Τρίτη, 21 Απρίλιος 2015 16:12

Σούπερ Λίγκα: Προς ρεκόρ 23ετίας ο πήχης παραμονής

Γράφτηκε από τον

Στα προηγούμενα 22 πρωταθλήματα που ίσχυε το βαθμολογικό σύστημα 3-1-0 (για νίκη - ισοπαλία - ήττα) η ομάδα που υποβιβάστηκε με την υψηλότερη συγκομιδή ήταν η Παναχαϊκή της περιόδου 1993-'94.


Οι Πατρινοί έπεσαν τότε με 37 πόντους (σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών), όσους δηλαδή έχουν στο σακούλι τους τέσσερις σύλλογοι (που βρίσκονται πάνω από Νίκη Βόλου, ΟΦΗ, Εργοτέλη) τρεις στροφές πριν από το φινάλε της τρέχουσας Super League, με συνέπεια να κινδυνεύει ακόμη και ο 9ος της κατάταξης...
Κατόπιν αυτού ο πήχης της παραμονής πάει για ρεκόρ 23ετίας με βασικό... υπεύθυνο τον Πανθρακικό. Με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού οι «πράσινοι» της Κομοτηνής δημιούργησαν τριπλή ισοβαθμία στους 37 ρίχνοντας κάτω από τη ζώνη τον Λεβαδειακό (υστερεί στη βαθμολογία των ισόβαθμων, αφού από τα μεταξύ τους παιχνίδια προκύπτει: Πανθρακικός 8, Πλατανιάς 7, Λεβαδειακός 5).
Το φοβερό της ιστορίας είναι πως ελπίζει για τη σωτηρία του ακόμη και ο Εργοτέλης που έχει 31 βαθμούς (ύστερα από δύο «κολλητές» νίκες), επειδή δεν υπάρχουν πολλά ανταμώματα των ομάδων της ουράς ώστε να αλληλοεξουδετερωθούν. Παράλληλα, δεν είναι εξασφαλισμένος ο 9ος Πανιώνιος με 41, ούτε όμως η Καλλονή που ουσιαστικά έχει 43, διότι ακολουθεί στο πρόγραμμά της η άνευ αγώνος νίκη επί του ΟΦΗ.
Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Λέσβου, αλλά και η Κέρκυρα φαινόταν να έχουν δέσει τον... γάιδαρό τους, αλλά πλέον αισθάνονται ανασφάλεια.
Πηγή: sentragoal.gr