Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2015 22:08

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ: Τα σενάρια υποβιβασμού

Γράφτηκε από τον

Μετά τον ΟΦΗ και ο δεύτερος εκπρόσωπος του Ηρακλείου στη Σούπερ Λίγκα, υποβιβάστηκε στη Β΄ εθνική. Ο Εργοτέλης που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία πριν από έναν χρόνο, επιστρέφει στην κατώτερη μετά τη σημερινή εντός έδρας ήττα 2-1 από την Κέρκυρα.

 

Την ίδια στιγμή, η μοναδική εκκρεμότητα αφορά στην προσπάθεια του Πανθρακικού να πετύχει το θαύμα. Η ομάδα της Κομοτηνής χρειάζεται δύο νίκες στους τελευταίους αγώνες της με Βέροια στην Ημαθία και Ξάνθη εντός έδρας, αλλά παράλληλα και συνδυασμό αποτελεσμάτων ώστε να φτάσει τους 43 βαθμούς και να παραμείνει στην Λίγκα. Ο ρεαλιστικός στόχος του είναι να προσπεράσει τον Λεβαδειακό, του οποίου υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ενδεχομένως να χρειαστεί και μόνο μία νίκη, αν ο Λεβαδειακός δεν πάρει ούτε βαθμό στα εκτός έδρας ματς με ΠΑΟΚ και Εργοτέλη.

Από τις ομάδες που έχουν 43 βαθμούς, η Κέρκυρα, η Καλλονή και ο Πλατανιάς (θα φτάσει τους 43 την επόμενη αγωνιστική, καθώς στο πρόγραμμα υπάρχει το ματς με τον ΟΦΗ) ουσιαστικά έχουν σωθεί αφού έχουν πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τον Πανθρακικό.

Τέλος, αν οι Θρακιώτες ισοβαθμήσουν με τον Πανιώνιο στην 15η θέση, τότε η παραμονή θα κριθεί σε αγώνα μπαράζ.

Ετσι, ο αγώνας της Κυριακής, Βέροια-Πανθρακικός, αποκτά χαρακτήρα "τελικού". Το πρόγραμμα των τελευταίων δύο αγωνιστικών για τις τέσσερις ομάδες που εμπλέκονται πλέον σε σενάρια υποβιβασμού, έχει ως εξής:

                     33η          34η

ΒΕΡΟΙΑ      (43β)  Πανθρακικός  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   (42β)  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ    Παοκ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (40β)  ΠΑΟΚ         ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (37β)  ΒΕΡΟΙΑ       Ξάνθη

(Με κεφαλαία οι εκτός έδρας αγώνες)

ΑΠΕ-ΜΠΕ