Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2015 18:07

Πάλι καλά που δεν το όρισαν στο Πανθεσσαλικό…

Γράφτηκε από τον

Τελικά μετά από πέντε ημέρες διαβουλεύσεων και συζητήσεων οι… κύριοι της ΕΠΟ αποφάσισαν να ορίσουν το μπαράζ ανόδου της Κυπαρισσίας με τη Σπάρτη.

Και φυσικά έκαναν το πιο… παλαβό, το όρισαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο γήπεδο του Περιστερίου! Γιατί δεν προτίμησαν, λέω εγώ, το Πανθεσσαλικό στο Βόλο ή το Καυταντζόγλειο στη Θεσσαλονίκη που είναι και πιο μεγάλο και χωράει περισσότερο κόσμο; Αφού αρχικά έβαλαν τις δύο ομάδες να παίξουν στα μέσα Ιουνίου (και όχι αυτή την Κυριακή, όπως θα έπρεπε), όντας το μοναδικό επίσημο ματς στην προηγμένη ποδοσφαιρικά Ευρώπη, τώρα τις αναγκάζουν να κάνουν πάνω από 250 χιλιόμετρα για να παίξουν τους κόπους μιας χρονιας… 
Μιλάμε οι ανθρώποι δεν μπορούν να… μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρο και θέλουν να έχουν και αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο; Εδώ δεν μπορούν να λύσουν απλά ζητήματα που αφορούν ερασιτεχνικές ομάδες, θα καταφέρουν να "φτιάξουν" το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως διαφεντεύουν; 
Ο ορισμός για το Περιστέρι είναι τελείως παράλογος και δείχνει πως η ΕΠΟ δεν συμμερίζεται τις ομάδες και τον κόσμο που κουβαλούν. Ουσιαστικά αποτρέπει πολύ κόσμο από Μεσσηνία και Λακωνία να δει τον αγώνα, αφού δεν είναι εύκολο και προσιτό για τους περισσότερους να κάνουν αυθημερόν ένα ταξίδι στην Αθήνα. Αντιθέτως αν το ματς γινόταν στην Τρίπολη (στο γήπεδο του Παναρκαδικού) ο κόσμος θα πήγαινε σαφώς πιο εύκολα και θα απέφευγαν οι ομάδες την ταλαιπωρία και τα έξοδα.
Αλλά είπαμε οι ιθύνοντες της ΕΠΟ κρίνουν και αποφασίζουν με άλλα μέτρα και σταθμά και γι' αυτό το ποδόσφαιρο μας έχει πέσει στην ανυποληψία και στη διαφθορά εδώ και χρόνια.