Τετάρτη, 13 Μάιος 2015 18:23

Η ταυτότητα της 9ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα παλαιμάχων

Γράφτηκε από τον

Ο Απόλλωνας ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής της 9ης αγωνιστικής στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα παλαιμάχων που διοργανώνει η ΕΠΣΜ.

Η καλαματιανή ομάδα που οδηγεί την κούρσα επικράτησε με 2-1 του Εθνικού Μελιγαλά και ξέφυγε έξι βαθμούς, με τον Εθνικό να υποχωρεί στην 4η θέση.
Το Ασπρόχωμα νίκησε με το "αγγλικό" 5-3 τους Παλαίμαχους Πύλου και βρίσκεται στη 2η θέση σε απόσταση τριών βαθμών από την κορυφή, ενώ ο Μεσσηνιακός πήρε στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς με τη Ομόνοια και ανέβηκε στην 3η θέση.
Από εκεί και πέρα οι Παλαίμαχοι Γαργαλιάνων επικράτησαν με το εντυπωσιακό 6-1 της Θύελλας Παραλίας, ενώ ο Αστέρας Μικρομάνης λύγισε με σκορ 1-0 την αντίσταση του Ατρόμητου Πλατύ.
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ματς Πάμισος - Μεθώνη (1-1). Ρεπό στην 9η αγωνιστική είχαν τα Πράσινα Πουλιά.
Η ταυτότητα σε δύο αναμετρήσεις  της 8ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-1
Με σκόρερ τους Χουλιάρα και Αθανασόπουλο ο Απόλλωνας νίκησε 2-1 τον Εθνικό Μελιγαλά και συνεχίζει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Για την ομάδα του Μελιγαλά είχε ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι ο Δέδες. Το αξιοσημείωτο ότι όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κουτίβας, Μπαρμπίτσας, Λύγουρης, Ντάκουρης, Λάζαρης, Χουλιάρας, Γκαϊδογιάννης, Θειακός, Γρηγορόπουλος, Αθανασόπουλος, Γεωργόπουλος. Αγωνίστηκαν και ο Παλαμίδης.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Χαντζής, Μπούρας, Δέδες, Τσουκαλάς, Δημητρακόπουλος, Περδίος, Καλογερόπουλος, Βούτσας, Στούκας, Στρατικόπουλος, Στασινόπουλος. Αγωνίστηκαν και οι Παπαδόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Γιαννόπουλος.


ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΥΛΟΥ 5-3
Σ' ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη ματς το Ασπρόχωμα νίκησε με 5-3 τους Παλαίμαχους Πύλου και ελπίζει για την κατάκτηση του τίτλου. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1 και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με 1-2, αλλά το Ασπρόχωμα έκανε την ανατροπή. Τρία γκολ σημείωσε ο Σωτηρόπουλος και από ένα οι Λούτα Ρακιντζής. Για την ομάδα της Πύλου δύο γκολ πέτυχε ο Κρητικάκης και ένα ο Σιψάς.
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Γιαλελής, Βαλαβάνης, Πράττης, Αναστασόπουλος, Λούτα, Νάτσης, Μαστοράκης, Κοκκορόγιαννης, Ρακιντζής, Ηλιόπουλος, Σωτηρόπουλος. Αγωνίστηκαν και οι Χριστόπουλος, Ηλιόπουλος, Πολίτης. Φασουλής.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΥΛΟΥ:  Καρμοίρης, Σ.  Κοντογόνης, Ζόμπολας, Σαρδέλης, Ζουζούνης, Κ. Κοντογόνης, Ψώνης, Σιψάς, Ράλλης, Μαρκάκης, Κρητικάκης. Αγωνίστηκαν και οι Τσέρτος, Κατσούλης, Αγνιάδης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(9η αγωνιστική)
Πάμισος - Μεθώνη 1-1
Αστέρας Μικρομάνης - Ατρόμητος Πλατύ 1-0
Ομόνοια - Μεσσηνιακός 0-3 (α.α.)
Ασπρόχωμα - Παλαίμαχοι Πύλου 5-3
Παλαίμαχοι Γαργαλιάνων - Θύελλα Παραλίας 6-1
Απόλλωνας Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά 2-1
Ρεπό: Πράσινα Πουλιά

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 9 αγωνιστικές)
1. Απόλλωνας Καλαμάτας  32-15 25
2. Ασπρόχωμα 32-10 22
3. Μεσσηνιακός 30-6 20
4. Εθνικός Μελιγαλά 25-4 19
5. Παλαίμαχοι Γαργαλιάνων 24-13 15
6. Αστέρας Μικρομάνης 9-14 11
7. Ατρόμητος Πλατύ 7-18 9
8. Παλαίμαχοι Πύλου 22-23 8
9. Μεθώνη 15-24 7
10. Πάμισος 12-22  4
11. Θύελλα Παραλίας 8-34  3
12. Πράσινα Πουλιά 7-26 1
13. Ομόνοια -
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Μεθώνη, Ατρόμητος Πλατύ, Μεσσηνιακός, Εθνικός Μελιγαλά Παλαίμαχοι Γαργαλιάνων, Αστέρα Μικρομάνης, Πάμισος, Πράσινα Πουλιά και δύο η  Θύελλα Παραλίας.
* Η Ομόνοια έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Δευτέρα 18 Μαΐου)
Πάμισος - Ατρόμητος Πλατύ
Μεθώνη - Πράσινα Πουλιά
Μεσσηνιακός - Αστέρας Μικρομάνης
Θύελλα Παραλίας - Ομόνοια 3-0 (α.α.)
Εθνικός Μελιγαλά - Ασπρόχωμα
Παλαίμαχοι Γαργαλιάνων - Απόλλωνας Καλαμάτας
Ρεπό: Παλαίμαχοι Πύλου