Τρίτη, 26 Μάιος 2015 07:59

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Πρώτα ο Πανθυρεατικός, μετά το μπαράζ με Σπάρτη - χάνει και Γ. Παναγόπουλο

Γράφτηκε από τον

Αν και αγχώθηκε, η Κυπαρισσία λύγισε την Κυριακή με σκορ 1-0 την αντίσταση του ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου και συγκατοικεί με τη Σπάρτη στο ρετιρέ του 13ου ομίλου στα μπαράζ ανόδου για τη Γ' εθνική. 

Η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας σημείωσε την τέταρτη νίκη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, έχοντας το απόλυτο στην έδρα της (3 στα 3), χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ. Συγκεκριμένα επικράτησε στην πρεμιέρα με 1-0 της Σπάρτης, στην 3η αγωνιστική με 4-0 του Πανθυρεατικού και την Κυριακή με 1-0 των πρωταθλητών Αργολίδας για την 5η αγωνιστική.  Ο ΑΟΚ είχε νικήσει και στο Αργος με 0-2 και η μοναδική ήττα σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Σπάρτη με 2-1 από την ομώνυμη ομάδα.
Ιδιο απολογισμό έχουν και οι Λάκωνες και αν παραμείνει η ισοβαθμία μετά και τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής, τότε θα χρειαστεί αγώνας μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο.
Η Κυπαρισσία θα παίξει την Κυριακή στο Αστρος με τον Πανθυρεατικό και η Σπάρτη στο γήπεδό της με τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου και θεωρητικά έχει πιο εύκολο έργο.
"Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε, αλλά είμαστε συνηθισμένοι στα δύσκολα.  Καλά τα συστήματα και οι τακτικές, αλλά σε τέτοια παιχνίδια μιλά η ψυχή και ποιος το θέλει περισσότερο. Είναι ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο. Θέλω να πιστεύω ότι θα κερδίσουμε", λέει στο "Ν' για το προσεχές ματς με τον Πανθυρεατικό ο Αλέξης Μαντζούνης.
Ο προπονητής της Κυπαρισσίας ξεκαθαρίζει στη συνέχεια ότι: "Δεν υπάρχει στο μυαλό μας το μπαράζ με τη Σπάρτη.  Σκεφτόμαστε μόνο τον Πανθυρεατικό και αν κερδίσουμε, τότε θα δούμε πως θα έχει η κατάσταση".
Οσο για το 1-0 επί του ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου: "Ηταν μια αγχωτική νίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα και το γεγονός ότι δεν είχε άγχος, τον έκανε να παίξει ελεύθερα.  Εμείς θέλαμε μόνο τη νίκη και λογικό είναι όταν το ημίχρονο λήγει 0-0 να υπάρχει άγχος. Τέλος καλό όμως, όλα καλά".

Χωρίς Παναγόπουλο

Ο Γιώργος Παναγόπουλος έπαιξε προχθές για τελευταία φορά φέτος με τη φανέλα της Κυπαρισσίας, καθώς αναχώρησε για τη Μύκονο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο έμπειρος αμυντικός θα χάσει έτσι το ματς με τον Πανθυρεατικό και αν χρειαστεί και το μπαράζ με τη Σπάρτη και ο Αλέξης Μαντζούνης θα πρέπει να κάνει αλχημείες για να καλύψει το κενό στα μετόπισθεν.
Εκτός πλάνων για την Κυριακή είναι και οι Μιτρόφ, Καμποσιώρης. Η προετοιμασία για τον Πανθυρεατικό θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μιας και το τεχνικό τιμ έδωσε διήμερο ρεπό (Δευτέρα - Τρίτη).