Παρασκευή, 22 Μάιος 2015 14:25

Όχι Grexit, αλλά επιτήρηση από FIFA και UEFA

Γράφτηκε από τον

Τέλος στο ενδεχόμενο τιμωρίας του ελληνικού ποδοσφαίρου με αποκλεισμό των συλλόγων του, αλλά και της Εθνικής ομάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις.


Με κοινή επιστολή, που έστειλαν FIFA και UEFA στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και την κοινοποιούν στην ΕΠΟ δηλώνουν ικανοποιημένες από τα όσα περιλαμβάνει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και εκτιμούν ότι δεν προσβάλει το αυτοδιοίκητο.
Παγκόσμια και ευρωπαϊκή ομοσπονδία, πάντως, προειδοποιούν ότι «θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή».
Με την επιστολή αυτή, καταρρίπτονται οι διαρροές κύκλων της ΕΠΟ το τελευταία διάστημα, που έκαναν λόγο για διορία 15 ημερών από την UEFA και την FIFA προς την ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να διαφοροποιήσει κάποια άρθρα στο νομοσχέδιο.
Αυτό που απομένει να φανεί είναι αν θα τηρήσει η Ομοσπονδία όσα αναφέρονται στο νέο νόμο όπως για παράδειγμα στον τρόπο με τον οποίο θα συγκροτηθούν οι πειθαχικές επιτροπές.
Αναλυτικά η επιστολή των FIFA και UEFA
«Αγαπητέ κ. Κοντονή,
Επιβεβαιώνουμε παραλαβή της επιστολής σας με ημερομηνία 8 Μαΐου 2015 με την οποία αποστείλατε στη FIFA και την UEFA αντίγραφο στην Ελληνική γλώσσα του προαναφερόμενου νόμου, όπως τελικά υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μία μετάφραση στα Αγγλικά του Άρθρου 5 και Άρθρου 15 παρ.2.
Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στην τελική εκδοχή του νόμου φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις που προηγουμένως έγιναν από την FIFA και την UEFA. Συγχρόνως, και προς αποφυγή αμφιβολιών, θα επαναλάβουμε ότι κάθε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση από τη FIFA και την UEFA.
Σχετικώς, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή και σε συμφωνία με τις αντίστοιχες διατάξεις των Καταστατικών της FIFA και της UEFA.
Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη σας τα παραπάνω και για τη συνεργασία σας σε αυτή τη διαδικασία».
Πηγή: sentragoal.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ