Δευτέρα, 11 Μάιος 2015 15:52

ΟΜΟΝΟΙΑ: Συνεχίζει για 11η χρονιά ο Σωτήρης Μπουραντώνης

Γράφτηκε από τον

Θετική χαρακτηρίζουν στην Ομόνοια τη φετινή πορεία της ομάδας στη νεοσύστατη Α1 τοπική.


Μια χρονιά που ξεκίνησε με τους διοικούντες να θέτουν πρωταγωνιστικούς στόχους, όμως από την προετοιμασία για την αγωνιστική περίοδο, η ομάδα αντιμετώπισε προβλήματα λόγω τραυματισμών κάποιων παικτών, αλλά και στην πορεία κάποιοι άλλοι λόγω δουλειάς δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στην υλοποίηση του στόχου. Εγινε προσπάθεια με τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά και τους νεαρούς που αναγκαστικά μπήκαν πιο γρήγορα στα βαθιά, να διεκδικήσουν το στόχο, όμως δεν τα κατάφεραν. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι έχασε πολύτιμο έδαφος στα δύο κολλητά παιχνίδια με Μιλτιάδη και Αίαντα.
Χαρακτηριστικές των παραπάνω είναι οι δηλώσεις του προπονητή Σωτήρη Μπουραντώνη στο "Notos": «Οι στόχοι από την αρχή της σεζόν ήταν να πρωταγωνιστήσουμε για το λόγο αυτό η ομάδα είχε πλαισιωθεί με παίκτες έμπειρους και υλικό που μπορούσε να διεκδικήσει άνοδο. Στην πορεία όμως διαψευστήκαμε γιατί από την προετοιμασία και μετά είχαμε τους τραυματισμούς των Παναγιώτη Μπουραντώνη (τραυματίστηκε στον αγώνα κυπέλλου με το Μεσσηνιακό), Δημήτρη Γιακουμή (έβγαλε τον ώμο του τη 2η εβδομάδα της προετοιμασίας), ο Βασίλης Μπακέας αν και είχε συμφωνήσει να αγωνιστεί φέτος στην ομάδα δεν κατέβηκε να παίξει, οι Γιώργος Ασημακόπουλος και Κώστας Κορομηλάς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν βοήθησαν από το Δεκέμβριο και μετά, ο Παντελής Κυριόπουλος πήγε με μεταγραφή στα Φιλιατρά, ο Νίκος Σπυρόπουλος με εξαίρεση δύο μήνες (Οκτώβριο, Νοέμβριο) που ήταν κοντά μετά και αυτός λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν βοήθησε. Ολα τα παραπάνω μας ανάγκασαν να αναπροσαρμόσουμε τους στόχους μας. Ετσι πήραν χρόνο συμμετοχής παίκτες νεαρής ηλικίας και προσπαθήσαμε και με αυτά τα παιδιά να κάνουμε το στόχο πραγματικότητα. Ομως σε δύο κομβικά παιχνίδια με Μιλτιάδη και Αίαντα εκτός, όπου δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και μας άφησαν πίσω και έτσι τερματίσαμε στην 5η θέση. Σίγουρα στα θετικά της φετινής χρονιάς είναι ότι μας δόθηκε η δυνατότητα να πάρουν χρόνο συμμετοχής αρκετοί νεαροί παίκτες που είχαμε στο ρόστερ μας, όπως οι Τάφα Βόλφι, Σταύρος Αγγελής, Νίκος Μέτσος, Κώστας Κυριακόπουλος, Σεμπάστιαν Τζήκας και Παναγιώτης Γιαννούλης.
Ετσι όπως εξελίχθηκε η πορεία μας, η χρονιά κρίνεται θετική, καθώς οι έμπειροι παίκτες Ντανταβασίλης, Ντόκος, Κάππος, Χατζηπαναγιώτης, Χανδρινός μαζί με τους νεαρούς που είχαμε στη διάθεση μας αντεπεξήλθαν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας»

Μπουραντώνης και τη νέα περίοδο

Ο Σωτήρης Μπουραντώνης τείνει να γίνει μόνιμος κάτοικος στο "Γ. Λουκαρέας" μιας και πριν από λίγες ημέρες οριστικοποιήθηκε η ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα. Ο ίδιος σχετικά με αυτό μας είπε: "Πριν από λίγες ημέρες είχα συζήτηση με τον πρόεδρο Γιάννη Μανωλόπουλο. Στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε ταύτιση απόψεων και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για έναν ακόμη χρόνο". Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπουραντώνης θα έχει την τεχνική καθοδήγηση της Ομόνοιας για 11η σερί αγωνιστική περίοδο και είναι από τους μακροβιότερους σε πάγκο ομάδας.

Ανανέωση με δικά της παιδιά

Πέρα από την ανανέωση της συνεργασίας, ο κ. Μπουραντώνης στη συζήτηση με τον κ. Μανωλόπουλο, έθεσαν και τους στόχους για το μέλλον. Σχετικά με αυτό ο έμπειρος προπονητής σημείωσε: «Στόχος μας είναι η πλήρης ανανέωση της ομάδας και σε βάθος χρόνου να στηρίζεται σε παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία. Γίνεται καλή δουλειά και υπάρχουν σχεδόν 100 παιδιά σε όλα τα τμήματα υποδομής. Στόχος στην επόμενη 3ετία η ομάδα να αγωνίζεται με 11 γηγενείς ποδοσφαιριστές στην 11άδα της. Τη νέα χρονιά η Ομόνοια θα στηριχθεί στο κορμό που τελείωσε τη φετινή σεζόν και θα πλαισιωθεί με πολλά νέα παιδιά. Σίγουρα θα γίνουν και κινήσεις ενίσχυσης, αλλά θα αφορούν νέους σε ηλικία παίκτες. Οι μεταγραφές που θα γίνουν θα αφορούν 4 νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ηδη έχουμε έρθει σε επαφές με αυτούς τους παίκτες και είναι θετικοί στο να συνεχίσουν να παίζουν ποδόσφαιρο στην Ομόνοια. Εχουν εμπειρίες και μπορούν να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα και οι 4 είναι δικές μου εισηγήσεις. Εδώ να σημειώσω ότι είναι θετικό το γεγονός πως επιστρέφει ο Παναγιώτης Μπουραντώνης, που έχασε την περσινή σεζόν λόγω τραυματισμού».

Τέλη Μαΐου κλείνει η σεζόν

Μπορεί οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ομόνοιας να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και λίγο καιρό, η χρονιά για την ομάδα συνεχίζεται μέχρι το τέλος Μαΐου με προπονήσεις και φιλικά. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές ακολουθούν πρόγραμμα σε γυμναστήριο 3 φορές την εβδομάδα με τις οδηγίες του Νίκου Δημητρακόπουλου, αλλά και προπονήσεις στο γήπεδο. Το Σάββατο η Ομόνοια μετέβη στα Αρφαρά και έδωσε φιλικό με τον τοπικό Αστέρα. Την εβδομάδα που έρχεται θα δώσει ακόμη δύο φιλικά, μεθαύριο Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τον Αίαντα και το ερχόμενο Σάββατο τον Απόλλωνα Καλαμάτας, τα οποία θα διεξαχθούν στις 6 το απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο "Γ. Λουκαρέας.