Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2015 08:32

ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-2: Λυτρώθηκε στο 95' με Θεοδωρακόπουλο και πάει σε μπαράζ ανόδου με Σπάρτη

Γράφτηκε από τον

Εφτάψυχη και ατσάλινη αποδείχθηκε η Κυπαρισσία χθες στο Αστρος μιας και κέρδισε 2-1 τον Πανθυρεατικό με γκολ του Θεοδωρακόπουλου στο 95' και ενώ είχε ισοφαριστεί στο 86'!


Μία τεράστια νίκη για τους πρωταθλητές Μεσσηνίας που τους στέλνει σε αγώνα μπαράζ με τη Σπάρτη, μιας και οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στους 15 βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές και έχουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα και τα ίδια γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια! Μάλιστα οι Σπαρτιάτες υπέστηκαν… ψυχρολουσία χθες, αφού πανηγύρισαν έξαλλα όταν έμαθαν το 1-1, όμως έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια από το γήπεδο τους μετά τη νίκη του ΑΟΚ.
Οσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι η Τριφυλιακή ομάδα συνάντησε… εχθρική ατμόσφαιρα στο Αστρος με την αποστολή να προπηλακίζεται μόλις έφτασε στο γήπεδο από τον προπονητή του Πανθυρεατικού Αρη Σαβούρδου, 4-5 παίκτες και παράγοντες. Το κλίμα ήταν πολεμικό και στην κερκίδα, εκεί όπου έδωσαν το "παρών" 150 περίπου φίλοι του ΑΟΚ.
Παρόλα αυτά η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη στάθηκε όρθια ορθώνοντας ανάστημα, πήρε το πολυπόθητο διπλό στο Αστρος και βλέπει άνοδο στη Γ' εθνική.
Ο ΑΟΚ προηγήθηκε στο 23' με προβολή του Χρήστου Παπαγεωργίου και κρατούσε το προβάδισμα μέχρι το 86' όταν ο Πανθυρεατικός ισοφάρισε 1-1 με διαγώνιο σουτ του Κώστα Μπάρλα. Μάλιστα το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες, πάγκο και οπαδούς των γηπεδούχων, παρότι η ομάδα τους δεν είχε βαθμολογικό όφελος από αυτό το παιχνίδι…
Ομως η Κυπαρισσία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με γκολ του εκπληκτικού Θοδωρή Θεοδωρακόπουλου στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 1-2, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από συμπαίκτες, τεχνικό τιμ και φίλους του ΑΟΚ! Να θυμίσουμε πως ο Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος είχε βάλει και το κρισιμότατο γκολ στη Σπάρτη μειώνοντας σε 2-1, χάρις στο οποίο οι πρωταθλητές Μεσσηνίας έμειναν ζωντανοί για την άνοδο.
Η επιτυχία της Κυπαρισσίας αποκτά μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς πως αποχώρησαν τραυματίες δύο από τους καλύτερους παίκτες της… Ο σκόρερ Χ. Παπαγεωργίου βγήκε αλλαγή στο ημίχρονο και λίγο μετά το 70' αποχώρησε και ο Φώτης Παναγόπουλος.

Ανοιξε το σκορ με
Παπαγεωργίου στο 23'

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους πρωταθλητές Μεσσηνίας να μπαίνουν πιο δυνατά και να κερδίσουν τις περισσότερες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.
Στο 6' το σουτ του Ανδρουτσή έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 17' ο Σούρσος έδιωξε πριν γίνει απειλητικός ο Γεωργιόπουλος, και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Χ. Παπαγεωργίου έφυγε άουτ.
Το σκορ άνοιξε στο 23' με τον Καρατζούλια να βγάζει μια σέντρα και ο Χ. Παπαγεωργίου με προβολή πρόλαβε την έξοδο του Σούρσου και έγραψε το 0-1.
Στο 28' ο Πανθυρεατικός απείλησε για πρώτη φορά με τον Κ. Μπάρλα να πιάνει το σουτ και τον Ντουγέρογλου να διώχνει σε κόρνερ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ του ΑΟΚ είπε "όχι" και σε κεφαλιά του Χαρμπαλή.
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους έγινε στο 44' με τον
Κ. Μπάρλα να σουτάρει μετά από αμυντική αδράνεια, όμως ο Ντουγέρογλου μπλόκαρε.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι που έπαιζαν με υπέρμετρο πάθος μπήκαν πιο δυνατά και πίεσαν για την ισοφάριση.
Στο 50' ο Καρατζούλιας σέντραρε και ο Κόλλιας δεν πρόλαβε για λίγο να βάλει το πόδι του, με τον Σούρσο να μπλοκάρει.
Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Αστρους έχασε κλασική ευκαιρία με τον Κ. Μπάρλα να κάνει την κοντινή προβολή μετά από κόρνερ και τον Ντουγέρογλου να αποκρούει σωτήρια.
Μετά το 70' οι γηπεδούχοι βγήκαν μαζικά μπροστά και η ομάδα του
Α. Μαντζούνη βρήκε πολλούς κενούς χώρους στην αντεπίθεση, τους οποίους όμως δεν εκμεταλλεύτηκε.
Στο 72' ο Κόλλιας σούταρε λίγο άουτ από διαγώνια θέση και στο 78' ο Καμποσιώρης νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Σούρσο.
Σημαντική ευκαιρία χάθηκε και στο 81' με τον Κωνσταντόπουλο να πλασάρει λίγο άουτ μετά από ατομική ενέργεια.

Ισοφάρισε στο
86' ο Μπάρλας

Ο Πανθυρεατικός που πίεζε έφτασε στην ισοφάριση στο 86' με διαγώνιο σουτ του Κ. Μπάρλα μέσα από την περιοχή. Το 1-1 μάλιστα πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους γηπεδούχους με πολλές χειρονομίες προς τον πάγκο της Κυπαρισσίας.
Ομως η Τριφυλιακή ομάδα απέδειξε πως δεν τα παρατά ποτέ και έφτασε στο πολυπόθητο γκολ στο 95'…
Ο Λυδιώτης έκανε την βαθιά σέντρα και μετά από ασταθή απόκρουση αμυντικού ο Θεοδωρακόπουλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με σκαστό σουτ την πέρασε πάνω από τον Σούρσο για το τελικό 1-2 που πανηγυρίστηκε δεόντως από όλους τους Κυπαρισσιώτες.
Μετά το γκολ αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη για χειρονομίες οι Χατζηγιάννης και Ζαφείρης (ήταν στον πάγκο).
Καλή ήταν η διαιτησία του Τσαμούρη (Πειραιά) και του β' βοηθού Σγάντζου, ενώ με παράπονα έμειναν οι Κυπαρισσιώτες από τις υποδείξεις του α' βοηθού Κουρομιχελάκη.
ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ: Σούρσος, Σακελλαράκης, Γ. Μπάρλας, Αρφάνης, Σαμαρτζής, Καπράνος, Χαρμπαλής (73' Χατζηγιάννης),
Ι. Αδάμης, Κ. Μπάρλας (90' Κοδέλλας), Δημάκος, Αγγελόπουλος. 
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Καρατζούλιας, Γιαννόπουλος, Ανδρουτσής, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Ντιόπ, Γεωργιόπουλος (64'  Καμποσιώρης), Φ. Παναγόπουλος (75' λ. τρ. Κωνσταντόπουλος),
Χ. Παπαγεωργίου (46' λ.τρ. Θεοδωρακόπουλος), Κόλλιας.

Απούσα η αστυνομία στην
επίθεση κατά της αποστολής

Καταγγελία για εχθρικό κλίμα και… πολεμική ατμόσφαιρα έκανε η ομάδα της Κυπαρισσίας για τον χθεσινό αγώνα. Συγκεκριμένα όταν έφτασε η αποστολή στο γήπεδο, ο προπονητής του Πανθυρεατικού Αρης Σαβούρδος, 4-5 παίκτες και παράγοντες προπηλάκισαν λεκτικά αλλά και με σωματική βία (σπρωξιές, κλοτσιές) τους παίκτες του ΑΟΚ.
Στο γήπεδο δεν υπήρχε κανένας αστυνομικός, παρότι η διοίκηση της Κυπαρισσίας είχε ζητήσει τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς προστασία από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας.
Για "αδράνεια και αδιαφορία" μιλούν στην Κυπαρισσία με τους αστυνομικούς (7-8 τον αριθμό) να φτάνουν 20 λεπτά μετά την ένταση.
Ενταση υπήρξε και στην κερκίδα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος. Το παρών στο γήπεδο έδωσαν 150 Κυπαρισσιώτες και 200 Αρκάδες, που είχαν λεκτικές και όχι μόνο διαμάχες.