Κυριακή, 26 Απρίλιος 2015 19:14

Βαθμό... Ευρώπης πήρε ο ΠΑΣ στην Τούμπα (1-1)!

Γράφτηκε από τον
Βαθμό... Ευρώπης πήρε ο ΠΑΣ στην Τούμπα (1-1)!

Δώρο στον... Παναθηναϊκό έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πήγε στην Τούμπα και πήρε βαθμό από τον ΠΑΟΚ το μεσημέρι της Κυριακής διατηρώντας παράλληλα το αήττητό του κόντρα στους μεγάλους.

 

 

Το τελικό 1-1 έδωσε σε κάθε ομάδα από έναν βαθμό. Αμφότερες είχαν τη δυνατότητα να πάρουν το τρίποντο, όμως, καμία εκ των δύο δεν κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ.

 

Ο ΠΑΟΚ είχε σημαντικά προβλήματα. Έδειξε πως χωρίς τον Αθανασιάδη δεν μπορεί να είναι το ίδιο απειλητικός, ενώ στα μετόπισθεν του έλειψε η σταθερότητα. Ειδικά από τα πλάγια δεχόταν πολύ εύκολα επιθέσεις. Μετά από δύο σερί νίκες στραβοπάτησε κι έμεινε τρίτος πίσω από τον Παναθηναϊκό.

 

Ο Ιτάνζ ήταν σε καλή μέρα, ο Περέιρα κατά διαστήματα προσπάθησε, αλλά με τον Μακ εκτός παιχνιδιού και τον Γκολάσα να μην προσφέρει τίποτα, τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα.

 

Από εκεί και πέρα, ζωντανός στο όνειρο της πέμπτης θέσης παρέμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος περιμένει πλέον κάτι από τον Λεβαδειακό. Για ένα ημίχρονο η ομάδα του Πετράκη δεν ήταν αυτή που έχουμε συνηθίσει, όμως, στο δεύτερο δημιούργησε ευκαιρίες και χτύπησε με τις αντεπιθέσεις.

 

Καλός αλλά και επιπόλαιος ο Τσάβες, ο οποίος σπατάλησε κάποιες αντεπιθέσεις. Μανιάς και Ίλιτς δεν σε τόσο καλή κατάσταση όσο άλλες φορές, ενώ ο για άλλο ένα παιχνίδι ο Βελλίδης ήταν απόλυτα σταθερός.

 

 

Πολύ δυνατά μπήκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα κενά της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι φιλοξενούμενοι δεν πατούσαν καλά και αυτό φάνηκε μόλις στο 4' με το δοκάρι του Νομπόα.

 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπαιζε στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους του, όμως, αυτό είχε και επιπτώσεις. Ήταν πολύ ανοιχτός στα μετόπισθεν και φαινόταν ότι θα έχει πρόβλημα αν βγει καλή αντεπίθεση από τον ΠΑΣ.

 

Τελικά αυτό έγινε στο 12'. Ο Τσάβες βρήκε πολύ χώρο, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1. Ωστόσο, τα πανηγύρια κράτησαν μόλις δύο λεπτά, καθώς στο 14' ήρθε η ισοφάριση από τον Περέιρα ύστερα από κόρνερ του Νομπόα.

 

Τα δύο γκολ επί της ουσίας δεν άλλαξαν τίποτα στην εικόνα της αναμέτρησης. Ο ΠΑΣ συνέχισε να παίζει πολύ παθητικά και απλώς να περιμένει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε φάσεις με καλύτερη το σουτ του Περέιρα στο 27', το οποίο απέκρουσε ο Βελλίδης.

 

Οι αμυντικοί του ΠΑΣ δεν κατάφερναν να μαρκάρουν όπως θα ήθελαν τον Κουλούρη, αλλά το πρόβλημα για τον νεαρό ήταν ότι δεν είχε καλά τελειώματα. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου οι Γιαννιώτες ανέβηκαν, αλλά φάση δεν έκαναν.

 

 

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ μπήκε αποφασισμένος να πάρει το διπλό και κυριάρχησε σε όλο το ματς κόντρα σ' έναν ΠΑΟΚ που είχε μεγάλα προβλήματα στο να κρατήσει την μπάλα και να κερδίσει τις μάχες στο κέντρο.

 

Οι Γιαννιώτες έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους χάνοντας σημαντική ευκαιρία με τον Κοροβέση στο 47'. Ο Ιτάνζ αντέδρασε όπως θα έπρεπε όχι μόνο τότε, αλλά και όσες φορές χρειάστηκε στη συνέχεια να βγει για να προλάβει τις κάθετες πάσες που περνούσαν από τους αμυντικούς του.

 

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 64', όταν ξανά ο Ιτάνζ γλίτωσε τον ΠΑΟΚ και τον Σκόνδρα από το αυτογκόλ. Τέσσερα λεπτά μετά απέκρουσε και σουτ του Μανιά, ο οποίος είχε μπει από μέσα δεξιά.

 

Ωστόσο, σταδιακά οι Θεσσαλονικείς ανέβηκαν και κλειδί ήταν η αλλαγή του Αθανασιάδη. Από τη στιγμή που μπήκε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, η ομάδα του άρχισε να γίνεται σαφέστατα πιο απειλητική.

 

Ο 26χρονος έχασε καλή ευκαιρία με κεφαλιά στο 71' και στο 77' έκανε τους φιλάθλους του ΠΑΣ να καρδιοχτυπήσουν αγγίζοντας το γκολ με σουτ στην κίνηση. Ωστόσο, αυτή ήταν και η τελευταία πραγματικά καλή στιγμή του ΠΑΟΚ.

 

Αντιθέτως, ο ΠΑΣ ήταν ανεβασμένος στα τελευταία λεπτά. Βγήκε με προοπτικές σε αντεπιθέσεις και έχασε δύο ευκαιρίες για να πάρει το διπλό. Ωστόσο, στο 89' ο Ιτάνζ απέκρουσε σουτ του Τσάβες κι ένα λεπτό μετά ο Κωνσταντινίδης έβγαλε στη γραμμή γυριστό του Γιάκου. Έτσι η ισοπαλία έμεινε μέχρι τέλους με τον ΠΑΣ να ολοκληρώνει το ματς με 10 λόγω αποβολής που επεδίωξε για να λείψει μόνο σ' ένα ματς ο Χαρίσης.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάχος (Χίου), βοηθοί οι Γκάγκας (Λάρισας) και Κούλα (Ξάνθης), ενώ τέταρτος ο Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας).

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Κόστα, Τζαβέλλας, Κάτσε, Νομπόα, Γκολάσα (78' Πόζογλου), Μακ, Περέιρα (76' Τζιόλης), Κουλούρης (62' Κουλούρης).

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Χαρίσης, Τσουκαλάς (85' Τσουκαλάς), Τσάβες, Κοροβέσης (82' Ντάσιος), Ίλιτς, Μανιάς (82' Γιάκος).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR