Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2015 16:50

Αποκλεισμός στο 119' για τον Τσικλητήρα Πύλου (1-2 η Θύελλα Ραφήνας)

Γράφτηκε από τον

Ο Τσικλητήρας Πύλου έφθασε κοντά στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό, καθώς ηττήθηκε στο 119' με 1-2 από τη Θύελλα Ραφήνας και αποκλείστηκε από τον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας. Παρ' όλα αυτά γνώρισε την αποθέωση από περίπου 1.000 φιλάθλους που γέμισαν χθες  το γήπεδο της Πύλου και είδαν τον κυπελλούχο Μεσσηνίας να παλεύει μέχρι το τέλος για την πρόκριση.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Ηταν ένας ημιτελικός για γερά νεύρα που κρίθηκε λίγο πριν οδηγηθούμε στα πέναλτι. Ο Τσικλητήρας προηγήθηκε με τον Σεφεράσι  στο 36' κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, αλλά στη συνέχεια είχε τεράστια ευκαιρία με τον Διακουμή για το 2-0.

Η Θύελλα ισοφάρισε στο 55' με τον Καζατζή και στο φινάλε οι δύο ομάδες άγγιξαν τη νίκη. Πρώτα οι φιλοξενούμενοι με το δοκάρι του Ντούνη στο 89' και στη συνέχεια η Πύλος με τον Διακουμή στις καθυστερήσεις.

Στον έξτρα χρόνο η Θύελλα έμεινε με δέκα παίκτες από το 95' λόγω της σωστής αποβολής του γκολκίπερ Κατσιούλη, όμως ο Τσικλητήρας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, παρότι τα έδωσε όλα. Και σαν μην έφθανε αυτό, δέχτηκε στο 119' το γκολ - "μαχαιριά" από το Μανουσάκι. Η φετινή πορεία, ωστόσο, είναι μεγάλη επιτυχία, γι' αυτό και ο κόσμος χειροκρότησε θερμά τη Μεσσηνιακή ομάδα, αλλά και τους νικητές. Η Θύελλα Ραφήνας θα αντιμετωπίσει στον τελικό που θα γίνει το Μάιο το Νέστο Χρυσούπολης, ο οποίος συνέτριψε χθες με 6-0 το Σούλι Παραμυθιάς και μάλιστα εκτός έδρας. 

Η εικόνα της αναμέτρησης 

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 10λεπτο οι φιλοξενούμενοι, έχοντας υπέρ τους και τον αέρα, πήραν την υπεροχή δείχνοντας μάλιστα πως διαθέτουν εξαιρετικά τεχνική ομάδα, αλλά και καλές στημένες φάσεις. Ο Τσικλητήρας ήταν καλά στημένος στην άμυνα, με τους Κουτίβα και Ν. Παπαγεωργίου να καθαρίζουν τις περισσότερες φάσεις αλλά και τον Μίντζηρα να επεμβαίνει όποτε χρειαζόταν.

Παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, ο Τσικλητήρας βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ στο 36' με τον Σεφεράσι, σε μια από τις λίγες καλές επιθετικές του προσπάθειες στο α' μέρος.

Μάλιστα μετά το γκολ η ορμή των γηπεδούχων λίγο έλειψε να φέρει και δεύτερο γκολ. 

Η μεγάλη ευκαιρία του Τσικλητήρα όμως χάθηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Διακουμή να αστοχεί σε τετ α τετ χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 2-0.

Ετσι αφού δεν έγινε το 2-0 στο 55' η Θύελλα ισοφάρισε με τον Καζαντζή, που ολοκλήρωσε μια ωραία επιθετική ενέργεια.

Το γκολ επηρέασε για λίγα λεπτά τους γηπεδούχους με την Θύελλα να έχει στο επόμενο διάστημα την πιεστική υπεροχή, όχι όμως την μεγάλη φάση. Μετά το 70' πάντως οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και σε αρκετές περιπτώσεις βγήκαν επικίνδυνα μπροστά

O Τσικλητήρας γλίτωσε στο 88' με το δοκάρι των φιλοξενούμενων, ο Δούνιας έχασε την μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων στο 93' και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, 

Εκεί οι γηπεδούχοι είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα, όχι όμως και τον τρόπο να σκοράρουν. Οι δύο ομάδες έβγαλαν πάντως παρά την κούραση φοβερό πάθος. 

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

12' Πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Θύελλα Ραφήνας. Ο Κατσούγκρης εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, ο Μανουσάκης έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Ν. Εμμανουήλ έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή του τέρματος

15' Απείλησε για πρώτη φορά η Πύλος με τον Σεφεράσι να δέχεται μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή και τους γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής ήταν κοντά και έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

18' Ευκαιρία για τη  Θύελλα, πάλι με κόρνερ του Κατσούγκρη και κεφαλιά του Μανουσάκη, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

36'  Ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Διακουμή από δεξιά και ο  Σεφεράσι με κοντινό πλασέ δίνει προβάδισμα στον Τσικλητήρα (1-0). 

48' Απίστευτη ευκαιρία έχασε ο Διακουμής που βγήκε απέναντι στον Κατσιούλη, από πάσα του Δούνια, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ

55' γκολ 1-1. Ο Καζαντζής συνεργάστηκε με τον Δημεσπύρα και με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

88' Από φάουλ του Χαρακτίδη, ο Ντούνης με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και άουτ. 

93' Μεγάλη ευκαιρία ο Διακουμής βρήκε τον Δούνια στην περιοχή αλλά αυτός νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κατσιούλη. 

95' Ανατροπή Διακουμή από τον Κατσιούλη έξω από την περιοχή και δικαιολογημένα απευθείας κόκκινη κάρτα στον γκολκίπερ της Θύελλας.  Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πάντος που μπήκε αλλαγή στη θέση του Αθανασόπουλου. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων μπλόκαρε την μπάλα στην εκτέλεση φάουλ του Διακουμή.

119.  Ο Χαρακτίδης σέντραρε και ο Μανουσάκης με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας την πρόκριση στη Θύελλα Ραφήνας. 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιωτόπουλος με βοηθούς τους Καλαμπόκη και Σιδέρη, όλοι από την Αχαία. 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Οθ. Εμμανουήλ, Ν. Εμμανουήλ, Γρ. Παπαγεωργίου, Κουτίβας, Ν. Παπαγεωργίου, Δούνιας, Μουράτης, Μαραβέλας (73' Χίσα), Σεφεράσι, Διακουμής.

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ:  Κατσιούλης, Τασσόπουλος, Τσέλιος, Μανουσάκης, Ντούνης, Ντόσκας, Δημεσπύρα (87' Αράπης_, Γεραγωτέλης (66' Χαραχτίδης), Καζαντζής, Κατσούγκρης,  Αθανασόπουλος (95' Πάντος).