Πέμπτη, 07 Μάιος 2015 16:47

Νταμπλ με το Λεβάντε ο Κώστας Κλάδης

Γράφτηκε από τον

Ενα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα για το Λεβάντε, καθώς κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα τις ιστορίας του και θα εκπροσωπήσει τη Ζάκυνθο στα μπαράζ ανόδου για τη Γ' εθνική.

Το Μάρτιο ο Α.Ο. Λεβάντε πήρε και το κύπελλο επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία του. Με άλλα λόγια η φετινή είναι η χρονιά καταξίωσης για το σύλλογο και αυτές οι επιτυχίες έχουν την υπογραφή του Κώστα Κλάδη (φωτό από το ioniansports). Ο Μεσσήνιος προπονητής ανέλαβε το καλοκαίρι τα ηνία του Λεβάντε και πέτυχε κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ ο σύλλογος, το νταμπλ στο νησί.
Και όλα αυτά χωρίς να έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στην κατηγορία. Η ομάδα του Κώστα Κλάδη λίγο έλειψε μάλιστα να πάρει το πρωτάθλημα χωρίς μπαράζ, αφού σε 22 αγώνες στη κανονική σεζόν μέτρησε 21 νίκες και μια ισοπαλία. Είχε 12 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Καταστάρι (με 13 το έπαιρνε χωρίς μπαράζ) και 16 από το τέταρτο Τσιλιβί, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Αστέρας Μαχαιράδου.  Οι παραδοσιακές δηλαδή δυνάμεις του νησιού, που αναμετρήθηκαν με το Λεβάντε στα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Εκεί ο Α.Ο. Λεβάντε επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε την πρώτη θέση.  Η άνοδος στη Γ' εθνική δεν αποτελεί πάντως αυτοσκοπό, χωρίς να σημαίνει ότι ο πρωταθλητής Ζακύνθου θα παρουσιαστεί αδιάφορος. Αντίπαλοι του στο μίνι αυτό πρωτάθλημα θα είναι ο Αστέρας Αμαλιάδας, ο Κεραυνός Αγ. Βασιλείου και η Α.Ε. Κεφαλληνίας.
"Είναι μια πετυχημένη χρονιά για το Λεβάντε, αφού πήρε το πρώτο πρωτάθλημα και κύπελλο από τότε που ιδρύθηκε. Οφείλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον πρόεδρο κ. Βάρτζελη που έκανε τα μέγιστα για να μην λείψει τίποτα. Οπως επίσης τους παίκτες μου και το συνεργάτη μου Κώστα Γιαννάτο, του οποίου η συμβολή ήταν μεγάλη για να κάνουμε το νταμπλ. Μας βοήθησε πολύ και ο κόσμος", λέει στο "Ν" ο Κώστας Κλάδης, ο οποίος πρόσμενε φέτος καλή πορεία.
"Οταν ξεκινούσε η σεζόν, πίστευα ότι θα πάμε καλά. Το ίδιο και τα παιδιά, παρά τις δυσκολίες, διότι το Τσιλιβί, το Μαχαιράδο και το Καταστάρι είναι παραδοσιακές δυνάμεις. Εγινε μια συναρπαστική μάχη και δίκαια πήραμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο".
Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Κλάδης έχει πάρει ξανά νταμπλ εκτός νομού, με τη Δόξα Μεγαλόπολης, όπου πανηγύρισε την άνοδο στη Γ' εθνική, ενώ έχει εργαστεί και στο Πόρο στο πρωτάθλημα της Δ' εθνικής.