Κυριακή, 19 Απρίλιος 2015 19:13

Αλμα παραμονής ο Πανθρακικός, 2-1 τον Παναθηναϊκό!

Γράφτηκε από τον

Νέο στραπάτσο για τον Παναθηναϊκό. Αν και ήταν καλύτεροι κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, οι «πράσινοι»… αυτοκτόνησαν στην Κομοτηνή, καθώς ηττήθηκαν με 2-1 από τον Πανθρακικό στις καθυστερήσεις την Κυριακή (19/4) κι έμειναν για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική μακριά από τη νίκη.

 

 

Οι γηπεδούχοι «καίγονταν» για τους βαθμούς, αλλά χρειάστηκαν τη βοήθεια του ολέθριου λάθους του Στιλ για να προηγηθούν, ενώ ο Τζάνης τους χάρισε τη νίκη στις καθυστερήσεις, κρατώντας τους «ζωντανούς» στη μάχη της παραμονής.

 

Από την πλευρά του το «τριφύλλι», που πλέον έχει υποχωρήσει στην 3η θέση της βαθμολογίας κι έστεψε ήδη πρωταθλητή τον Ολυμπιακό για 42η φορά στην ιστορία του, είχε καταφέρει να ισοφαρίσει με τον Σίλντενφελντ, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του.

 

Οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται δίκαια για την αποβολή του Μπούρμπου στο 59ο λεπτό με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Καρέλη, αλλά θα πρέπει να κατηγορούν και τους εαυτούς τους, καθώς δέχτηκαν και τα δύο γκολ στις καθυστερήσεις σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο!

 

 

Ο Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με ιδιαίτερα επιθετικές διαθέσεις, με τον Καρέλη να βρίσκεται αυτή τη φορά στην κορυφή της επίθεσης και τους Κλωναρίδη και Μπεργκ να τον πλαισιώνουν από δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Παρών στην αρχική ενδεκάδα ήταν και ο Μπούι, επιλογή που προκάλεσε έκπληξη.

 

Παρά το επιθετικό σχήμα, οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν να βρουν τα πατήματά τους. Έπειτα από τα πρώτα άνευρα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς και είχαν μία καλή στιγμή με το σουτ του Καρέλη στο 8ο λεπτό, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε.

 

Τα λεπτά κυλούσαν με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή, αλλά και τα… νεύρα, καθώς ο Κύζας μοίραζε μάλλον εύκολα τις κίτρινες κάρτες. Ο ρυθμός είχε πέσει και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους από μηδενική φάση στην επανάληψη.

 

Κι εκεί ήρθε το ολέθριο λάθος του Στιλ να αλλάξει τα δεδομένα, με τον Ίγκορ να στέλνει ανέλπιστα με προβάδισμα στα αποδυτήρια τους γηπεδούχους.

 

 

Στο δεύτερο μέρος, ο Αναστασίου έφερε τον Μπεργκ στη φυσική του θέση, την κορυφή της επίθεσης και δέκα λεπτά μετά την επανέναρξη, η καρφωτή κεφαλιά του Σίλντενφελντ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έφερε το ματς στα ίσα.

 

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή και τρία λεπτά αργότερα θα μπορούσε και να προηγηθεί, αν η προσπάθεια του Καρέλη δεν σταματούσε στο δοκάρι.

 

Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Κύζας φάνηκε αυστηρός απέναντι στον Μπούρμπο, βγάζοντάς του τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που τον έστειλε πρόωρα στα αποδυτήρια.

 

Παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα, το «τριφύλλι» κυκλοφόρησε ακόμα περισσότερο την μπάλα. Ο Αναστασίου επιστράτευσε τους Πράνιτς και Πέτριτς, οι Σίλντενφελντ και Ατζαγκούν έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε το νέο σοκ.

 

Ο Ίγκορ έβγαλε την μπαλιά στον Τζάνη που έκανε το 2-1, με όλο τον πάγκο των γηπεδούχων να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη.

 

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Κύζας (Δράμας), με βοηθούς τους Τρύφωνα Πετρόπουλο (Αρκαδίας) και Κοσμά Χαρίση (Γρεβενών), ενώ τέταρτος ήταν ο Ανδρέας Παππάς (Αθηνών).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης (70’ Τζάνης), Εμπόου, Μελίσσης (78’ Μάρτινς), Ρομέου, Ηλιάδης, Μεχία, Κάσες (56’ Παπαγεωργίου), Ντιγκινί, Ίγκορ.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Ζέκα, Μπούι, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (64’ Πέτριτς), Μπεργκ (64’ Πράνιτς), Καρέλης (83’ Κουτρουμπής).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR