Κυριακή, 12 Απριλίου 2015 12:43

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Για τρίτη χρονιά παίζεται μια κατηγορία στο Διαβολίτσι!

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ: Για τρίτη χρονιά παίζεται μια κατηγορία στο Διαβολίτσι!

Σε Καλαμάτα και Διαβολίτσι στρέφεται το ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική της Α' τοπικής, καθώς στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και του ΑΟΔ αντίστοιχα, θα κριθεί ποια θα είναι η τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί φέτος στην Α1.


Εκτός και αν Εράνη και Αστέρας Αρφαρών (που παίζουν με Μεσσηνιακό και Διαβολίτσι), ισοβαθμήσουν, οπότε θα χρειαστεί αγώνας μπαράζ.
Για τους φιλάθλους του Διαβολιτσίου είναι πλέον συνήθεια να παίζεται μια κατηγορία στο γήπεδό τους. στο φινάλε του πρωταθλήματος.
Η ειδοποιός διαφορά όμως, είναι ότι φέτος ο ΑΟΔ είναι ρυθμιστής στη μάχη της παραμονής.
Η ομάδα του Σωτήρη Δημάκη σώθηκε τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές ακριβώς στο φινάλε.
Συγκεκριμένα την περίοδο 2012-13, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον Α.Ο. Φαραί και σε συνδυασμό με το 1-1 στο Ομόνοια - Μεθώνη  πήρε την 11η σωτήρια θέση. Η Μεθώνη που τερμάτισε 12η, έμεινε τελικά στην κατηγορία, καθώς ο Μεσσηνιακός ανέβηκε στη Γ' εθνική και υποβιβάστηκαν τέσσερις ομάδες εκείνη τη σεζόν (Απόλλωνας Πεταλιδίου, Αίαντας Καλαμάτας, Α.Ε. Αβίας και Ασπρόχωμα).
Πέρυσι το Διαβολίτσι χρειάστηκε να παίξει και πάλι μια κατηγορία σ' ένα παιχνίδι με αντίπαλο ξανά τον Α.Ο. Φαραί που έμενε και με ισοπαλία ή και με ήττα, αν ο Απόλλωνας δεν νικούσε την Ομόνοια.
Ο Απόλλωνας είχε καθαρίσει από νωρίς (0-2 στο 40") στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας". οπότε θα έπεφτε το Διαβολίτσι ή ο Α.Ο. Φαραί. Οι καλαματιανοί προηγήθηκαν μόλις στο 12', αλλά οι παθιασμένοι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς (2-1), παίζοντας μάλιστα με δέκα παίκτες από το 50' και πέτυχαν μια παλικαρίσια παραμονή. Εκτός από τον Α.Ο. Φαραί, υποβιβάστηκαν  η Ομόνοια  και η  Μεθώνη.
Φέτος το Διαβολίτσι είναι στο +8 από τη ζώνη και δεν έχει κανένα άγχος, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του τον Αστέρα Αρφαρών που θέλει μόνο διπλό για να ελπίζει.
Ο προπονητής του ΑΟΔ  Σωτήρης Δημάκης σημειώνει ότι: "Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητα.  Εμείς είμαστε αδιάφοροι, αλλά όπως με Απόλλωνα και Δώριο, έτσι και τώρα θα παίξουμε για τη νίκη για να τερματίσουμε σε μια καλή θέση. Θα παίξουν και πάλι παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής, όπως κάνουμε στα τελευταία ματς".