Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2015 16:19

Πρώτα συνάντηση με UEFA, μετά η ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου

Γράφτηκε από τον

Το διήμερο 4-5 Μαΐου θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με τη μορφή επείγοντος. Ποια η θέση της Κυβέρνησης, το δείγμα καλής θέλησης και η επαφή με UEFA και FIFA.


Στην τελική ευθεία έχει μπει το μείζον θέμα του νέου -μίνι- αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή με την ονομασία "Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις".
Σύμφωνα με την σημερινή επίσημη ενημέρωση του υφυπουργείο Αθλητισμού "συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος, αρχικώς στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στις 27-28 και 30 Απριλίου και στη συνέχεια, στις 4 και 5 Μαΐου, στην Ολομέλεια", αν και την Δευτέρα στην εκπομπή "Δίκη στον ΣΚΑΪ" ο Σταύρος Κοντονής είχε πει πως το νομοσχέδιο όχι μόνο θα συζητηθεί, αλλά και θα ψηφιστεί με το χαρακτηρισμό του κατ' επείγοντος μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Από την πλευρά της Κυβέρνησης, φαίνεται να υπάρχει διάθεση καλής θέλησης, διότι η συζήτηση πάει πιο πίσω απ' ό,τι αρχικά είχε διαφανεί, όπερ σημαίνει ότι πρώτα θα υπάρξει συζήτηση με τις ξένες Συνομοσπονδίες, ώστε να βρεθούν "κοινοί τόποι" και κατόπιν θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η διαφορά του χαρακτηρισμού "επείγον" με "κατεπείγον" είναι πως στην πρώτη περίπτωση έχουμε τριήμερη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και διήμερη στο Κοινοβούλιο, ενώ στην δεύτερη έχουμε μια μέρα συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και τρεις στη Βουλή. Μάλιστα, αξίζει να τονιστεί ότι αλλαγές στο νομοσχέδιο μπορούν να υπάρξουν και στις δυο περιπτώσεις, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε το τι τελικά θα αποφασιστεί.
Από την πλευρά της Κυβέρνησης τονίζεται πως δεν επιχειρείται κατάργηση του αυτοδιοίκητου, αλλά ουσιαστική ενίσχυσή του, ώστε αυτό να είναι δομημένο πάνω σε στέρεες βάσεις. Δεν διανοείται ότι θα υπάρξει αποκλεισμός των ομάδων μας και της Εθνικής από τις ξένες διοργανώσεις και υπογραμμίζεται πως αν συμβεί αυτό, θα είναι ευθύνη της ΕΠΟ.
Είναι σχεδόν βέβαιο πλέον πως θα υπάρξει ραντεβού Κοντονή με UEFA-FIFA, ενώ φέρεται να επιχειρείται επαφή μαζί τους, καθώς φαίνεται πως έχουν ενοχληθεί για το γεγονός πως δεν υπήρξε επίσημη απάντηση στην επιστολή που έστειλαν πριν λίγες ημέρες. Πάντως, το υπουργείο δεν πρόκειται να έχει επαφή με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά με τις ξένες και υπάρχει αισιοδοξία πως θα καταλάβουν ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και πως τρέχουν δικαστικές υποθέσεις που εμπλέκουν ανθρώπους της ΕΠΟ.
Όπως και να 'χει, διαφαίνεται μια διάθεση όχι για οπισθοχώρηση στο κομμάτι των αλλαγών που θα πρέπει να υπάρξουν για την ουσιαστική βελτίωση πολλών πραγμάτων στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά για να υπάρξει συνάντηση και συζήτηση με την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, προτού πάει το μίνι αθλητικό νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή. Θα ήταν άλλωστε unfair να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο, πριν την επαφή των εμπλεκόμενων πλευρών, διότι δεν θα είχε καμία ουσία σε αυτή την περίπτωση.
Πηγή: sport24.gr