Παρασκευή, 22 Μάιος 2015 08:17

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ζωντανή στη μάχη της ανόδου

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ζωντανή στη μάχη της ανόδου

Η Κυπαρισσία είχε την δυνατότητα να αγκαλιάσει την άνοδο παίρνοντας νίκη ή ισοπαλία την Τετάρτη στην Σπάρτη όμως με τα δεδομένα που πραγματοποιήθηκε το ντέρμπι με την ομάδα της Λακωνίας, η ήττα με 2-1 κρίνεται θετικό αποτέλεσμα για τους Μεσσηνίους.


Το συγκρότημα του Αλέξη Μαντζούνη πήγε στην καυτή έδρα της Σπάρτης με σημαντικές απουσίες αφού ο έμπειρος τεχνικός δεν είχε στην διάθεση του τους Μιτρόφ, Κόλλια, Γ. Παναγόπουλο και Καμποσιώρη.
Επιπλέον, αντιμετώπισε μια εξαιρετική ομάδα η οποία με την δύναμη που της έδωσε η παρουσία περίπου 2.000 φιλάθλων της κατάφερε να ανοίξει πολύ γρήγορα το σκορ, μόλις στο 6'.
Όταν μάλιστα οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στην εκπνοή των πρώτου ημιχρόνου, τότε φάνηκε πως η Κυπαρισσία όχι μόνο δεν θα πάρει αποτέλεσμα, αλλά ότι δεν θα υπερασπιστεί ούτε το 1-0 με το οποίο είχε κερδίσει στο πρώτο ματς τους Λάκωνες.
Ωστόσο, η Κυπαρισσία έχει δείξει πως δεν τα παρατάει φέτος και έτσι το εξαιρετικό γκολ του Θεοδωρακόπουλου στο 73' διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ της Σπάρτης το οποίο αφήνει ανοικτή την υπόθεση άνοδος.
Οι δύο ομάδες πλέον ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου και αν παραμείνουν ισόβαθμοι μετά και τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, τότε θα λύσουν τις διαφορές τους σε αγώνα μπαράζ.
Και αυτό γιατί, να θυμίσουμε πως, στην τελική ισοβαθμία μετρούν μόνο τα αποτελέσματα στα ματς των δύο ομάδων (1-0, 2-1), χωρίς το εκτός έδρας γκολ και χωρίς φυσικά τα γκολ απέναντι στις άλλες ομάδες του ομίλου.
Η Κυπαρισσία θα παίξει διαδοχικά με ΠΑΟΚ Κουτσποδίου εντός και Πανθυρεατικό εκτός ενώ η Σπάρτη θα παίξει με Πανθυρεατικό εκτός και ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου εντός.

«Θα κριθεί στις
λεπτομέρειες»

Ο τεχνικός της Κυπαρισσίας Αλέξης Μαντζούνης έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του αλλά και από το αποτέλεσμα στην Σπάρτη ενώ στις δηλώσεις του τόνισε πως πλέον όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.
«Πετύχαμε κάτι πολύ δύσκολο στη Σπάρτη σε μια από τις πιο γλύκες ήττες. Εχω πει ότι οι δικαιολογίες γεννούν αποτυχίες. Δεν ψάχνουμε ποτέ δικαιολογίες αλλά δεν παραγνωρίζουμε τα προβλήματα που είχαμε. Η ομάδα έδειξε σε ένα ακόμη ματς ότι απαγορεύεται να παραδοθεί. Η άνοδος θα κριθεί στις λεπτομερείς. Σε μια απουσία, σε μια φάση ή σε ένα γκολ. Σίγουρα και η Σπάρτη είναι μια πολύ δυνατή ομάδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Τριφυλιακής ομάδας.

Αμφίβολοι Παναγόπουλος
και Καμποσίώρης

Στη Σπάρτη η Κυπαρισσία έπαιξε χωρίς 4 παίκτες. Ο Γ. Παναγόπουλος θα ακολουθήσει και σήμερα θεραπεία και θα δοκιμάσει να προπονηθεί αύριο, μήπως και προλάβει το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου. Αμφίβολη εν όψει Κυριακής είναι και η συμμετοχή του Καμποσιώρη ενώ εκτός μάχης είναι σίγουρα ο τραυματίας Μιτρόφ.
Το ευχάριστο είναι ότι επιστρέφει ο Κόλλιας που εξέτισε την ποινή του.
Όσον αφορά τον Ντιοπ, στη Σπάρτη συμπλήρωσε 3 κίτρινες κάρτες και οι άνθρωποι της Κυπαρισσίας θα ενημερωθούν από την ΕΠΟ αν η τιμωρία σε αυτή τη φάση των αγώνων προκύπτει μετά από 3 ή μετά από 4 κίτρινες κάρτες.