Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2015 13:14

Μετρά κυρίως το κίνητρο

Γράφτηκε από τον

Τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής που κρίνουν κάτι μόνο για μια από τις δύο αντίπαλες ομάδες, προσφέρονται πάντα για παρασκηνιακές κουβέντες και σενάρια...


Στο…. καφενείο θα ακούσεις δηλαδή είτε ότι η τάδε ομάδα τα πήρε από την τάδε ομάδα και θα της δώσει το ματς, είτε ότι τα πήρε από τρίτο άμεσα ενδιαφερόμενο και θα την χτυπήσει με όλες τις δυνάμεις της.
Όχι πως δεν έχουν συμβεί και δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Φυσικά και έχουν γίνει, όμως κατά κανόνα το αποτέλεσμα σε τέτοια παιχνίδια το παίρνει η ομάδα που έχει άμεσο κίνητρο.
Όταν παίζεις σε 90 λεπτά τους κόπους μιας χρονιάς το πάθος είναι πάντα μεγαλύτερο όταν αγωνίζεσαι για τον εαυτό σου, για αυτό και σε πολλές περιπτώσεις μια θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα κερδίζει μια πιο δυνατή. Μπορεί να την κερδίσει ακόμη και αν η δυνατή δεν παίζει μόνο για το γόητρο αλλά για κάποιον άλλον.
Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις όπου μια αδιάφορη, άρα πιο χαλαρή ομάδα, κερδίζει αυτή που καίγεται. Για να έρθουμε στην Μεσσηνία, θυμάμαι μια… εξαίρεση πριν 2-3 χρόνια, όταν ο Ηρακλής Καλαμάτας έπαιζε εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική με τον τελευταίο και αδιάφορο Ακρίτα Κορώνης και με νίκη παρέμενε στην Α' τοπική. Ο Ακρίτας, αν και αδιάφορος, έπαιξε για την ιστορία του, πήρε 2-2 και ο Ηρακλής υποβιβάστηκε.
Την Κυριακή παίζουν Διαβολίτσι - Αρφαρά και Μεσσηνιακός - Εράνη. Οι φιλοξενούμενοι και στα δύο ματς είναι αυτοί που έχουν βαθμολογικό κίνητρο, άρα και τις στατιστικά περισσότερες πιθανότητες να πάρουν τη νίκη και να πάνε σε μεταξύ τους αγώνα μπαράζ παραμονής.