Τετάρτη, 20 Μάιος 2015 20:42

Οδοστρωτήρας ο Παναθηναϊκός, πέρασε άνετα 0-4 από την Τρίπολη!

Γράφτηκε από τον
Οδοστρωτήρας ο Παναθηναϊκός, πέρασε άνετα 0-4 από την Τρίπολη!

Έδειξε τα δόντια του… Αγριεμένος και επιβλητικός εμφανίστηκε στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός, που στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας κέρδισε με 0-4 τον Αστέρα το απόγευμα της Τετάρτης (20/5).

 

 

Το πλάνο του Γιάννη Αναστασίου αποδείχθηκε επιτυχημένο και οι «πράσινοι» με άψογη αμυντική λειτουργία και γρήγορες αντεπιθέσεις… πλήγωσαν τους γηπεδούχους, που πραγματοποίησαν ένα από τα χειρότερά τους παιχνίδια.

 

Πρωταγωνιστές ήταν οι Κλωναρίδης και Καρέλης, με τον πρώτο να δίνει δύο ασίστ και τον δεύτερο να σκοράρει ισάριθμες φορές στο 45’ και το 55’. Το δρόμο για το τρίποντο είχε ανοίξει στο 26’ ο Σίλντενφελντ, που παράλληλα… έσβησε τον Μπαράλες, ενώ ο Μπεργκ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 82.

 

Με την επιβλητική του εμφάνιση το «τριφύλλι» ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθειά του για την κατάκτηση της πρωτιάς και έφτασε τους πέντε βαθμούς στην ειδική βαθμολογία, αφήνοντας τον Αστέρα Τρίπολης στον ένα.

 

 

Απόλυτα εύστοχος εμφανίστηκε στο α’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, που κατάφερε με δύο φάσεις να βγάλει δύο γκολ και να βάλει στέρεες βάσεις νίκης. Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε πάλι το σχετικά παράδοξο, αλλά αποτελεσματικό, 4-2-4 με τον Νίνη ως τον πιο προωθημένο και τους Καρέλη, Κλωναρίδη στις άκρες. Ο Στάικος Βεργέτης από την πλευρά του, που είχε οκτώ Αργεντινούς στην 11άδα, πήρε πολλά ρίσκα παρατάσσοντας φουλ επιθετικά την ομάδα του. Για 25 λεπτά ο Αστέρας ήταν καλύτερος και πρεσάροντας από ψηλά δεν επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να αναπτυχθούν. Παράλληλα έκλεβε πολλές μπάλες και ουσιαστικά το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο. Σε αυτό το διάστημα απείλησε σε τρεις περιπτώσεις με τον Νίκο Φερνάντες στο 21’ να χάνει μεγάλη ευκαιρία από τη μικρή περιοχή.

 

Στο 26’ όμως ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του καλή στιγμή. Ο Νάνο έκανε τη σέντρα μετά από κόρνερ και ο προωθημένος Σίλντενφελντ με προβολή άνοιξε το σκορ. Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» έριξαν το ρυθμό και έσφιξαν την αμυντική τους λειτουργία μην επιτρέποντας στους Αρκάδες να δημιουργήσουν εκ νέου. Ο Σίλντενφελντ έκανε εξαιρετική δουλειά στον Μπαράλες και με εξαίρεση τον δραστήριο Μάσα, οι Πάρα και Φερνάντες απενεργοποιήθηκαν. Αντίθετα, το «τριφύλλι» χτύπησε για δεύτερη φορά στο τέλος του ημιχρόνου ρίχνοντας στο καναβάτσο τους γηπεδούχους. Ο Κλωναρίδης με ωραία κάθετη έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Καρέλη, ο οποίος ντρίπλαρε τον Θεοδωρόπουλο και σε κενή εστία έγραψε στο 45’ το 0-2.

 

 

Στο β’ μέρος, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε δέκα λεπτά για να καθαρίσει οριστικά το παιχνίδι. Ο Αστέρας πλήρωσε τα πολλά επιθετικά ρίσκα, που πήρε ο Βεργέτης και ο Αναστασίου δικαιώθηκε απόλυτα για το πλάνο του. Ο Θεοδωρόπουλος στο 49’ σταμάτησε καλό σουτ του Κλωναρίδη, αλλά ο Ελληνοβέλγος εξτρέμ στο 55’ έδωσε τη δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι και ο Καρέλης έγραψε με σουτ εντός περιοχής το 0-3 διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα. Ουσιαστικά οι δυο τους έκαναν σμπαράλια την άμυνα των γηπεδούχων, που για πρώτη φορά φέτος δέχθηκαν περισσότερα από δύο γκολ στο «σπίτι» τους. Ο Βεργέτης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του ρίχνοντας στη μάχη Γιαννιώτα και Μπαντιμπαγκά, αλλά οι αγχωμένοι Αρκάδες είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους.

 

Ο Γιαννιώτας ήταν ο μόνος, που προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Τα κατάφερε σε δύο περιπτώσεις, στο 57’ και στο 79’, αλλά ο Στιλ πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις και κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Οι σπασμωδικές κινήσεις των γηπεδούχων αντιμετωπίζονταν εύκολα από τους δυνατούς αμυντικά «πράσινους», που κυριαρχούσαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έδειχναν μάλιστα διάθεση να πατήσουν φρένο και σε κάθε ευκαιρία έφευγαν ταχύτατα με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση. Τη χαριστική βολή την έριξαν τελικά στο 82’ όταν μετά από πραγματικά εξαιρετική συνεργασία των Καρέλη και Μαυρία, ο τελευταίος έβγαλε σε ιδανική θέση τον Μπεργκ, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό και εντυπωσιακό 0-4 στην Τρίπολη.

 

Διαιτητής ήταν ο Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου). Βοηθοί οι Χασάν Κούλα (Ξάνθης) και Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), ενώ τέταρτος ο Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου).

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Φερνάντες (46’ Γιαννιώτας), Ιγκλέσιας, Ρόλε, Μάσα (77’ Μουνάφο), Πάρα (60’ Μπαντιμπαγκά), Μπαράλες

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής (80’ Μπεργκ), Ζέκα, Λαγός, Νίνης (73’ Πράνιτς), Κλωναρίδης (65’ Μαυρίας), Καρέλης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR