Σάββατο, 16 Μάιος 2015 08:28

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "MΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": «Κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά...»

Γράφτηκε από τον

Ενα βήμα πριν από την αποχώρηση από τα διοικητικά της «Μαύρης Θύελλας» βρίσκεται ο Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης, ο μοναδικός που στηρίζει ηθικά αλλά και οικονομικά το Γιώργο Ράλλη όμως η απογοήτευση που αισθάνεται είναι τόσο μεγάλη που τον ωθεί στην πόρτα της αξόδου.


Ο αντιπρόεδρος του «Π.Σ. Η Καλαμάτα» είναι εδώ και τρία χρόνια από τους βασικούς χρηματοδότες, ωστόσο όπως ο ίδιος παραδέχεται το φορτίο της ιστορικής λαοφιλούς κορυφαίας ομάδας της Μεσσηνίας είναι ιδιαίτερα βαρύ για τη σημερινή διοίκηση. «Η Καλαμάτα είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα που έχει ανάλογες απαιτήσεις. Η εποχή είναι πάρα πολύ δύσκολη οικονομικά, κάνουμε πραγματικά ότι καλύτερο μπορούμε μαζί με το Γιώργο Ράλλη αλλά φαίνεται πως αυτό δεν είναι αρκετό. Πράγματι προσανατολίζομαι να αποχωρήσω από τη διοίκηση, καθώς η απογοήτευση είναι μεγάλη μετά από τρία χρόνια συνεχών προσπαθειών που δεν έφεραν δυστυχώς το ανάλογο αποτέλεσμα» μας είπε αρχικά ο Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης που θεωρεί πως το σημερινό διοικητικό μοντέλο απέτυχε οριστικά: «Ολοι όσοι είμαστε στη διοίκηση έχουμε ένα μεγάλο όνειρο, να ξαναδούμε αυτήν την ομάδα πιο ψηλά, εκεί που της αρμόζει να βρίσκεται. Για να φτάσει, όμως, σε αυτό το σημείο χρειάζεται έναν πολύ ισχυρό διοικητικό ηγέτη, όπως ήταν για παράδειγμα ο Σταύρος Παπαδόπουλος τη δεκαετία του ’90. Προσωπικά έχω έρθει σε επαφή με δύο παντοδύναμους ανθρώπους που έχουν την οικονομική άνεση να προσφέρουν στη «Μαύρη Θύελλα» πολύ περισσότερα, αλλά δεν βρήκα θετική ανταπόκριση. Αν κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει σήμερα, λόγω και της κρίσης, τότε η καλύτερη κίνηση είναι να μαζευτούν δέκα, όχι λιγότεροι και να βάλουν όλοι από κάποια χρήματα, ώστε να ξεκινήσουν με καλύτερες προϋποθέσεις. Εγώ προσωπικά θα είμαι πάντα διαθέσιμος να πάρω μέρος σε μία τέτοια κίνηση χωρίς να ενδιαφέρομαι για πόστα και αξιώματα».
Για τρίτη σεζόν φέτος η ασπρόμαυρη ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με την ταμπέλα του φαβορί για την πρωτιά και την άνοδο, αλλά στην πορεία δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις αρχικές προσδοκίες. «Η πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε πρόπερσι, όταν ανέβηκαν περισσότερες από τις μισές ομάδες. Πέρυσι αλλά και φέτος τα πράγματα ήταν σαφώς πιο δύσκολα και για μας το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε την Ερμιονίδα και τον Πανελευσινιακό, που ξόδεψαν περισσότερα χρήματα από μας και τελικά κέρδισαν την άνοδο» τονίζει ο αντιπρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας» που ανεξάρτητα από το αν θα είναι την επόμενη σεζόν στη διοίκηση θα συνεχίσει να πηγαίνει στο γήπεδο και να υποστηρίζει την αγαπημένη του ομάδα, που ακολουθεί πιστά από την εποχή που ο ίδιος ήταν μαθητής: «Στο γήπεδο δεν θα σταματήσω ποτέ να πηγαίνω. Αλλωστε η δικιά μου γενιά φιλάθλων έχει ζήσει πολύ έντονα δίπλα σε αυτήν την ομάδα και είναι αδύνατο για όλους μας να την εγκαταλείψουμε».
Ο Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης τυγχάνει υποστηρικτής της Καλαμάτας εδώ και 30 χρόνια, όταν η μεγάλη κυρία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου είχε βιώσει ακόμα πιο... πέτρινα χρόνια, πέφτοντας μέχρι το Τοπικό: «Οταν άρχισα να βλέπω τη «Μαύρη Θύελλα» είχε κατρακυλήσει μέχρι το ερασιτεχνικό και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έζησα από κοντά τη μεγάλη πορεία μέχρι την Α’ Εθνική και τη σπουδαία εποχή του Παπαδόπουλου. Τα επόμενα χρόνια συνέχισα να την παρακολουθώ αλλά από κάποια στιγμή και μετά έκανα ένα... διάλειμμα μερικών χρόνων γιατί με όσα συνέβαιναν δεν ήθελα ούτε στο γήπεδο να πηγαίνω». Μάλιστα στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ήταν μαζί με τον κουμπάρο του Τόμι Σχοινά, διεθνή διαιτητή μπάσκετ, από τα ηγετικά στελέχη του μοναδικού συνδέσμου φιλάθλων που υπήρχε εκείνη την εποχή: «Με την Καλαμάτα έχω ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και μακάρι στο μέλλον να το ξανακάνω. Το σίγουρο είναι ότι θα χαρώ πάρα πολύ να την ξαναδώ ψηλά, γιατί δεν αξίζει να παίζει στη Γ’ Εθνική».