Δευτέρα, 11 Μάιος 2015 18:47

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Πανηγυρίζει την άνοδο στην Α' τοπική

Γράφτηκε από τον

Πετυχημένη ήταν για τον Πανιώνιο Μεγαλόπολης η φετινή ποδοσφαιρική σεζόν, καθώς εκπληρώθηκαν και με το παραπάνω οι στόχοι που είχαν τεθεί από τη διοίκηση στην αρχή της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς.


Για τη μεγάλη ομάδα, που φέτος συμπληρώνει δύο χρόνια ζωής με τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β' Αρκαδίας, στόχος ήταν να καταφέρει να μπει στα μπαράζ ανόδου, κάτι που συνέβη και έκανε την υπέρβαση, καθώς σε αυτά τα έξτρα ματς, κατόρθωσε να τερματίσει δεύτερη και να πάρει το εισιτήριο της ανόδου στην Α' τοπική Αρκαδίας.
Ο άλλος στόχος ήταν η κατάκτηση του τίτλου στο παιδικό πρωτάθλημα Αρκαδίας κάτι που δεν κατάφερε την προηγούμενη χρονιά. Η παιδική ομάδα συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια συμμετοχής στα μικρά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αρκαδίας και τις δύο τελευταίες περιόδους οι νεαροί παίκτες της έχουν κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους στα πρωταθλήματα υποδομής.
Για τη φετινή παρουσία του συλλόγου της Μεγαλόπολης στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Αρκαδίας μας μίλησε ο προπονητής της ομάδα Παναγιώτης Καλόμαλος.
«Η χρονιά μας ήταν πετυχημένη γιατί αρχικά στόχος ήταν η είσοδος στα μπαράζ και στη συνέχεια από τύχη δεν τερματίσαμε στην πρώτη θέση ώστε να ανέβουμε ως πρωταθλητές και όχι σαν δευτεραθλητές», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την παρουσία και την άνοδο στην πρώτη κατηγορία της Αρκαδίας. Η ομάδα είχε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και αρκετοί από τους παίκτες που χρησιμοποιήσαμε στη διάρκεια της χρονιάς προέρχονται από την παιδική ομάδα. Το πρωτάθλημα ήταν πολύ ανώτερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γιατί 5 ομάδες διεκδίκησαν μέχρι την τελευταία αγωνιστική τις δύο θέσεις ώστε να μπουν στα μπαράζ ανόδου. Σκοπός μας δεν ήταν ούτε είναι απαραίτητα ο πρωταθλητισμός, αλλά ο αθλητισμός και να παίρνουν παιχνίδια τα νεαρά παιδιά ώστε στη συνέχεια να τα προωθούμε σε ανώτερες κατηγορίες.
Με την ευκαιρία που μου δίνετε θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά, της ανδρικής, αλλά και της παιδικής ομάδας για την προσπάθεια που κατέβαλαν στις προπονήσεις και στους αγώνες και βοήθησαν ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι μας. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη διοίκηση που ήταν συνέχεια κοντά μας και βοήθησε ώστε να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα και να δουλέψουμε ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Το έμψυχο δυναμικό

Ο κ. Καλόμαλος στη διάρκεια της χρονιάς στηρίχθηκε στους Παναγιώτη Γαλανόπουλο, Βασίλη Γεωργακόπουλο, Κώστα Δημητρόπουλο, Βασίλη Δρούλια, Δημήτρη Ζαραφέτα, Γιάννη Ζέρβα, Χρυσόστομο Ισκάκη, Τάσο Καλογερόπουλο, Τριαντάφυλλο Κούσουλα, Γιάννη Λαμπρόπουλο, Μιχάλη Μαντζώρη, Γιάννη Μιχόπουλο, Γιάννη Μπαλίκο, Χρήστο Μπουγιούκο, Νίκο Μπουζιάνη, Μανώλη Μυλωνά, Αντώνη Νάνο, Πολύνικο Παναγιωτίδη, Παναγιώτη Παπαχριστοφίλου, Δημήτρη Πετρόπουλο, Βαγγέλη Σιμόπουλο, Χρίστο Σπυρόπουλο, Νίκο Σταθούρο, Παναγιώτη Χασομέρη, Δημήτρη Χονδρόπουλο, Γιάννη Χριστόπουλο και Λεωνίδα Ψυχογυιό.

Τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο Πανιώνιος Μεγαλόπολης πραγματοποίησε καλύτερη πορεία στο β' γύρο του πρωταθλήματος. Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι:

Α' γύρος

1η αγωνιστική
Πανιώνιος - Ελπίδα 3-0
2η αγωνιστική
Κάψια - Πανιώνιος 0-2
3η αγωνιστική
Μαντινειακός - Πανιώνιος 3-1
4η αγωνιστική
Πανιώνιος - Δημητσάνα 2-1
5η αγωνιστική
Μ. Αλέξανδρος - Πανιώνιος 0-3
6η αγωνιστική
Πανιώνιος - Αρης Τρίπολης 2-2
7η αγωνιστική
Πανιώνιος - Αναγέννηση Τρίπολης 1-1
8η αγωνιστική
Νεστάνη - Πανιώνιος 2-3
9η αγωνιστική
Πανιώνιος - Κανδήλα 3-1

Β' γύρος
10η αγωνιστική
Ελπίδα - Πανιώνιος 1-1
11η αγωνιστική
Πανιώνιος - Κάψια 7-0
12η αγωνιστική
Πανιώνιος - Μαντινειακός 1-1
13η αγωνιστική
Δημητσάνα - Πανιώνιος 1-3
14η αγωνιστική
Πανιώνιος - Μ. Αλέξανδρος 3-0
15η αγωνιστική
Αρης Τρίπολης - Πανιώνιος 2-3
16η αγωνιστική
Αναγέννηση Τρίπολης - Πανιώνιος 2-3
17η αγωνιστική
Πανιώνιος - Νεστάνη 3-0
18η αγωνιστική
Κανδήλα - Πανιώνιος 0-2

Β' φάση

Α' γύρος
1η αγωνιστική
Ολυμπιακός Λ. - Πανιώνιος 1-0
2η αγωνιστική
Πανιώνιος - Ελπίδα 2-1
3η αγωνιστική
Πανιώνιος - Ερμής Μελιγούς 2-0

Β' γύρος
4η αγωνιστική
Ελπίδα - Πανιώνιος 2-2
5η αγωνιστική
Πανιώνιος - Ολυμπιακός Λ. 1-1
6η αγωνιστική
Ερμής Μελιγούς - Πανιώνιος 1-2


Πρωταθλητές οι παίδες

Την περσινή σεζόν η παιδική ομάδα του Πανιώνιου Μεγαλόπολης δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό, γνωρίζοντας την μοναδική της ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στον ημιτελικό. Φέτος όμως η ομάδα τα κατάφερε και κατέκτησε τον τίτλο. Για την παιδική ομάδα ο κ. Καλόμαλος μας είπε: «Για την παιδική ομάδα στόχος μας ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που δεν καταφέραμε πέρσι, καθώς χάσαμε στον ημιτελικό από τον Αστέρα Τρίπολης, που ήταν και η μοναδική ήττα που κάναμε. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος αγωνίστηκαν όλα τα παιδιά που είχα στη διάθεσή μου και έδειξαν το ταλέντο τους, βοηθώντας παράλληλα την ομάδα να κερδίσει τον τίτλο».
Η ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε στην 3η θέση στον όμιλο του και πήρε το εισιτήριο για τα μπαράζ. Εκεί στα παιχνίδια με την Ελπίδα Τρίπολης και τον Αρη Τρίπολης πήρε την πρώτη θέση και προκρίθηκε στον τελικό, όπου κέρδισε το Λεωνίδιο με 1-0 και πήρε το πρωτάθλημα.
Ο κ. Καλόμαλος χρησιμοποίησε καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος τους Δημήτρη Βλάχο, Παναγιώτη Δαλάκα, Ζαραφέτα, Γιώργο Ζαφειρίου, Χρυσόστομο Ισκάκη, Γιώργο Καρασούλο, Μιχάλη Καρασούλο, Μανώλη Κλασογιάννη, Αλέξανδρο Μανούδη, Απόστολο Μιχαλόπουλο, Θανάση Μιχόπουλο, Γιάννη Μιχόπουλο, Γιώργο-Βαγγέλη Μπάζιο, Δημήτρη Μπαλίκο, Λευθέρη Πρεκετέ, Νίκο Σταθούρο,Βαγγέλη Τζούβελη, Θεόδωρο Χρονόπουλο, Λεωνίδα Ψυχογυιό, Γιάννη Σπανό, Παντελή Αδαμόπουλο, Ηλία Γεωργακόπουλο, Γιάννη Παπούλια, Πέτρο Πέτσι, Κώστα Μιχαλακόπουλο και Γιώργο Γεωργάνο.

Τα αποτελέσματα

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τα αποτελέσματα που έφερε ήταν κατά σειρά τα παρακάτω:
Πανιώνιος - Παγγορτυνιακός 3-6, Πανιώνιος - Α.Ο. Φαλαισίας 5-1, Δόξα Μεγαλόπολης - Πανιώνιιος 0-1, Πανιώνιος - Τεγέα 10-1, Παναρκαδικός - Πανιώνιος 1-14, Πανιώνιος - Αρης Τρίπολης 2-0, ΑΕΚ Τρίπολης - Πανιώνιος 0-7, Πανιώνιος - Ορχομενός 3-0, Πανιώνιος - Ελπίδα Τρίπολης 1-5.
Στη β' φάση τα αποτελέσματα ήταν Πανιώνιος - Ελπίδα Τρίπολης 3-0, Αρης Τρίπολης - Πανιώνιος 1-0, Ελπίδα Τρίπολης - Πανιώνιος 2-1, Πανιώνιος - Αρης Τρίπολης 1-0 και στον τελικό κέρδισε 1-0 το Λεωνίδιο και αναδείχθηκε πρωταθλητής του παιδικού πρωταθλήματος Αρκαδίας.


-------------------------------------------------------------------------------

Γυναικείο τμήμα

Ο Πανιώνιος Μεγαλόπολης είναι από τους πρωτοπόρους στο Νομό Αρκαδίας, καθώς από τη φετινή αγωνιστική περίοδο δημιούργησε και γυναικείο τμήμα. Αυτή τη στιγμή στη δύναμη της ομάδας είναι 30 κορίτσια ηλικίας από 5 έως 14 ετών. Την τεχνική καθοδήγηση έχει αναλάβει η Γιώτα Σταθούρου.
-------------------------------------------------------------------------------

Προπονήσεις και φιλικά

Η χρονιά για τον Πανιώνιο Μεγαλόπολης θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει από την αρχή της φετινής περιόδου.
Σε ότι αφορά την ανδρική ομάδα, θα συνεχίσει με προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια μέχρι τα τέλη Μαΐου, που έχει προγραμματιστεί να κλείσει η φετινή χρονιά. Οσο για τα τμήματα υποδομής οι προπονήσεις  θα συνεχιστούν μέχρι και τον Ιούνιο, όπου η ομάδα θα συμμετάσχει σε διάφορα τουρνουά εκτός Αρκαδίας.

Ενδιαφέρον για νεαρούς

Οι "κυανέρυθροι" διαθέτουν ταλαντούχους παίκτες στις ομάδες υποδομής και ήδη έχουν κινήσει το ενδιαφέρον συλλόγων της Σούπερ Λίγκας για να τους αποκτήσουν. Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι επαφές με ομάδες της Σούπερ Λίγκας εκτός Αρκαδίας και επήλθε συμφωνία για τη μεταγραφή δύο νεαρών ταλαντούχων παικτών. Από εκεί και πέρα κάποια άλλα παιδιά συνεχίζουν τις προπονήσεις με ομάδες ανώτερων κατηγοριών, που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση τους.

Συνεργασία με Πανιώνιο Καλαμάτας

Ο Παναγιώτης Καλόμαλος είχε δύσκολη χρονιά, καθώς μοιραζόταν το χρόνο του σε Καλαμάτα και Μεγαλόπολη. Στην Καλαμάτα αγωνιζόταν με τον τοπικό Πανιώνιο επίσης στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας, ενώ στη Μεγαλόπολη ήταν προπονητής στη συνονόματη ομάδα, ενώ υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο σωματείων. Η συνεργασία αφορά τα τμήματα υποδομής, όπου ο κ. Καλόμαλος έχει την τεχνική καθοδήγηση των νεαρών αθλητών των δύο σωματείων.