Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2015 13:04

«Κόκκινο» στο νομοσχέδιο Κοντονή από FIFA, UEFA

Γράφτηκε από τον

Δεν έχει την έγκριση της FIFA και UEFA ο νέος αθλητικός νόμος που ετοίμασε ο Σταύρος Κοντονής.


Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε αποστείλει στις δύο αρχές το σχέδιο νόμου και η απάντηση που έλαβε, με κοινή επιστολή των Ζερόν Βάλκε (γ.γ της FIFA) και Tζιάνι Ινφαντίνο (γ.γ. της UEFA), ήταν αρνητική.
Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Goal», και οι δύοζητούν να υπάρξουν τροποποιήσεις σε πολλά από τα 15 άρθρα του επίμαχου νομοσχεδίου, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος αποκλεισμού για την Εθνική Ελλάδας και τους συλλόγους από τις διεθνείς διοργανώσεις.
Τα... αγκάθια εντοπίζονται στην απαγόρευση συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις από την Πολιτεία, την απαγόρευση συμμετοχής σε διοργάνωση αν δεν εφαρμόζεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τους ορισμούς μόνο τακτικών δικαστών στα δικαιοδοτικά όργανα, την αναβολή αγώνα σε περίπτωση που θεωρηθεί ύποπτος, την ύπαρξη ποδοσφαιρικού εισαγγελέα (και όχι για άλλα αθλήματα) και την ανάμιξη του κράτους σε προληπτικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των διαιτητών και των παρατηρητών είναι μερικά από τα σημεία όπου υπάρχει ξεκάθαρη αντίρρηση.
Παράλληλα, UEFA και FIFA διαφωνούν και στο θέμα των γηπέδων, καθώς ζητούν να λάβουν οι ιδιοκτήτες των γηπέδων την ευθύνη για την λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης και όχι οι ομάδες.
Στο μόνο σημείο που παρατηρείται σύμπνοια ανάμεσα στην Πολιτεία και τις δύο ομοσπονδίες είναι στο θέμα της βίας, όπου ο υπουργός θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμα στις ΠΑΕ για πράξεις των οπαδών τους.
Πηγή: onsports.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ