Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2015 15:54

Οι θέσεις της ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο

Γράφτηκε από τον

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης, παρέστη χθες το μεσημέρι στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να αναλύσει τις θέσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με το υπό διαβούλευση αθλητικό νομοσχέδιο και να αναπτύξει τις απόψεις της ΕΠΟ για τα σημεία, στα οποία η διοίκησή της εκτιμά ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητό της.


«Η ΕΠΟ είναι πλήρως εναρμονισμένη με το καταστατικό της FIFA και της UEFA κι αυτό ισχύει για όλες τις Ομοσπονδίες, χωρίς καμία εξαίρεση. Να πω επιγραμματικά ότι στο άρθρο 15, που μιλάει για το αυτοδιοίκητο, καταργείται το δικαίωμα της ΕΠΟ να ρυθμίζει τα θέματα που την αφορούν, δηλαδή το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα αυτοδιοίκησης όλων των προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» είπε ο κ. Γκιρτζίκης.
«Ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο σημαίνει ότι η θέσπιση κανονισμών και αποφάσεων και ο πειθαρχικός έλεγχος ανήκουν αποκλειστικά στην ΕΠΟ, χωρίς να επιτρέπεται η παρέμβαση τρίτου, ακόμα και της Πολιτείας» συνέχισε.
«Αυτονομία σημαίνει ότι οι κανονισμοί του αθλήματος δεν μπορούν να υπάγονται στην Πολιτεία. Δεν γίνεται να λαμβάνονται διοικητικά μέτρα εναντίον ΠΑΕ, καθώς η πειθαρχική εξουσία πηγαίνει στον υφυπουργό. Εμείς έχουμε καταθέσει τις θέσεις μας στα κόμματα» συμπλήρωσε ο κ. Γκιρτζίκης.
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο γενικός γραμματέας της UEFA (θα εκπροσωπήσει και τη FIFA), Τζάνι Ινφαντίνο, ζητεί από τον υπουργό να παραστεί στην Επιτροπή σήμερα, στο διάστημα 10:00-14:00, προκειμένου να έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των κομμάτων και να τους ενημερώσει για τις θέσεις των δύο κορυφαίων ποδοσφαιρικών Αρχών.