεις φορές τους βαθμούς. Στον α'΄ γύρο εκτός με τη Σπερχογεία (1-1) και εντός με τον Ακρίτα Κορώνης (1-1). και στο δεύτερο πάλι με τη Σπερχογεία (0-0).
Τέλος,  οι ήττες είναι 10 στον πρώτο γύρο και εφτά στο δεύτερο. Συγκεκριμένα στον πρώτο γύρο από Απόλλωνα Καλαμάτας (3-4), Δώριο (1-3), Τσικλητήρα Πύλου (1-0), Κυπαρισσία (0-4), Πάμισο (5-1), Εράνη (2-1), Εθνικό Μελιγαλά (0-4), Ολυμπιακό Καλαμάτας (4-0), Τέλλο Αγρα (3-2) και Διαβολίτσι (0-1). Και στο δεύτερο από Απόλλωνα Καλαμάτας (5-1), Δώριο (4-1),  Τσικλητήρα Πύλου (2-0),
Κυπαρισσία (5-0), Πάμισο (0-4), Εθνικό Μελιγαλά (2-0) και Ανδρούσα (2-1).