Σάββατο, 18 Απρίλιος 2015 23:12

"Απέδρασε" νικηφόρα (0-1) απ' την Κέρκυρα ο ΠΑΟΚ

Γράφτηκε από τον

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έστω και με ματς περισσότερο, ανέβηκε ο ΠΑΟΚ, που το βράδυ του Σαββάτου (18/4) κέρδισε δύσκολα στην Κέρκυρα την τοπική ομάδα με 0-1 για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας προσπερνώντας τον Παναθηναϊκό.

 

 

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη πέταξε στα σκουπίδια σημαντικές ευκαιρίες στο α’ μέρος και παραδόξως κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των γηπεδούχων όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω σωστής αποβολής του Ρατς στο 65’.

 

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε ένα γκολ-ποίημα του Έργκους Κάτσε, που με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 83’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, ο ΠΑΟΚ κέρδισε για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά από τρεις μήνες, ενώ για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο διατήρησε το μηδέν στα μετόπισθεν σε εκτός έδρας παιχνίδι.

 

Το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου από την άλλη δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και ηττήθηκε στο «σπίτι» του μετά από εννιά διαδοχικά παιχνίδια. Ως εκ τούτου, παρέμεινε στους 40 βαθμούς και παρότι είναι μία ανάσα από την οριστική παραμονή δεν την έχει εξασφαλίσει ακόμα.

 

 

Η αποτελεσματικότητα ήταν το σήμα κατατεθέν του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά πλέον τον έχει εγκαταλείψει και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος, που δεν βρήκε δίχτυα στο α’ μέρος. Η κατοχή ήταν ισορροπημένη, αλλά οι παίκτες του Γεωργιάδη έφταναν με μεγαλύτερη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και δημιούργησαν τρεις κλασικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Κουτζαβασίλη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει σε καμία περίπτωση, αφού ο Μακ στο 11’ σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων και ο Καρντόσο στο 16’ πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Σλοβάκο, που είχε ήδη σουτάρει με πορεία προς την εστία. Στην καλύτερη στιγμή του ημιχρόνου Μακ και Περέιρα συνδυάστηκαν ωραία, αλλά ο Περέιρα από θέση τετ α τετ έκανε ένα απογοητευτικό σουτ, που έφυγε άουτ στο 34’.

 

Καλές στιγμές όμως είχε και η Κέρκυρα, που είχε τον Καρντόσο σε εξαιρετική κατάσταση κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Παράλληλα, Γκόμες και Χαβίτο δημιουργούσαν προβλήματα από τη δεξιά πτέρυγα και αποτέλεσαν σημαντικό πονοκέφαλο για τα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων. Ο Ισπανός εξτρέμ είχε μία καλή στιγμή στο 6’, αλλά οι σημαντικότερες ευκαιρίες για τους παίκτες του Γρηγορίου ξεκίνησαν από προσπάθειες του Γάλλου. Μετά από δικό του πλάγιο άουτ στο 17’ ο Μαρκόφσκι αστόχησε από καλή θέση, ενώ από σέντρα του στο 22’ ο Ιτάνζ απόκρουσε σωτήρια κεφαλιά πάλι του Σέρβου επιθετικού. Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ ήταν ελαφρώς καλύτερος δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά οι Φαίακες πατούσαν καλά στο χορτάρι και ήταν επίσης επικίνδυνοι.

 

 

Στο πρώτο τέταρτο του β’ ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ανέβασε τα ποσοστά κατοχής του, αλλά ήταν φλύαρος και δεν μπορούσε να δημιουργήσει πέφτοντας πάνω στην καλοστημένη και μαζική άμυνα της Κέρκυρας, που είχε οπισθοχωρήσει. Νομπόα, Κάτσε και Τζιόλης δεν μπορούσαν να φτιάξουν παιχνίδι κάθετα, ενώ και από τα φτερά Περέιρα και Μακ ήταν καλά κλεισμένοι. Έτσι, ο Αθανασιάδης ήταν αποκομμένος και δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου. Κι ας μην έφτανε αυτό για τον «Δικέφαλο του Βορρά», που ήταν εγκλωβισμένος, ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα του Ρατς τον άφησε με παίκτη λιγότερο. Ο Ρουμάνος στο 65’ αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα (τις πήρε και τις δύο ο Χαβίτο) και η Κέρκυρα, που στο 63’ είχε μία καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Χαβίτο, απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα για το τελευταίο 25λεπτο.

 

Παραδόξως ο ΠΑΟΚ λειτούργησε καλύτερα με αριθμητικό μειονέκτημα. Διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα το παιχνίδι, βελτίωσε την κυκλοφορία του και με τους σταθερούς Βίτορ, Τζαβέλλα στα μετόπισθεν να νιώθει ασφάλεια άρχισε να πλησιάζει με καλύτερες προϋποθέσεις την αντίπαλη περιοχή. Χαρακτηριστικό της συμπαγής αμυντικής του λειτουργίας είναι πως παρότι αγωνιζόταν με δέκα η ομάδα του Γρηγορίου δεν κατάφερε να απειλήσει. Αντίθετα, χάρη σε μία στημένη φάση οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να πάρουν αυτό, που ήθελαν. Ο Αθανασιάδης κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση λίγο έξω από την περιοχή και ο Κάτσε με υπέροχη εκτέλεση σημάδεψε το δεξί παραθυράκι του Κουτζαβασίλη (η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι), ανοίγοντας το σκορ στο 83’. Στα τελευταία λεπτά οι «ασπρόμαυροι» παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι και κρατώντας τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Ιτάνζ «απέδρασαν» με τρεις πολύτιμους βαθμούς από το νησί των Φαιάκων.

 

Διαιτητής ήταν ο Θάνος (Γρεβενών). Βοηθοί οι Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) και Μπαλτάς (Αχαΐας), ενώ 4ος ο Κάμπαξης (Εύβοιας).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Ντιόγκο, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Καρντόσο (77’ Λεάλ), Σιόντης (90’ λ.τ. Ανδρεόπουλος), Χαβίτο, Γκαζαριάν, Κόντος (63’ Φάμπιο), Μαρκόφσκι.

 

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Ρατς, Βίτορ, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κάτσε (91' Γκολάσα), Νομπόα, Μακ (74’ Κουλούρης), Αθανασιάδης, Περέιρα (67’ Σκόνδρας).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR