Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 08:22

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Η άνοδος στη Γ' εθνική περνά από τη Σπάρτη

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Η άνοδος στη Γ' εθνική περνά από τη Σπάρτη

Με συνοπτικές διαδικασίες η Κυπαρισσία νίκησε προχθές και τον Πανθυρεατικό (4-0) και έκανε το 3 στα 3 στα μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική.

Η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας είναι η μόνη που δεν έχει απώλειες βαθμών στον πρώτο γύρο του μίνι πρωταθλήματος και φιγουράρει με 9 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ακολουθεί με 6 η Σπάρτη, με 3 ο Πανθυρεατικός, ενώ ο ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου παραμένει χωρίς βαθμό.
Με άλλα λόγια μόνο η Σπάρτη μπορεί να φράξει το δρόμο του ΑΟΚ για τις εθνικές κατηγορίες.  Ως εκ τούτου το αυριανό μεταξύ τους παιχνίδι για την 4η αγωνιστική είναι αυτό που θα κρίνει και την πρωτιά στον 13ο όμιλο.
Η Κυπαρισσία θα πάει στη Σπάρτη για δύο αποτελέσματα, αφού με ισοπαλία κρατά το προβάδισμα των τριών βαθμών και θα υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας, όπου μετρούν οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια και η διαφορά των τερμάτων (δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ).
Θυμίζουμε ότι η Μεσσηνιακή ομάδα έχει νικήσει με 1-0 στην έδρα της και αν κάνει αύριο το ίδιο θα ανέβει στη Γ' εθνική!

"Παίζουμε πάντα για τη νίκη"

Ο Αλέξης Μαντζούνης που οδηγεί φέτος την Κυπαρισσία στο δρόμο των επιτυχιών με δηλώσεις του στο "Ν' τονίζει ότι είναι: "Το ματς της χρονιάς και για τις δύο ομάδες. Διότι δύσκολα να στραβοπατήσει στη συνέχεια κάποια από τις δύο σε ματς με αδιάφορους αντιπάλους. Για εμάς είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι στη σεζόν λόγω ποιότητας και κινήτρου του αντιπάλου. Θα πάμε να παίξουμε ένα ματς χωρίς τρία βασικά όπλα, αλλά δεν πρόκειται να επηρεαστούμε Οι δικαιολογίες γεννούν αποτυχίες. Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα μου".
Για τον ΑΟΚ και η ισοπαλία στη Σπάρτη θα είναι σαν… νίκη, αφού θα διατηρήσει το +3 από τους γηπεδούχους, αλλά ο προπονητής του δεν θέλει να σκέφτεται κάτι τέτοιο.
"Από τις 3 Αυγούστου που ξεκινήσαμε παίζουμε πάντα για ένα αποτέλεσμα τη νίκη. Σεβόμαστε τη Σπάρτη που είναι η ποιοτική ομάδα που έχουμε να παίξουμε, αλλά στο ποδόσφαιρο, όταν πας για την ισοπαλία, έρχεται συνήθως η ήττα. Γι' αυτό θα αγωνιστούμε μόνο για τη νίκη, πάντα με σεβασμό στον αντίπαλο".
Αγωνιστικά, η χθεσινή προπόνηση έγινε στην Κυπαρισσία, ενώ σήμερα ο ΑΟΚ ίσως μεταβεί στα Φιλιατρά για να προσαρμοστούν οι παίκτες στις συνθήκες (φυσικός τάπητας) που θα συναντήσουν. Η Μεσσηνιακή ομάδα θα αγωνιστεί χωρίς τους Μιτρόφ (τραυματίας), Καμποσιώρη (άρρωστος), και Κόλλια (τιμωρημένος), αλλά με τη ψυχολογία στα ύψη από το εντυπωσιακό ξεκίνημα στα μπαράζ.

Με κόσμο στη Λακωνία

Η Κυπαρισσία θα παίξει την Τετάρτη τους κόπους μιας χρονιάς και σε αυτή την προσπάθεια θα έχει τη συμπαράσταση των φίλων της που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν με πούλμαν (όπως έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Αργος), αλλά και με ΙΧ (οι πρώτες εκτιμήσουν κάνουν λόγο για 300 άτομα).  Οσον αφορά την αποστολή θα αναχωρήσει  αύριο το πρωί.