Σάββατο, 25 Απρίλιος 2015 09:52

Ο... στρατηγός της Πύλου Νίκος Κακαλέτρης δίνει το σύνθημα: «Ραντεβού στον τελικό...»

Γράφτηκε από τον

Η Πύλος είχε από πολύ παλιά πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεσσηνιακό αθλητισμό, με τον Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα να αφήνει βαριά... κληρονομιά στους συμπατριώτες του.

Η φετινή πορεία του ποδοσφαιρικού συλλόγου της πόλης, που φέρει το όνομα του αιώνιου αθλητικού συμβόλου της περιοχής, στο Κύπελλο Ερασιτεχνών έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία με τον τελικό να απέχει πλέον μόλις ένα βήμα!
Ο ΑΟ Πύλου «Ολυμπιονίκης Κωστής Τσικλητήρας», όπως είναι η πλήρης ονομασία του, συμπληρώνει φέτος 47 χρόνια ζωής κι έχει μπροστά του την ιστορική ευκαιρία να εμφανιστεί για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι εκτός Μεσσηνίας, σε μία αναμέτρηση που θα έχει όλη τη λάμψη του τελικού. Τηλεοπτική κάλυψη, δημοσιότητα πανελλήνιας εμβέλειας και φυσικά πάρα πολύ κόσμο, ενώ θα διεξαχθεί σε ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Αθήνας.
«Εδώ που έχουμε φτάσει ο τελικός αποτελεί πλέον χειροπιαστό στόχο και θα διεκδικήσουμε την πρόκριση με όλες μας τις δυνάμεις. Θέλουμε πάρα πολύ να πάμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να τα καταφέρουμε μιας και το απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας που είναι η αρμονική συνεργασία διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας και ποδοσφαιριστών, υπάρχει στο μέγιστο βαθμό» υποστηρίζει ο... στρατηγός Νίκος Κακαλέτρης που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία το Δεκέμβριο και κατάφερε να οδηγήσει τους... ροσονέρι της Πύλου στην κατάκτηση του Κυπέλλου Μεσσηνίας που είναι ο πρώτος τίτλος στην ιστορία τους.
«Θεωρώ πως η χρονιά είναι επιτυχημένη με όσα έχουμε καταφέρει ως τώρα. Αυτή η ομάδα δεν φτιάχτηκε για να δίνει τόσο σημαντικά και κρίσιμα παιχνίδια στο τέλος του Απρίλη ούτε και μπορούσε να φανταστεί κάποιος ότι θα φτάναμε ως εδώ, αλλά η συμμετοχή στον τελικό είναι πολύ δελεαστική και μία ευκαιρία που σπάνια βρίσκουν μπροστά τους ομάδες από την Περιφέρεια. Η υπόσχεση που μπορώ εγώ να δώσω είναι ότι και στον ημιτελικό με τη Θύελλα Ραφήνας θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» συνεχίζει ο Μεσσήνιος τεχνικός, που θεωρεί πως η έδρα θα παίξει ξανά το ρόλο της: «Είχαμε την τύχη να δώσουμε όλα τα παιχνίδια εντός έδρας, κάτι που σίγουρα λειτούργησε θετικά, καθώς δεν υπήρξε η επιβάρυνση της κούρασης από ένα μακρινό ταξίδι, ενώ ο κόσμος της Πύλου με τη συγκλονιστική παρουσία του, μας βοήθησε πάρα πολύ. Είναι πολύ σημαντικό που θα ξαναπαίξουμε στο γήπεδό μας στον ημιτελικό και για την ομάδα αλλά και για την ίδια την πόλη».
Η Θύελλα Ραφήνας φαντάζει αρκετά δυνατός αντίπαλος στον ημιτελικό, με δεδομένο ότι αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής με μόλις 2 ήττες σε 31 αγώνες, ωστόσο ο Νίκος Κακαλέτρης δεν χάνει την αισιοδοξία του: «Εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπήρχε περίπτωση να βρούμε μπροστά μας εύκολο αντίπαλο. Και οι υπόλοιπες 3 ομάδες είναι αρκετά υψηλού επιπέδου με αρκετά χρόνια παρουσίας στη Δ’ Εθνική πριν αυτή καταργηθεί. Προσπαθούμε να μάθουμε όσο περισσότερα πράγματα είναι δυνατόν για τον αντίπαλό μας και προετοιμαζόμαστε για μία πολύ μεγάλη μάχη».
Ο Νίκος Κακαλέτρης θεωρεί πως ο ΑΟ Κυπαρισσίας κατέκτησε δίκαια το φετινό τίτλο στην Α’ Τοπική γιατί «είχε διάρκεια, έκανε σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις τον Ιανουάριο που τον ανέβασαν επίπεδο, αλλά το σημαντικότερο νομίζω ήταν η στήριξη που είχε ο προπονητής για όσο διάστημα η ομάδα του ήταν αναγκασμένη να κυνηγάει τον Πάμισο».
Ο 43χρονος τεχνικός είναι ποδοσφαιρικό... παιδί της «Μαύρης Θύελλας», καθώς ξεπήδησε μέσα από τις ακαδημίες της, αλλά στις δύο προπονητικές του θητείες το 2009 και το 2013 δεν έτυχε ανάλογης στήριξης και εμπιστοσύνης, σε σχέση με τους υπόλοιπους μεσσηνιακούς συλλόγους όπου εργάστηκε: «Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Στην Καλαμάτα βρέθηκα κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες και δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Δεν θα μπορούσα, άλλωστε, από τη στιγμή που η «Μαύρη Θύελλα» αποτελεί κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα. Μακάρι στο μέλλον οι δρόμοι μας να συναντηθούν ξανά και να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μία καλή συνεργασία».