Δευτέρα, 11 Μάιος 2015 12:30

Κανένας περιοριστικός όρος στον Σπάθα

Γράφτηκε από τον

Ο Ηλίας Σπάθας συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του, με τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη και τον εισαγγελέα, να αποφασίζουν να μην του επιβάλλουν περιοριστικούς όρους.

Ο διεθνής ρέφερι πήρε σειρά για να απολογηθεί ενώπιων του ειδικού ανακριτή διαφθοράς για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Λίγο μετά τις 10:00 βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων έχοντας κατηγορηθεί για δωροδοκία/δωροληψία και η απολογία του διήρκησε κάτι περισσότερο από μια ώρα.
Εν συνεχεία κατεθύνθηκε προς τον εισαγγελέα, για να επιστρέψει αργότερα στο γραφείο του ειδικού ανακριτή και να μάθει την απόφαση.
Αυτή, δεν του επιβάλλει κανέναν περιοριστικό όρο και αυτό, σύμφωνα με τα όσα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου ο δικηγόρος του, κ.Βελάκης, αποτελεί μια πρώτη δικαίωση, για να δοθεί η συνέχεια πλέον στα δικαστήρια...
Αναλυτικά η δήλωση του νομικού εκπροσώπου του Ηλία Σπάθα:
«Με ομόρωνη και από κοινού λειφθήσα απόφαση του ειδικού ανακριτή διαφθοράς και του εισαγγελέα, αποφάσισαν να μην επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος στον κ. Ηλία Σπάθα, έπειτα από την απολογία του ενώπιών τους. Η απόφαση αυτή, ελήφθη, έπειτα από την κατάρρευση του εις βάρους του κατηγορητηρίου και την αναλυτική αντίκρουση των δυνάμει συντριπτικών στοιχείων από την πλευρά του ίδιου και της υπεράσπισης. Η απόφαση αυτή, αποτελεί την πρώτη απάντηση από την πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης σε όσους με ψευδείς ισχυρισμούς και ανυπόστατες κατηγορίες επιχείρησαν να σπηλώσουν το όνομα του Ηλία Σπάθα. Η επόμενη απάντηση θα δοθεί και πάλι στα πρόσωπα αυτά, από τα αρμόδια δικαστήρια, όπου και θα κληθούν να πληρώσουν για τις συνέπειες των πράξεων τους. Ο κ. Ηλίας Σπάθας εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς την ελληνική δικαιοσύνη και την απόλυτη ικανοποίησή του για την υπέρ του απόφαση».
Υπενθυμίζεται πως πριν από τον Σπάθα, απολογήθηκε ο Θανάσης Γιάχος, στον οποίο δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, σε αντίθεση με τους συναδέλφους του, Κώστα Ιωαννίδη, Γιάννη Κάμπαξη και Αποστόλη Αμπάρκιολη, στους οποίους απαγορεύθηκε να σφυρίξουν ξανά μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος τιμωρήθηκε με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Πηγή: gazzetta.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ