Κυριακή, 26 Απρίλιος 2015 19:48

Νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό και εξασφαλίστηκε ο Πλατανιάς

Γράφτηκε από τον

Στη Σούπερ Λίγκα και τη νέα σεζόν θα παίζει ο Πλατανιάς. Οι Κρητικοί καρδιοχτύπησαν αλλά πήραν μεγάλης σημασίας νίκη με 2-0 κόντρα στον Παναιτωλικό την Κυριακή (26/4).

 

Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έφτασε τους 40 βαθμούς και αν προστεθούν και οι τρεις που θα έρθουν από το ματς με τον ΟΦΗ την επόμενη αγωνιστική, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η υπόθεση της παραμονής επί της ουσίας έκλεισε.

Οι Χανιώτες δεν ήταν καλοί, αλλά χτύπησαν στο τέλος. Με τον Τόρες να βάζει άλλο ένα πολύ σημαντικό εντός έδρας γκολ και να απαλλάσσει τους συμπαίκτες του από το άγχος έγινε το 1-0 και αμέσως μετά μπήκε και δεύτερο γκολ.

Έτσι το διάλειμμα του Παναιτωλικού διήρκεσε πολύ λίγο. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα σε πέντε ματς και το έβδομο παιχνίδι που δεν σκόραρε στα τελευταία οκτώ. Κάπως έτσι ήταν λογικό να εξανεμισθούν και οι ελάχιστες ελπίδες που υπήρχαν για πεντάδα.

Κάκιστο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Μετά βίας μπορούσε κανείς να βρει φάση στο ματς, καθώς οι δύο ομάδες είχαν πολύ μεγάλα προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ο Μαρτίνες δεν είχε μπει στο ματς κι αυτό ήταν ορατό για τον Παναιτωλικό. Χωρίς τον Αργεντινό δεν υπήρχε παίκτης που θα πάρει την μπάλα και θα τη σπάσει σωστά στα πλάγια. Ο Τετέ έπεφτε πάνω του και τον είχε περιορίσει.

Όσο για τον Πλατανιά, δεν είχε καμία φαντασία στο παιχνίδι του. Με αμυντικογενείς μέσους δεν μπορούσε να βγάλει φάση από τον άξονα, ενώ δεν είχε και εξτρέμ για να μπορεί να παίξει από τα πλάγια.

Επί της ουσίας πραγματικά καλή στιγμή ήταν μία και προήλθε από λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, το σουτ του Ζαραδούκα έφυγε άουτ. Οι Αγρινιώτες γενικά ήταν ανώτεροι κι έκλεισαν το ημίχρονο με δύο άστοχα σουτ, ένα του Λάζαρ κι ένα του Βιγιαφάνιες.

Σαφώς καλύτερο ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός ήταν σε όλη τη διάρκειά του ανώτερος και με τον Μαρτίνες ανεβασμένο, έβγαλε φάσεις.

Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 50' για τον Πλατανιά με τον Μπρακάλι να αποκρούει σουτ του Αποστολόπουλου. Γενικά οι Χανιώτες χτυπούσαν στο αριστερό άκρο της άμυνας του Παναιτωλικού και όσο έπαιζε εκεί ο Κάπελ, αλλά και όταν μπήκε ο Κουτρομάνος.

Οι Αγρινιώτες μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας ανέβηκαν και έφτασαν σε τελικές κυρίως με σουτ εκτός περιοχής. Ωστόσο, το γκολ δεν ήρθε στο διάστημα της υπεροχής τους και στη συνέχεια έπεσαν.

Γουνδουλάκης και Γιακουμάκης άλλαξαν την εικόνα της αναμέτρησης και στο 83' από μία στημένη φάση άνοιξε το σκορ. Ο Τόρες σκόραρε, το άγχος έφυγε και ο Παναιτωλικός ανοίχτηκε. Έτσι στο 88' έγινε και το 2-0 με τον Γιακουμάκη να σημειώνει γκολ έχοντας φύγει στην πλάτη της άμυνας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παππάς (Αθηνών), βοηθοί οι Δημητριάδης (Μακεδονίας) και Αναστόπουλος (Αρκαδίας), ενώ τέταρτος ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 60' Τετέ, 74' Ζαραδούκας, 83' Αγκιλέρα, 84' Τόρες, 87' Γιακουμάκης, 90'+2 Κουλιμπαλί - 56' Κάπελ, 67' Φωτάκης, 83' Κουτρομάνος, 90' Βιγιαφάνιες

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτουά (59' Γκαβιλάν), Μπανανά, Ζαραδούκας (77' Γιακουμάκης), Τετέ, Αγκιλέρα, Αποστολόπουλος, Μαχαμάτ, Μενδρινός (68' Γουνδουλάκης), Τόρες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Λάζαρ, Μαλεζάς, Κούσας, Κέβιν (46' Κουτροάνος), Γοδόι, Φωτάκης, Κάπελ (58' Μύγας), Μαρτίνες, Βιγιαφάνιες, Μορένο (77' Άλβες).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR