Δευτέρα, 18 Μάιος 2015 20:27

Από 56 σε 200 ψήφους για νέο πρόεδρο της ΕΠΟ

Γράφτηκε από τον

Εγκρίθηκε το νέο καταστατικό της ΕΠΟ και είναι διευρυμένο το εκλογικό σύστημα από 56 σε 200 ψήφους για την εκλογή προέδρου της Ομοσπονδίας.


Το νέο καταστατικό της ΕΠΟ εγκρίθηκε την Δευτέρα (18/5) και είναι διευρυμένο το σύστημα για την εκλογή προέδρου της Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, από τις 56 ψήφους ανεβαίνουμε στις 200 και κάθε Ένωση θα έχει δικαίωμα για τρεις. Μάλιστα, δύνανται να ψηφίζουν οι διαιτητές, οι ποδοσφαιριστές και η Ένωση γυναικών ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το νέο καταστατικό, οι 53 ΕΠΣ θα εκπροσωπούνται από 3 ψήφους (τον πρόεδρο και ακόμα δύο του Δ.Σ. της κάθε ΕΠΣ έπειτα από ψηφοφορία), ενώ κάθε ΠΑΕ της Super League αποκτά δικαίωμα ψήφου. Για να βγει νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, θα πρέπει να υπάρχει έστω και οριακή πλειοψηφία.
Το Πρωτοδικείο ενέκρινε σήμερα (18/5) τις αλλαγές στο καταστατικό και δεν αφορούν μονάχα τις εκλογές της Ομοσπονδίας, που ήταν ένα πάγιο αίτημα της Λίγκας από το 1999 και έπειτα, ζητώντας να ανοίξει η διαδικασία και να μην αποφασίζουν τόσοι λίγοι για τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Οι αλλαγές αφορούν μεταξύ άλλων ζητήματα διαφθοράς και συμπεριφοράς, ενώ αναφορικά με τις δικαστικές επιτροπές τα μέλη τους θα εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση. Παράλληλα, θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε ονομασίες, ενώ θέση αντιπροέδρου δεν θα παίρνει κατ' ανάγκη ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, αλλά κάποιος άλλος εκπρόσωπος. Συν τις άλλοις, θα είναι υποχρεωτικό να υπάρχει μια γυναίκα στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ.
Την Τρίτη (19/5) αναμένεται η ΕΠΟ να ανακοινώσει το νέο καταστατικό και τις αλλαγές που θα υπάρξουν σε σχέση με την ισχύουσα κατάσταση.

πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ