Κυριακή, 03 Μάιος 2015 10:06

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Κρίνει πολλά η πρεμιέρα με Σπάρτη

Γράφτηκε από τον

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική.  Ενα μίνι πρωτάθλημα, όπου συμμετέχουν οι 53 πρωταθλητές Ενώσεων, καθώς και τρεις ομάδες από τις ΕΠΣ Αθήνας, Πειραιά και Μακεδονίας, που χωρίζονται σε 14 ομίλους των τεσσάρων ομάδων, με τον πρώτο κάθε ομίλου να κερδίζει την άνοδο. 


Η Μεσσηνία θα εκπροσωπηθεί στον 13ο όμιλο από την Κυπαρισσία, η οποία θα αντιμετωπίσει εντός και εκτός έδρας  τη Σπάρτη από τη Λακωνία, τον Πανθυρεατικό από την Τρίπολη και τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου από την Αργολίδα,
Η δράση θα ξεκινήσει στις 10 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 31 του ίδιου μήνα. Στην πρεμιέρα των μπαράζ η Κυπαρισσία υποδέχεται τη Σπάρτη, που θεωρείται το πιο δύσκολο εμπόδιο στο δρόμο για τη Γ' εθνική. Ακολουθεί εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου και ο πρώτος γύρος τελειώνει με το εντός έδρας ματς απέναντι στον Πανθυρεατικό.
Στις υπόλοιπες τρεις αγωνιστικές η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας θα παίξει εκτός με Σπάρτη, Πανθυρεατικό και ενδιάμεσα εντός με τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου.
Το πρόγραμμα δείχνει ότι το εναρκτήριο παιχνίδι θα κρίνει πολλά όσον αφορά την πρωτιά.
Με νίκη η Κυπαρισσία θα πάρει βαθμολογικό και ψυχολογικό προβάδισμα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τελειώνουν τα πάντα από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.
"Είναι σίγουρα κομβικό το παιχνίδι με τη Σπάρτη, αλλά αν κερδίσουμε δεν θα πάρουμε σίγουρα την άνοδο, ούτε αν φέρουμε ισοπαλία, θα την έχουμε χάσει. Την ήττα δεν τη σκεφτόμαστε… καν", λέει στο "Ν" ο Αλέξης Μαντζούνης που έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι η ομάδα του παίζει σε όλα τα ματς μόνο για τη νίκη.
Ο προπονητής του ΑΟΚ εκτιμά ότι σ' αυτό το μίνι πρωτάθλημα όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες για την πρώτη θέση: "Η Σπάρτη είναι δυνατή ομάδα, αλλά το ίδιο και ο ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου που έχει παίκτες από τον Ερμή Κιβερίου που πέρυσι ανέβηκε, αλλά και τον Παναργειακό. Θέλει λοιπόν μεγάλη προσοχή. Ακόμα ο Πανθυρεατικός πήρε το νταμπλ στην Αρκαδία και δεν είναι αμελητέα ποσότητα".
Το μόνο αρνητικό για τον Αλέξη Μαντζούνη τα πολλά προβλήματα στην προετοιμασία, καθώς οι Καμποσιώρης, Παναγόπουλος ταλαιπωρούνται από ίωση και οι Λυδιώτης Καρατζούλιας είναι τραυματίες.
Ακόμα απουσιάζουν  οι στρατευμένοι Θεοδωρακόπουλος,  Ζαφείρης και εδώ και καιρό ο τραυματίας Μπακόπουλος.
Οι τέσσερις πρώτοι εκτιμάται ότι θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το ντέρμπι με την Σπάρτη.
Η προετοιμασία για την πρεμιέρα συνεχίζεται με καθημερινές προπονήσεις, ενώ σήμερα Κυριακή η Κυπαρισσία θα υποδεχτεί σε φιλικό ματς τους Αγίους Αναργύρους (5.30 μ. μ), όπου προπονητής είναι ο αδερφός του Αλέξη Ματζούνη, Ανδρέας Ματζούνης.


Τεχνικός διευθυντής ο Φρούσσος

Η Κυπαρισσία θέλει όσο τίποτε την άνοδο στη Γ' εθνική και στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση ήρθε σε συμφωνία με το Νίκο Φρούσσο, ώστε να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή.  Ο παλαίμαχος  επιθετικός που έκανε σπουδαία καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα αποτελεί το συνδετικό κρίκο της διοίκησης και των παικτών.
 Ο Φρούσσος είχε αυτό το ρόλο και στην Εράνη και  έχει έναν επιπλέον λόγο να θέλει την άνοδο της Κυπαρισσίας, αφού αν τα καταφέρει, η Φιλιατρινή ομάδα θα μείνει στην Α' τοπική.

Το πρόγραμμα στα μπαράζ

1η αγωνιστική (10 Μαΐου)
Κυπαρισσία - Σπάρτη
Πανθυρεατικός - ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου

2η αγωνιστική (13 Μαΐου)
ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου - Κυπαρισσία
Σπάρτη - Πανθυρεατικός

3η αγωνιστική (17 Μαΐου)
Κυπαρισσία - Πανθυρεατικός
ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου - Σπάρτη

4η αγωνιστική (20 Μαΐου)
ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου - Πανθυρεατικός
Σπάρτη - Κυπαρισσία

5η αγωνιστική (24 Μαΐου)
Κυπαρισσία - ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου
Πανθυρεατικός - Σπάρτη

6η αγωνιστική (31 Μαΐου)
Πανθυρεατικός - Κυπαρισσία
Σπάρτη - ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου
* Ολα τα παιχνίδια και των 6 αγωνιστικών θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα.