Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2015 12:58

Federbet: "20 εκ. ευρώ τζίρος στα χειραγωγημένα ματς στην Ελλάδα"

Γράφτηκε από τον

Η Federbet παρουσίασε την ετήσια αναφορά της στην Ευρωβουλή για τα χειραγωγημένα παιχνίδια στην Ευρώπη και υπάρχει ειδική αναφορά στην Ελλάδα. Τα εκατομμύρια και τα ύποπτα προς χειραγώγηση ματς.


Η Federbet (μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στο Βέλγιο και ασχολείται με τον εντοπισμό των χειραγωγημένων αγώνων), παρουσίασε χθες στην Ευρωβουλή την ετήσια αναφορά της για τα χειραγωγημένα παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη και η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών εκείνων που έκανε ειδική μνεία.
Συγκεκριμένα, στην έκθεσή της περιλαμβάνονται τέσσερα παιχνίδια της Super League, τα οποία σύμφωνα με την ίδια είναι ύποπτα προς χειραγώγηση, ενώ τονίζει πως ο συνολικό τζίρος φτάνει τα 20.000.000 ευρώ στα στημένα παιχνίδια στην χώρα μας.
Για την Ελλάδα ο τίτλος έχει ως εξής: "Ελλάδα και Πορτογαλία: Σε περιόδους κρίσης, ο στοιχηματισμός μοιάζει να είναι η λύση"
Η έκθεση τονίζει: "Η μείωση στα μπάτζετ και η ύφεση στη χώρα δείχνει να έχει ξεκάθαρη επιρροή στην δραστηριότητα γύρω από τα στημένα παιχνίδια. Οι παίκτες μένουν απλήρωτοι για μήνες και με την κοινωνία να βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, έχουν δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για τον ιό των στημένων αγώνων. Στην Ελλάδα, η κατάσταση είναι κρίσιμη και το πρωτάθλημα έχει χάσει σχεδόν όλη την αξιοπιστία του".
Από 'κει και πέρα, αναφέρεται πως ο τζίρος φτάνει τα 20.000.000 ευρώ και τα εκατομμύρια που δόθηκαν για την χειραγώγηση τα 4.000.000 ευρώ. Αντιστοίχως, βγήκαν και τα ποσά για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Πηγή: sport24.gr