Δευτέρα, 20 Απρίλιος 2015 18:57

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΩΡΙΟ 4-2: Με εντυπωσιακή νίκη έκλεισε μια πετυχημένη χρονιά

Γράφτηκε από τον

Εξι γκολ, τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες συνθέτουν το σκηνικό του αγώνα που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο "Γ. Λουκαρέας", όπου ο Απόλλωνας κέρδισε το Δώριο με 4-2.


Οι δύο ομάδες απαλλαγμένες από βαθμολογικό άγχος, επιδίωξαν να ολοκληρώσουν τη φετινή αγωνιστική περίοδο με θετικό αποτέλεσμα, όμως ο Απόλλωνας αποδείχθηκε πιο ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια και πήρε τη νίκη, που τον διατήρησε στην 3η θέση της βαθμολογίας της Α' τοπικής. Ετσι επιβραβεύτηκε για την αξιόλογη πορεία που είχε στο πρωτάθλημα και κατάφερε μετά από πάρα πολλά χρόνια να βρεθεί στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της πρώτης κατηγορίας της Μεσσηνίας. Η καλαματιανή ομάδα, πέρα από τα 4 γκολ, είχε τρία δοκάρια και με λίγη τύχη στην τελική προσπάθεια σε κάποιες φάσεις θα μπορούσε να είχε κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ. Στο 57' πέτυχε γκολ με τον Μπιτσάνη, όμως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ και δεν μέτρησε.
Από την άλλη το Δώριο, που είχε εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παραμονή του στην κατηγορία, πήγε στο "Γ. Λουκαρέας" να παίξει ελεύθερα και να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα, όταν σε δύο καλές στιγμές οι Δ. Γεωργιόπουλος (37') και Ψωρομύτης (43' άργησε να πλασάρει) δεν μπόρεσαν να τελειώσουν τις φάσεις που έκαναν.

Γκολ και δοκάρια

Στο 12' ο Μιχαλόπουλος γύρισε την μπάλα στον Πανταζή και αυτός αφού απέφυγε δύο αντιπάλους του με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Αμεση ήταν η απάντηση του Δωρίου, καθώς δύο λεπτά μετά έφτασε στην ισοφάριση. Ο Ψωρομύτης πίεσε τον Αντωναίο και κατάφερε να του αποσπάσει την μπάλα μέσα από τα πόδια και με σουτ λίγο έξω από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Γρήγορα αντέδρασε ο Απόλλωνας και στο 20' πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Ο Τρικουράκης πάσαρε στον Πανταζή και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή και παρόλο που η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 2-1. Στο 27' ο Πετράκος με κοντινό πλασέ "έγραψε" το 3-1. Στο 34' μπροστινή μπαλιά του Αθ. Γκότση για τον Δ. Γεωργιόπουλο, αυτός έφυγε στην πλάτη των αμυντικών μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ μείωσε σε 3-2. Στο 55' ο Μπιτσάνης με διαγώνιο σουτ προσπάθησε να σκοράρει, η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι στην απέναντι πλευρά και στην επαναφορά ο Παντελής μπλόκαρε πριν ο επιθετικός του Απόλλωνα απειλήσει εκ νέου την εστία του Δωρίου. Στο 64' και πάλι ο Μπιτσάνης με σουτ σχεδόν από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά ο Μάλαμας σούταρε έξω από την περιοχή ο Παντελής έπεσε στη δεξιά του γωνία απέκρουσε την μπάλα, η οποία βρήκε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Στο 84' μπροστινή μπαλιά του Τρικουράκη για τον Μπιτσάνη, αυτός έφυγε στην πλάτη των αμυντικών μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε από το Παντελή και αμέσως ο διαιτητής Κουτσαναστάσης σφύριξε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Μπιτσάνης εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.
Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Μπιτσάνης (9'), Πετράκος (26'), Μιχαλόπουλος (29'), Πανταζής (36'), Δ. Γεωργιόπουλος (37', 44', 63'), Ψωρομύτης (43'), Κωτσάκης (44') και Σαραντόπουλος (57', 69').
Εύκολο έργο είχε ο διαιτητής Κουτσαναστάσης και οι βοηθοί διαιτητές Μανιατέας, Μπασιλάρης.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μαργιόλης, Κουπούζος, Μιχαλόπουλος (77' λ.τρ. Μάλι), Πετράκος, Τρικουράκης, Μάλαμας, Αντωναίος (46' Φουρναράκος), Μπιτσάνης, Πανταζής, Σαραντόπουλος.
ΔΩΡΙΟ: Δήμας (46' Κ. Γεωργιόπουλος), Κωτσάκης, Τσαμπούρης, Αθ. Γκότσης, Παντελής, Δ. Γεωργιόπουλος, Ψωρομύτης, Γκιάτα, Ι. Γκότσης, Μωράκης, Γιαννουκάκης.