Τετάρτη, 29 Μάιος 2013 12:35

Οι ομάδες αποφασίζουν για το μέτρο των «μικρών» στα τοπικά

Γράφτηκε από τον

Τα τελευταία οκτώ χρόνια στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο εφαρμόστηκε το μέτρο της υποχρεωτικής συμμετοχής "μικρών" σε ηλικία παικτών στην 11άδα των ομάδων. Το μέτρο διαφοροποιήθηκε αρκετές φορές σε όλα αυτά τα χρόνια. Να θυμίσουμε πως αρχικά ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή μόνο στην αρχική 11άδα και όχι σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Έτσι βλέπαμε το φαινόμενο να ξεκινούν μικροί στην 11άδα, αλλά να γίνονται αλλαγή στα πρώτα λεπτά και να αντικαθίστανται από μεγάλους. Στην συνέχεια η συμμετοχή έγινε υποχρεωτική για όλο το 90λεπτο, προκειμένου να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο.
Ακολούθησε η διαφοροποίηση του αριθμού των θέσεων των μικρών που από 3 έγιναν δύο, ενώ είχαμε και αρκετές αλλαγές σχετικά με την ηλικία που ο παίκτης χαρακτηριζόταν μικρός.
Τώρα διαπιστώνουμε πως η ΕΠΣΜ με την ανακοίνωση της πετάει το μπαλάκι στα σωματεία, όσον αφορά τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το μέτρο την νέα χρονιά ή ακόμη και όσον αφορά το ενδεχόμενο κατάργησης του.
Όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν υποστηρικτές του μέτρου που έλεγαν ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των μικρών για να επιβάλλεται στις ομάδες να έχουν στο ρόστερ τους ταλέντα και να συμβάλλουν στην εξέλιξη του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.
Υπήρξαν βέβαια και οι φωνές που έλεγαν ότι ο μικρός πρέπει να παίζει όταν το αξίζει και ότι δεν πρέπει να επιβάλλεται η συμμετοχή κανενός στον αγώνα.
Τώρα, λοιπόν θα κληθούν οι ομάδες να αποφασίσουν πως θέλουν και αν θέλουν να εφαρμοστεί το μέτρο τη νέα σεζόν.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ