Σάββατο, 16 Μάιος 2015 10:49

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Δύσκολο να μείνει ο Καβαλιέρης που μίλησε για διαφορά φιλοσοφίας και έκανε τον απολογισμό

Γράφτηκε από τον

Τον απολογισμό της παρουσίας του στον πάγκο της "Μαύρης Θύελλας" έκανε χθες ο Μιχάλης Καβαλιέρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο παραμονής του στην ομάδα για την νέα αγωνιστική περίοδο.


Ο τεχνικός των «μελανόλευκων» τόνισε πως δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον Γιώργο Ράλλη - κάτι που θα γίνει μετά το τελευταίο ματς με τον Παναρκαδικό - έκανε λόγο ωστόσο για διαφορετική φιλοσοφία με τον πρόεδρο της ομάδας στο θέμα της διαχείρισης του μπάτζετ της ομάδας.
Με δύο λόγια, ο Καβαλιέρης εξήγησε πως ο πρόεδρος είναι αυτός που πρέπει να αποφασίζει και να επιλέγει τους κατάλληλους ανθρώπους για τα διάφορα πόστα, όμως ο προπονητής είναι αυτός που θα πρέπει να αποφασίζει για το πως θα διατεθεί το μπάτζετ της ομάδας, όποιο και αν είναι αυτό, είτε μικρό είτε μεγάλο. Και αυτό, όπως τόνισε, γιατί ο προπονητής είναι αυτός που θα κριθεί στο τέλος για τις αγωνιστικές επιλογές.
Ο Καβαλιέρης άφησε να εννοηθεί λοιπόν, ότι ο Ράλλης έχει διαφορετική άποψη σε αυτό το θέμα, ωστόσο τόνισε πως η κουβέντα με τον πρόεδρο της ομάδας για το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους δεν έχει γίνει ακόμη, αφήνοντας έτσι ανοικτό κάθε ενδεχόμενο.

«Μπήκαν μικρές βάσεις,
πρέπει να χτιστεί η Καλαμάτα»

Όσον αφορά την παρουσία του στην Καλαμάτα τους τελευταίους 2,5 μήνες, ο Καβαλιέρης τόνισε πως ήρθε σε ένα κακό τάιμινγκ όπου η ομάδα ουσιαστικά είχε βγει εκτός στόχου. Επισήμανε βέβαια πως μια ομάδα δεν πρέπει να διαλύεται όταν χάνεται ένας μεγάλος στόχος (η άνοδος στην προκειμένη περίπτωση) αλλά ότι πρέπει να κοιτάζει και τους επιμέρους στόχους.
Έτσι, σημείωσε πως στόχος του ήταν να βοηθήσει όσο μπορεί και να αφήσει κάτι μόλις φύγει. Επισήμανε λοιπόν πως μπήκαν κάποιες μικρές βάσεις για την νέα χρονιά και ότι η Καλαμάτα του χρόνου δεν θα έχει… ένα δελτίο όπως παλιότερα, αλλά ότι θα έχει 5-6 δικά της παιδιά στα οποία θα μπορεί να στηριχθεί και να τα πλαισιώσει με άλλους παίκτες και στόχο την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας.
Τόνισε πως η Καλαμάτα πρέπει να χτιστεί σε βάθος χρόνου και κυρίως να δοθεί μεγάλο βάρος στα ταλέντα της Μεσσηνίας.
Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων που ξοδεύουν εκατομμύρια στις υποδομές και παράγουν παίκτες και εξέφρασε την απορία του που το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ακολουθεί το πετυχημένο αυτό μονοπάτι…
Όσον αφορά τον Ράλλη, σημείωσε την διαφορετική φιλοσοφία που έχουν στο θέμα που προαναφέρθηκε, τόνισε όμως πως έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα και ότι ενδιαφέρεται να την δει να πετυχαίνει.
Για την συνολική φετινή πορεία της Καλαμάτας, ο Καβαλιέρης δεν θέλησε να μιλήσει για τους προκατόχους του και απλά τόνισε πως ήταν λάθος το ότι η ομάδα έβαλε εξ αρχής τόσο ψηλά τον πήχη και δημιούργησε άγχος αλλά και προσδοκίες στον κόσμο

Για το θέμα με Πάμισο και τα ΜΜΕ

Ο τεχνικός της Καλαμάτας σημείωσε πως υπήρξαν δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα όσον αφορά τα τεκταινόμενα στην ομάδα (ανέφερε κάποια παραδείγματα όπως την περίπτωση του Στ. Τσουλάκου ή τον αριθμό των παικτών στην αποστολή του αγώνα στην Μυτιλήνη).
Αναφέρθηκε και στην… παρεξήγηση που έγινε με την συμμετοχή παικτών του Παμίσου στο φιλικό ομάδας επίλεκτων παικτών με την Καλαμάτα, πριν μερικές μέρες. Τόνισε πως ο ίδιος είχε συνεννοηθεί για την παρουσία των παικτών του Παμίσου με τον γραμματέα της Ακαδημίας Παμίσου κ. Τσικρικό ενώ το θέμα γνώριζε και ο πρόεδρος κ. Καπερώνης. Τόνισε πως δεν υπήρχε λόγος να παρουσιαστεί κόντρα Καλαμάτας - Παμίσου και πως δική του άποψη είναι πως η "Μαύρη Θύελλα" πρέπει να έχει καλές σχέσεις αλλά και συνεργασία με τις υπόλοιπες ομάδες του Νομού.