Δευτέρα, 20 Απρίλιος 2015 21:45

"Σφράγισε" εντυπωσιακά την παραμονή της η Βέροια, 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Γράφτηκε από τον
"Σφράγισε" εντυπωσιακά την παραμονή της η Βέροια, 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Πάρτι παραμονής έκανε η Βέροια τη Δευτέρα (20/4) κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Πιάνοντας εξαιρετική απόδοση η ομάδα της Ημαθίας επιβλήθηκε με 4-0 των Αρκάδων.

 

 

Οι παίκτες του Στέφανου Γαϊτάνου ακολούθησαν πλήρως τις οδηγίες του και οι τρεις βαθμοί ήρθαν πολύ εύκολα. Το πλάνο των αντεπιθέσεων βγήκε με τους φιλοξενούμενους να αντιμετωπίζουν σημαντικά αμυντικά προβλήματα.

 

Ακόμη κι όταν ήταν με 11 ο Αστέρας, φαινόταν να μην πατούν καλά κάποιοι παίκτες του και να αντιμετωπίζουν προβλήματα στα μαρκαρίσματα, κάτι που φυσικά διογκώθηκε μετά την αποβολή του Θεοδωρόπουλου.

 

Η ήττα κρατάει στους 52 βαθμούς τον Αστέρα, ο οποίος θεωρητικά μπαίνει σε περιπέτειες για την πεντάδα με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει 51 και τον Ατρόμητο 50. Από την άλλη, όμως, το τρίποντο κλείδωσε την παραμονή για τη Βέροια, η οποία πήγε στους 40 κι ενώ θα πάρει την επόμενη αγωνιστική άλλους τρεις βαθμούς από το ματς με τη Νίκη Βόλου.

 

Με διάθεση να επιτεθεί και να κυκλοφορήσει την μπάλα από τα πρώτα λεπτά μπήκε ο Αστέρας Τρίπολης στο γήπεδο. Στο 9' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μάσα, ενώ απείλησε και δύο λεπτά μετά.

 

Ωστόσο, στο 12' η Βέροια, η οποία ως εκείνη τη στιγμή δεν είχε κάνε αισθητή την παρουσία της άνοιξε το σκορ. Ο Καλτσάς έβγαλε ωραία μπαλιά από δεξιά και ο Ντουμίτρου σκόραρε.

 

Αυτό τη βοήθησε στη συνέχεια να κάνει το παιχνίδι της. Μαζεύτηκε πίσω και έπαιζε κυρίως με αντεπιθέσεις. Η άμυνα των Αρκάδων δεν ήταν σταθερή με τον Παντελιάδη κατά κύριο λόγο να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

 

Στο 32' ο Μπεν έφυγε στην πλάτη των αμυντικών και ανατράπηκε από τον Θεοδωρόπουλο. Ο τελευταίος ανατράπηκε και κάπου εκεί τελείωσαν όλα, καθώς ο Μπεν εκτέλεσε εύστοχα και το πέναλτι κάνοντας το 2-0 στο 35'.

 

Με κεκτημένη ταχύτητα συνέχισαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι απείλησαν τόσο στο 37' όσο και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο και το 3-0 ήρθε στο 56' με τον Καμπαγιέρο να πλασάρει από κοντά.

 

Ο Αστέρας είχε καταρρεύσει και ήταν εμφανές πως με 10 παίκτες δεν μπορούσε να κρατήσει τη Βέροια μακριά από την εστία του. Όποτε ήθελε η ομάδα της Ημαθίας, έκανε φάση.

 

Κάπως έτσι στο 65'έγινε και το 4-0. Ο Μπεν μπήκε ανενόχλητος από αριστερά, έπιασε δυνατό σουτ και ο Κοσίσκι δεν είχε την απάντηση, αν και όφειλε δεδομένου ότι έπρεπε να έχει κλείσει καλύτερα τη γωνιά του.

 

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι είχα απλώς διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Βέροια κατέβασε ταχύτητα και αρκέστηκε στο να συντηρήσει το προβάδισμά της, ενώ ο Αστέρας και να ήθελε, δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Έτσι δεν άλλαξε τίποτα ως το σφύριγμα της λήξης.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουτσιαύτης (Άρτας), βοηθοί οι Γκάγκας (Λάρισας) και Τάτσης (Ηπείρου), ενώ τέταρτος ο Παπαπέτρου (Αθηνών).

ΒΕΡΟΙΑ (Στέφανος Γαϊτάνος: Καντιμοίρης, Βέρτζος, Μαραγκός, Καλί, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας (83' Μπατιόν), Γεωργιάδης (46' Καμπαγιέρο), Καλτσάς, Ντουμίτρου (79' Κάμπορα), Μπεν.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (34' Κοσίσκι), Γιαννιώτας, Μάσα, Ρόλε (75' Τσοκάνης), Πάρα (58' Μπαντιμπανγκά).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR