Παρασκευή, 01 Μάιος 2015 13:34

Τσικλητήρας Πύλου: Κέρδισε το χειροκρότημα με την παρουσία του στο Κύπελλο Ερασιτεχνών

Γράφτηκε από τον

Το γκολ που δέχτηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης του αγώνα με την Θύελλα Ραφήνας στέρησε από τον Τσικλητήρα Πύλου την δυνατότητα να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.


Η Μεσσηνιακή ομάδα πραγματοποίησε και στο προχθεσινό ματς μια εξαιρετική εμφάνιση, έπαιξε στα ίσια την πρωταθλήτρια ομάδα της Ανατολικής Αττικής και είχε μάλιστα τις πιο κλασικές ευκαιρίες στο ματς για να πάρει αυτή την πρόκριση.
Ο αποκλεισμός λοιπόν στο 119' γέμισε πίκρα τους παίκτες και τους φίλους της ομάδας αφού έφτασαν πολύ κοντά στο όνειρο αλλά δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Από την άλλη πλευρά πάντως αναγνώρισαν όλοι πως η ομάδα υπερέβαλλε εαυτούς και πως η πορεία της στο κύπελλο ήταν απόλυτα πετυχημένη.
Αρχικά με την κατάκτηση του τίτλου στην Μεσσηνία και συνέχεια με τις προκρίσεις απέναντι σε Πανθυρεατικό, Διλινάτα και Θήβα, μέχρι δηλαδή τον προχθεσινό αποκλεισμό από την Θύελλα Ραφήνας. Ειδικά η προσπάθεια του στα δύο τελευταία ματς απέναντι σε πανίσχυρες ομάδες όπως η Θήβα και η Θύελλα Ραφήνας ήταν συγκλονιστική. Και μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την ομάδα που πήρε την 5η θέση στην Α' τοπική Μεσσηνίας και έδωσε την μάχη του κυπέλλου με πολύ μικρό ρόστερ.
Ο Κυπελλούχος Μεσσηνίας εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο το νομό και έγινε η δεύτερη ομάδα (μετά την Εράνη το 2003) που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το ερασιτεχνικό Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ακούστηκε στο πανελλήνιο χάρη στην εξαιρετική πορεία του Τσικλητήρα.

«Έχουμε πετύχει άθλο»

Ο τεχνικός του Τσικλητήρα Νίκος Κακαλέτρης συνεχάρη τους παίκτες του για την όλη φετινή τους προσπάθεια, τόνισε πως ο ημιτελικός κρίθηκε στις χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραμονής του στην ομάδα.
«Το παιχνίδι κύλησε όπως το είχαμε σχεδιάσει ενώ είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από ότι περιμέναμε. Φτάσαμε αρκετές φορές κοντά στο γκολ με σημαντικότερη αυτή στο 93' της κανονικής διάρκειας όπου θα τελείωνε το παιχνίδι. Έτσι όπως βγήκε το παιχνίδι, ίσως αξίζαμε κάτι καλύτερο απέναντι σε μια πραγματικά πολύ ποιοτική ομάδα. Όταν όμως δεν πετυχαίνεις γκολ στις ευκαιρίες που δημιουργείς και παίζεις με μια πολύ καλή ομάδα, τότε το πληρώνεις. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Ένα ρόστερ 14 παικτών έπαιζε Τετάρτη - Κυριακή για αρκετούς μήνες. Όλοι οι παίκτες έκαναν μεγάλη προσπάθεια και η ομάδα βελτιωνόταν συνέχεια. Μέσα από τέτοιες πορείες γιγαντώνονται οι ομάδες και αποκτά βάρος η φανέλα τους. Είναι άθλος αυτό που έχουμε πετύχει φέτος. Είναι νωρίς για να πούμε αν θα μείνω ή όχι στην ομάδα την νέα χρονιά», κατέληξε ο Νίκος Κακαλέτρης.

«Ξεπεράσαμε
τους εαυτούς μας»

Ο επιθετικός του Τσικλητήρα Φώτης Διακουμής δήλωσε πως η ομάδα του είχε την δυνατότητα να πάει στον τελικό, ωστόσο παραδέχτηκε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ξεπέρασαν τους εαυτούς τους για να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά.
Ήταν μια σπουδαία χρονιά με πολλά κέρδη για την ομάδα. Φτάσαμε κοντά στον τελικό, το παλέψαμε όσο μπορούσαμε, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ωστόσο η φετινή πορεία αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον. Είχαμε μια δύσκολη χρονιά όμως στο τέλος πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε. Ο κόσμος μας ήταν συγκλονιστικός και τον ευχαριστούμε. Ήταν ο 12ος παίκτης και αυτός που μας βοήθησε να φτάσουμε εδώ. Είναι αλήθεια πως δεν είχαμε προετοιμαστεί για να δίνουμε τόσο δυνατά ματς αυτή την εποχή. Πιστεύω πως ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας».

Ο κόσμος της Πύλου
κέρδισε τις εντυπώσεις

«Ο κόσμος του Τσικλητήρα έδειξε ότι έχει επίπεδο. Αν ήταν έτσι οι φίλαθλοι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Η παραπάνω δήλωση του βοηθού προπονητή της Θύελλας Ραφήνας Αλέξης Σακελλαρίου τα λέει όλα όσον αφορά την παρουσία των φιλάθλων του Τσικλητήρα στο προχθεσινό ματς.
Γεμάτη εξέδρα, εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με παλμό και κυρίως χειροκρότημα στο τέλος και στις δύο ομάδες. Ο κόσμος του Τσικλήτήρα αποθέωσε τους παίκτες της ομάδας του για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν στο φετινό κύπελλο ενώ χειροκρότησαν θερμά και τους φιλοξενούμενους για την νίκη τους.