Κυριακή, 19 Απρίλιος 2015 22:56

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΠΑΜΙΣΟΣ 3-2: Επέστρεψε στο θρόνο της αήττητη! (βίντεο και φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Πανάξια πρωταθλήτρια Μεσσηνίας για τη σεζόν 2014-15 αναδείχθηκε και τυπικά το Σάββατο η Κυπαρισσία, σηκώνοντας την κούπα μπροστά στους 700 εκστασιασμένους φιλάθλους της!

Ο ΑΟΚ πανηγύρισε τον τίτλο με τον καλύτερο τρόπο, αφού το συνδύασε με νίκη 3-2 επί του Παμίσου την τελευταία αγωνιστική. Ετσι κατάφερε κάτι μοναδικό, να κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα, έχοντας απολογισμό 27 νίκες και 3 ισοπαλίες, έχοντας διαφορά 9 βαθμών από τους δεύτερους νησιώτες. Η τριφυλιακή ομάδα επέστρεψε στο… θρόνο της μετά από πέντε χρόνια, αφού είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα τη σεζόν 2009-10 και μαζί την άνοδο στην τότε Δ’ εθνική. Φέτος θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα μεγάλο όνειρο πραγματικότητα, αυτό της συμμετοχής στη
Γ’ εθνική, μέσω των αγώνων μπαράζ που ξεκινούν σε 20 ημέρες.
Μέχρι τότε όμως υπάρχει καιρός και χρόνος για πανηγύρια που άρχισαν το Σάββατο το απόγευμα μετά το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Μπλάνα. Η φιέστα ήταν φαντασμαγορική και το γλέντι που έστησαν ποδοσφαιριστές, διοικούντες, τεχνικό τιμ και φίλαθλοι τρικούβερτο.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Καλύτερος ο Πάμισος
προηγήθηκε με Τρίψα

Για να επιστρέψουμε στα του αγώνα που παρότι αδιάφορο βαθμολογικά πρόσφερε πλούσιο θέαμα και 5 γκολ στους αρκετούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Κυπαρισσίας. Ο Πάμισος που έπαιξε με αρκετές απουσίες, ήταν καλύτερος και πιο σοβαρός στο πρώτο μέρος καταφέρνοντας να προηγηθεί με 1-2. Ο Χ. Τρίψας άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ, ο Παπαγεωργίου ισοφάρισε με κεφαλιά, όμως ο Χελάς έκανε το 1-2 μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσουλάκου.
Στο δεύτερο μέρος όμως ο ΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να μην χάσει το αήττητο του, που με τόσο κόπο έχτιζε από τον Σεπτέμβριο, και τα κατάφερε. Ο Παπαγεωργίου με ωραίο σουτ έφερε γρήγορα το ματς στα ίσια και ο… συνήθης ύποπτος Φώτης Παναγόπουλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ πετυχαίνοντας το 26ο φετινό του τέρμα και κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.
Η πρώτη ευκαιρία στο ματς ήταν για τον Πάμισο μόλις στο 4’…
Ο Μανιάτης με κάθετη πάσα βρήκε τον Χ. Τρίψα που κοντρόλαρε και σούταρε άουτ. Οι γηπεδούχοι ήταν και δικαιολογημένα πιο χαλαροί σε σχέση με άλλα ματς, σκεφτόμενοι ίσως και την απονομή που θα ακολουθούσε. Στο 18’ ο Μιτρόφ έκλεψε από τον Αργυρόπουλο και έδωσε στον Παναγόπουλο που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, υπό την επιτήρηση του Τριανταφυλλάκη, όμως ο Καλλιντέρης, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Δύο λεπτά αργότερα ο Χ. Τρίψας απείλησε για δεύτερη φορά με ατομική προσπάθεια και σούτ, όμως ο Ντουγέρογλου του είπε «όχι». Η τρίτη φορά όμως ήταν και η φαρμακερή για τον
Χ. Τρίψα που στο 28’ έπιασε ένα από τα γνωστά του βολέ δέκα μέτρα έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Ντουγέρογλου για το 0-1.

Ισοφάριση με Παπαγεωργίου
και άμεση απάντηση από Χελά

Η ισοφάριση για τον ΑΟΚ δεν άργησε να έρθει… Συγκεκριμένα στο 37’ ο Γ. Παναγόπουλος, που μετά το 20λπεπτο είχε προωθηθεί (με τον Μιτρόφ να γυρίζει στην άμυνα), έπιασε ένα δυνατό σουτ 15 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι… Στην επαναφορά όμως ο Παπαγεωργίου ήταν πιο γρήγορος και προτού πέσει κάτω με κεφαλιά την έστειλε στην αριστερή γωνία για το 1-1. Η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή είχε απάντηση και μάλιστα άμεση… Στο 39’ ο Τσουλάκος με ωραία ενέργεια κέρδισε φάουλ σε καλή θέση από τον Μιτρόφ και το εκτέλεσε ο ίδιος… Ο Ντουγέρογλου απέκρουσε στο δεξί «Γ», η μπάλα εν συνεχεία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Χελάς που καιροφυλακτούσε με πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 1-2.

Ανατροπή με Παπαγεωργίου
και Φ. Παναγόπουλο

Στο δεύτερο μέρος ο Γαργαρώνης που είχε χτυπήσει προτιμήθηκε να γίνει αλλαγή, με τον Καμποσιώρη να παίρνει τη θέση του και τους
Γ. Παναγόπουλο και Μιτρόφ να συνθέτουν το αμυντικό δίδυμο.
Οι γηπεδούχοι με μπροστάρη τον αρχηγό τους Γ. Λυδιώτη πήραν τα ηνία του αγώνα και δεν άργησαν να ισοφαρίσουν εκ νέου…
Ηταν το 50’ όταν ο Παπαγεωργίου έγινε αποδέκτης της μπάλας δέκα μέτρα έξω από την περιοχή και με ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Καλλιντέρη για το 2-2. Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη είχε πάρει μπρος και συνέχισε να είναι καλύτερη, πιέζοντας ασφυκτικά σε όλους τους χώρους. Στο 63’ ο Παπαγεωργίου έβγαλε με κάθετη πάσα τετ α τετ τον Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος σούταρε όμως ο Καλλιντέρης απομάκρυνε με τα πόδια. Τελικά στο 66’ έγινε το 3-2 όταν ο Μανιάτης έκανε λάθος πάσα, ο Λυδιώτης πήρε την μπάλα και βγήκε τετ α τετ, όμως αντί να πλασάρει προτίμησε σε ένδειξη αλτρουισμού να δώσει δίπλα στον
Φ. Παναγόπουλο, ο οποίος με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 3-2.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν κλασική ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 71’ όταν μετά από κόρνερ του Τρίψα και καρφωτή κεφαλιά του Χελά,
ο Ντουγέρογλου έκανε φοβερή απόκρουση στη δεξιά του γωνία.
Στο επόμενο λεπτό ο Φ. Παναγόπουλος πήρε την μπάλα από τον Αργυρόπουλο και έδωσε στον Παπαγεωργίου που πλάσαρε λίγο άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού, αφού από εκεί και ύστερα ο ΑΟΚ έπαιξε πιο αμυντικά για να διαφυλάξει τη νίκη του και ο Πάμισος προτίμησε ορθώς να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παιδιά από την ακαδημία του. Από τους νικητές κορυφαίοι ήταν οι Λυδιώτης, Παπαγεωργίου, Ντιόπ, Γ. Παναγόπουλος και Γιαννόπουλος, ενώ από τον Πάμισο οι Χ. Τρίψας και Τσουλάκος.
Δεν συνάντησε καμία δυσκολία ο έμπειρος Γιώργος Μπλάνας, βγάζοντας αυστηρότητα εκεί που έπρεπε.
Σωστές υποδείξεις είχαν και οι βοηθοί Λάμιας και Σερεμέτης.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Γαργαρώνης (46’ Καμποσιώρης), Γ. Παναγόπουλος, Λυδιώτης, Καρατζούλιας (34’ λ. τρ. Ντιόπ), Μιτρόφ, Γεωργιόπουλος (61’ Θεοδωρακόπουλος), Παπαγεωργίου, Φ. Παναγόπουλος.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Καλλιντέρης, Δρακόπουλος (85’ Ρούτσης), Μεμά (82’ Μουλαβασίλης), Μανιάτης, Αργυρόπουλος, Μωράκης, Χ. Τρίψας, Τσουλάκος, Κάνιστρας (73’ Σταματόπουλος), Χελάς, Τριανταφυλλάκης.