Παρασκευή, 22 Μάιος 2015 13:50

Περέιρα: «Δεν είναι έκπληξη η Ξάνθη. Θα μας προβληματίσει»

Γράφτηκε από τον

Το 27ο κύπελλο της Ιστορίας του θα διεκδικήσει αύριο (20:30) στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός.

Η Ξάνθη ως αντίπαλος χαρίζει... απλόχερα στους πρωταθλητές τον τίτλο του φαβορί, με το βάρος που αυτό συνεπάγεται. Ο Βίτορ Περέιρα το γνωρίζει καλά και φρόντισε να επισημάνει τους κινδύνους: «Τον τίτλο του φαβορί πρέπει να τον αποδεικνύεις από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτή η λέξη δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό που μετράει είναι η δουλειά που έχουμε κάνει και η ποιότητα της ομάδας μας. Είναι ένας τελικός όπου όλα μπορούν να συμβούν, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας.

Για μένα δεν είναι εκπληξη που η Ξάνθη βρίσκεται εδώ. Την αντιμετώπισα στο ντεμπούτο μου στον πάγκο του Ολυμπιακού και, παρότι νικήσαμε 3-0, το σκορ δεν ανταποκρίνεται στη μορφή του αγώνα. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με εξαιρετικό προπονητή και ξέρουμε ότι αύριο θα μας προβληματίσει.

Η παρουσία του κόσμου είναι σημαντική και θα μας βοηθήσει. Αύριο πιστέυω ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει μια απάντηση αντάξια του μεγέθους του συλλόγου».

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα αναφορικά με τον Νταβίντ Φουστέρ: «Δεν θέλω να μιλήσω ξεχωριστά για κάποιον παίκτη. Το μόνο που θα πω είναι ότι όλοι είναι έτοιμοι, όλοι θέλουν να παίξουν και να κατακτήσουν το κύπελλο».

Ο τερματοφύλακας των "ερυθρολεύκων", Ρομπέρτο, τόνισε: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι κάναμε μέχρι σήμερα. Να είμαστε δηλαδή η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα και έφτασε έως τον τελικό κυπέλλου. Πρέπει από το ξεκίνημα, να κάνουμε ξεκάθαρες τις ιδέες και τις διαθέσεις μας γι΄αυτό το ματς. Είναι ένας τελικός. Οποιος δεν έχει κίνητρο να παίξει σε τελικό, δεν αξίζει να είναι επαγγελματίας. Εχουμε δώσει ακριβώς την ίδια σημασία σ΄αυτό το ματς, όπως και σε όλα τα άλλα που μας οδήγησαν εδώ. Εχουμε μεγάλο κίνητρο και θέλουμε το κύπελλο. Δεν σκέφτομαι τη διαδικασία των πέναλτι, αφού ελπίζω να έχουμε "καθαρίσει" πριν φτάσουμε σ΄αυτό το σημείο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ