Τετάρτη, 27 Μάιος 2015 13:10

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: Σήμερα ο τελικός Σεβίλη -Ντνίπρο

Γράφτηκε από τον

Τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τόσο ξεκάθαρο φαβορί, δεν έχει διεξαχθεί τα τελευταία 15 χρόνια...

Σήμερα (21:45 ΑNT1) στο «Ναροντόβι» της Βαρσοβίας η ομάδα-θεσμός του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλη, αντιμετωπίζει την «πρωτάρα» Ντνίπρο Ντιπροπετρόφσκ κι αυτό που ελπίζουν οι Ουκρανοί είναι μια έκπληξη αντίστοιχη με αυτή της Γαλατασαράι η οποία κατέκτησε το τρόπαιο (UEFA, τότε) εναντίον της Αρσεναλ, το 2000. Η ομάδα του Ουνάι Εμερι έχασε –ξανά- την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του πρωταθλήματος, όμως αυτή τη φορά έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Ο κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ μετέχει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και οι Σεβιγιάνοι θέλουν να... αποχαιρετήσουν την αγαπημένη τους διοργάνωση, γράφοντας το όνομά τους στην πρώτη θέση της χρυσής βίβλου. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση νίκης, θα γίνουν οι μόνοι με τέσσερα τρόπαια, ξεπερνώντας τη Γιουβέντους, την Ιντερ και τη Λίβερπουλ.
Τελευταίο εμπόδιο, είναι η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Η Ντνίπρο του έμπειρου Μίρον Μάρκεβιτς, η οποία αποκλείστηκε στην αρχή της σεζόν από το Τσάμπιονς Λιγκ, πέρασε με τα... χίλια ζόρια στους ομίλους του Γιουρόπα και από εκεί κατάφερε στην τελευταία αγωνιστική να αποκλείσει τη Σεντ Ετιέν και να προκριθεί στη νοκ άουτ φάση. Την παρακολουθήσαμε στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται λάθη της «ερυθρόλευκης» άμυνας και στην εξέλιξη της διοργάνωσης να φτάνει έως τον τελικό κερδίζοντας όλους τους εντός έδρας αγώνες της με 1-0. Αποδείχθηκε αρκετό για να αποκλείσει αντιπάλους όπως ο Αγιαξ και η Νάπολι! Ομως σήμερα θα έχει απέναντί της τους Ισπανούς του Ουνάι Έμερι που μόνο στα νοκ άουτ παιχνίδια έχουν σκοράρει συνολικά 19 φορές, περισσότερες απ΄όσες η Ντνίπρο (15) σε όλη τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της.
Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο 44χρονος Αγγλος  Μάρτιν Ατκινσον. Βοοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μάικλ Μαλάρκι, Στέφεν Τσάιλντ (επόπτες γραμμών), Άντονι Τέιλορ, Αντρέ Μάρινερ (επιπρόσθετοι) και αναπληρωματικός ο Τζέικ Κόλιν. Τέταρτος διαιτητής, ο Τσέχος Πάβελ Κράλοβετς.