Δευτέρα, 18 Μάιος 2015 19:49

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Πειθαρχία, δουλειά και εμπιστοσύνη...»

Γράφτηκε από τον

Το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση του φετινού τίτλου στην νεοσύστατη Α1 και την άνοδο στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας από τον Πανθουριακό έβαλε ο Γιώργος Αργυρόπουλος.


Ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος προπονητής, ανέλαβε στην αρχή της φετινής αγωνιστικής σεζόν το δύσκολο έργο να οδηγήσει την ομάδα της Θουρίας στην πολυπόθητη άνοδο, την οποία διεκδικούσε τα τελευταία χρόνια με τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο, να βρίσκεται στον προεδρικό θώκο και να ηγείται αυτής της προσπάθειας. Ετσι μετά από 6 χρόνια ο Πανθουριακός θα επιστρέφει την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016 στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής.
Ολα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία που τη διοίκηση του συλλόγου της Θουρίας έχει αναλάβει ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος, ο Πανθουριακός προσπαθούσε να πάρει το εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία χωρίς να το κατορθώσει. Φέτος εμπιστεύθηκε την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας στον Γιώργο Αργυρόπουλο, ο οποίος έκτισε την ομάδα όπως ήθελε έχοντας την απόλυτη στήριξη του κ. Χριστόπουλο και παρά το άσχημο ξεκίνημα, η ομάδα όχι μόνο πέτυχε το στόχο της ανόδου, αλλά έκοψε πρώτη το νήμα και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.
Για τη φετινή πορεία της ομάδας παραχώρησε συνέντευξη στο "Notos" ο κ. Αργυρόπουλος, λέγοντας μας αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Οπως σημείωσε μεταξύ άλλων μυστικό της επιτυχίας δεν υπήρχε, αλλά στηρίχθηκε στο τρίπτυχο πειθαρχία, δουλειά και εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνουμε και μέσα από αυτό έγινε πραγματικότητα ο στόχος. Στο χώρο της προπονητικής βρίσκεται εδώ και 11 χρόνια σχεδόν και έχει καταφέρει μέσα από σκληρή δουλειά να δείξει το έργο του, ενώ χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πράξεις κατόρθωσε να στεφθεί για 3η φορά πρωταθλητής με διαφορετική ομάδα. Είχαν προηγηθεί τα πρωταθλήματα με δύο από τις καλύτερες ομάδες της Μεσσηνίας, τον Πάμισο και τη Σπερχογεία, οι οποίος μαζί με τον Απόλλωνα Καλαμάτας και τον Πανθουριακό, είναι οι 4 ομάδες στις οποίες έχει δουλέψει ως προπονητής.
 
- Δίκαια η ομάδα έκοψε πρώτη το νήμα και επέστρεψε στην Α' τοπική;

«Θεωρώ ότι την ημέρα που ξεκίνησε η συνεργασία μου με την ομάδα της Θουρίας έγινε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε οι κόποι προηγούμενων ετών, που ο Πανθουριακός δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του, να ευδοκιμήσουν φέτος. Με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης και του φυσικού ηγέτη Αγαθοκλή Χριστόπουλου, ανέλαβα να φέρω σε πέρας αυτή την προσπάθεια. Η διοίκηση μου έδωσε το ελεύθερο να επιλέξω τους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν το έμψυχο δυναμικό και με τους οποίους θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε επίπεδο και κατ' επέκταση κατηγορία την ομάδα. Νομίζω ότι όλοι μαζί μετά από μια δύσκολη χρονιά και μετά από πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να υλοποιήσουμε τον στόχο που δεν ήταν άλλο από την άνοδο στην Α' τοπική και την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

- Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν το έργο του Πανθουριακού να πετύχει τους φετινούς τους στόχους την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας;

«Οσον αφορά την φετινή πορεία το έργο το δικό μου και της ομάδας ήταν αρκετά δύσκολο, από τη στιγμή που ήρθαν στο σωματείο 15 καινούργιοι παίκτες και όπως καταλαβαίνετε, το μοντάρισμα μιας ομάδας με τόσους νέους παίκτες θέλει χρόνο και υπομονή. Ηταν αρκετά δύσκολο να αφομοιώσουν οι παίκτες μου τα καινούργια δεδομένα προπόνησης και στυλ παιχνιδιού που εφαρμόσαμε φέτος και αυτός ήταν ένας από τους λόγους για το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα η ομάδα άρχισε σιγά - σιγά να βρίσκει ρυθμό και ταυτότητα. Επαιξε καλό και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο και με την εμπειρία που πρόσφεραν οι περισσότεροι παίκτες που επιλέξαμε, καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

- Πιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας, υπάρχει το τρίπτυχο πειθαρχία, δουλειά και εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνουμε. Νομίζω ότι η ομάδα μας και στους τρεις τομείς ανταποκρίθηκε με εξαιρετική ωριμότητα. Ολοι βάλαμε τους εαυτούς μας κάτω από την ομάδα, υπήρχε εξαιρετικό κλίμα εντός και εκτός γηπέδου, υπήρχε μια εξαιρετική διοίκηση με εξέχοντα ρόλο να παίζει ο πρόεδρος μας που ήταν συνέχεια κοντά μας και μας έλυνε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαζόταν».

- Το γεγονός ότι έχεις δουλέψει ως προπονητής και μάλιστα έχεις κατακτήσει τίτλο με τον Πάμισο και τη Σπερχογεία, από τις παραδοσιακές ομάδες του νομού, σε βοήθησε ώστε να πετύχεις το ίδιο και με τον Πανθουριακό;

«Η παρουσία μου σε συλλόγους όπως ο Πάμισος και η Σπερχογεία και η εμπειρία που απέκτησα μέσα από αυτούς τους συλλόγους κάνοντας πρωταθλητισμό και κατακτώντας τίτλους με αυτές τις δύο ομάδες με βοήθησαν στο να περάσω στην ομάδα της Θουρίας την έννοια του υγιούς πρωταθλητισμού και τις θυσίες που χρειάζονται για να κατακτήσεις έναν τίτλο. Είναι δύο ομάδες που μου έδωσαν πολλά και τους έδωσα αρκετές χαρές παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα».

- Το πρωτάθλημα της Α1 πως το βίωσες, ήταν ανταγωνιστικό, άξιζε το ρίσκο της ΕΠΣΜ, να δημιουργήσει αυτή την κατηγορία;

«Το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ήταν άκρως ανταγωνιστικό, υπήρχαν πολλές καλές και ιστορικές ομάδες. Κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς όλων όσων εμπλέκονται σε αυτό και των φιλάθλων που παρακολουθούσαν όλα τα παιχνίδια. Θεωρώ ότι δίκαια ανέβηκαν οι τρεις ομάδες εμείς, ο Μιλτιάδης και ο Α.Ο. Φαραί και μαζί με Αίαντα και Μεθώνη κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική για το ποια ομάδα θα ανέλθει στην Α' τοπική».
Το πλάνο για το μέλλον για την ομάδα, αλλά και για εσένα προσωπικά μετά την ανανέωση της συνεργασίας σου με την ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια;
«Οταν μια συνταγή είναι επιτυχημένη και οι συνθήκες εργασίας ιδανικές τότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να σκεφτώ οποιαδήποτε πρόταση μου είχε γίνει από άλλο σωματείο. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τη διοίκηση της Θουρίας, είναι μια οικογένεια που προσπαθεί όλη την ημέρα να επιλύει τα προβλήματα της ομάδας και επειδή στη ζωή μου έμαθα να μην αφήνω τίποτα στη μέση, πρώτα θα υλοποιήσω τους στόχους που έχω θέσει με τη διοίκηση και μετά θα σκεφτώ αν θα αποχωρήσω από αυτό το σύλλογο».

- Τι να περιμένουμε από τον Πανθουριακό στην Α' τοπική; Θα στηριχθείς στον ίδιο κορμό, θα υπάρξουν αλλαγές;

«Οι στόχοι μας για τη νέα σεζόν είναι να κρατηθεί ο βασικός κορμός της ομάδας, να γίνουν 4-5 σημαντικές προσθήκες ουσίας και όχι εντυπωσιασμού με παίκτες που θα δουν τη Θουρία σαν σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο στην ποδοσφαιρική τους πορεία και όχι σαν ένα σωματείο στο οποίο θα έρθουν να κολλήσουν τα τελευταία τους ένσημα. Ελάχιστες θα είναι οι αποχωρήσεις από το δυναμικό της ομάδας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε το ίδιο καλό ποδόσφαιρο με τη φετινή χρονιά ξέροντας ότι το επίπεδο θα είναι υψηλότερο και ο ανταγωνισμός μεγαλύτερος. Εμείς μέσα από το παιχνίδι μας θέλουμε να χαρούμε το ποδόσφαιρο σε πρώτη φάση και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στην Α' τοπική χωρίς να υπάρχει ο στόχος του πρωταθλητισμού τουλάχιστον για τη νέα περίοδο. Αυτό που ενδιαφέρει εμένα και τη διοίκηση της Θουρίας είναι να αφήσουμε το στίγμα μας με το ποδόσφαιρο που θα παίξουμε».

- Ποιον στιλ ποδοσφαίρου σε σε αντιπροσωπεύεις και ποιον προπονητή έχεις ως πρότυπο;

«Οπως γνωρίζετε όλοι σας κάθε ημέρα που περνάει το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και  αναπτύσσεται. Πλέον η επιστήμη έχει μπει αρκετά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Με γνώμονα αυτό, εκείνο το οποίο προσπαθώ να περάσω στις ομάδες που δουλεύω είναι καταρχήν η νοοτροπία του νικητή μέσα από τη σκληρή δουλειά που καταθέτουμε κάθε ημέρα στο γήπεδο και αυτό που μου αρέσει να βλέπω την ομάδα μου να παίζει ένα όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο με καλή κυκλοφορία της μπάλας, πρέσινγκ το οποίο να ξεκινάει από την επίθεση και με ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να κάνουν άμυνα και επίθεση με την ίδια επιτυχία. Για να το πετύχεις όλο αυτό θα πρέπει να έχεις φυσικά ποδοσφαιριστές με υψηλές ικανότητες και θέληση. Πρότυπο μου όσον αφορά την οξυδέρκεια του στο ποδόσφαιρο, τις πολλές αλλαγές τακτικής και με υψηλό φρόνημα της νίκης έχω τον Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά και αρκετούς άλλους προπονητές που διαπρέπουν στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

- Το γεγονός ότι έχεις δουλέψει ως προπονητής και μάλιστα έχεις κατακτήσει τίτλο με τον Πάμισο και τη Σπερχογεία, από τις παραδοσιακές ομάδες του νομού, σε βοήθησε ώστε να πετύχεις το ίδιο και με τον Πανθουριακό;

«Η παρουσία μου σε συλλόγους όπως ο Πάμισος και η Σπερχογεία και η εμπειρία που απέκτησα μέσα από αυτούς τους συλλόγους κάνοντας πρωταθλητισμό και κατακτώντας τίτλους με αυτές τις δύο ομάδες με βοήθησαν στο να περάσω στην ομάδα της Θουρίας την έννοια του υγιούς πρωταθλητισμού και τις θυσίες που χρειάζονται για να κατακτήσεις έναν τίτλο. Είναι δύο ομάδες που μου έδωσαν πολλά και τους έδωσα αρκετές χαρές παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα».

-Υπάρχει παίκτες στον Πανθουριακό, οι οποίοι να μπορέσουν στο μέλλον να αγωνιστούν σε επαγγελματικό επίπεδο;

«Πολλά ταλαντούχα παιδιά έχει ο Πανθουριακός, αλλά αυτός που κατά τη γνώμη μου μπορεί λόγω ηλικίας και ποδοσφαιρικής ευφυΐας να ανέβει επίπεδο είναι ο Γιώργος Μουλιάτος. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγαπάει πάρα πολύ αυτό που κάνει, είναι εξαιρετικά πειθαρχημένος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και έχει τρομερή δίψα και θέληση για να κάνει το επόμενο βήμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα».
Ο κ. Αργυρόπουλος έκλεισε τη συνέντευξη σημειώνοντας τα ακόλουθα: «Προσωπικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ομάδας, κ. Χριστόπουλο για την εκτίμηση και εμπιστοσύνη που μου έδειξε και που κατάφερα μέσα από την πορεία της ομάδας να εκπληρώσω το όνειρο του. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω για τη φετινή εκτός από τη διοίκηση, που ήταν συνεχώς δίπλα μας, όπως προανέφερα, τον άμεσο συνεργάτη μου Βασίλη Δουρούμη, που παρά το πρόβλημα που είχε με το πόδι του ήταν κάθε ημέρα δίπλα στην ομάδα και τον έφορο υλικού Γιάννη Μαρινόπουλο, που ήταν η ψυχή των αποδυτηρίων και ο άνθρωπος που επωμίσθηκε όλο το βάρος για τη σωστή λειτουργία μιας προπόνησης.

-----------------------------------------------------------------------

Σύντομο βιογραφικό
Ο Γιώργος Αργυρόπουλος είναι τελειόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε να δουλεύει ως προπονητής από τον Απόλλωνα Καλαμάτας ως συνεργάτης του Γιώργου Μηλίτση, όπου έμεινε δύο χρόνια. Τα επόμενα 3 χρόνια πήγε στον Πάμισο ως συνεργάτης του Σπύρου Τσίκινη, όπου η ομάδα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Δ' εθνικής. Μετά συνέχισε στην ομάδα της Μεσσήνης ως πρώτος προπονητής, όπου την πρώτη χρονιά κατέκτησε τον τίτλο στην Α' τοπική. Μετά  ανέλαβε προπονητής στη Σπερχογεία για 3 χρόνια, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής την 3η χρόνια και μετά επέστρεψε στον Πάμισο (Δ' εθνική), όπου εργάστηκε για δύο χρόνια και ακολούθησε ο Πανθουριακός, όπου στην πρώτη του χρονιά στέφθηκε πρωταθλητής.