Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2015 18:59

Γενικός διευθυντής στα Χανιά ο Ηρακλής Τσίκινης

Γράφτηκε από τον
Γενικός διευθυντής στα Χανιά ο Ηρακλής Τσίκινης

Το πόστο του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ αναλαμβάνει στον ΑΟΧ ο παλαίμαχος Μεσσήνιος διεθνής διαιτητής Ηρακλής Τσίκινης, που μίλησε στο Flashnews.gr γι’ αυτή τη συνεργασία.


Για το πόστο που αναλαμβάνει στον ΑΟΧ: «Δέχθηκα αυτή την πρόταση από τον κ. Σγουράκη και για εμένα ήταν πρόκληση αυτό που μου πρότεινε. Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι στο χώρο έξω από τη διαιτησία, στην οργάνωση των ομάδων και πέρσι ήμουν στην Καλλιθέα. Ξέρω την ιστορία της ομάδας και επειδή ήταν μία πρόκληση για μένα δέχθηκα να μπω να βοηθήσω από το δικό μου μετερίζι την ομάδα. Πάνω σε αυτό το γνώμονα μπήκα κι εγώ να βοηθήσω, όσο μπορώ με τις δυνάμεις μου, ώστε όλοι μαζί να οδηγήσουμε την ιστορική ομάδα των Χανίων σε καλύτερα μονοπάτια, και γιατί όχι και στα σαλόνια της Super League. Βέβαια αυτό θέλει δουλειά και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, με ήπιους τόνους, χωρίς διακρίσεις, να οργανωθεί το τμήμα. Από τη μεριά μου θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια».
Για το ποιος ήταν ο σημαντικότερος λόγος που τον έκανε να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με τον ΑΟΧ: «Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι που δέχθηκα. Φυσικά ο πρώτος λόγος είναι η γνωριμία μου και το πώς με πλησίασε ο κ. Σγουράκης και μου έκανε την πρόταση. Είναι ένας νέος άνθρωπος με φιλοδοξίες, ένας άνθρωπος που μπορεί να βοηθήσει, έχει όρεξη, είναι Χανιώτης γέννημα-θρέμμα, με μία οικογένεια πίσω που έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με την ομάδα. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος και ο άλλος είναι ότι έχω να κάνω με μία ομάδα που πραγματικά είναι τιμή για εμένα να ασχοληθώ, με μεγάλη ιστορία και με πολύ κόσμο που την αγαπάει και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γενικότερα πιστεύω ότι στο νομό των Χανίων και γενικότερα στην Κρήτη είναι μία ομάδα που είναι αγαπητή με μεγάλη δυναμική και αυτός είναι ο επόμενος λόγος που δέχθηκα αυτή την πρόταση».
Για τον στόχο της ομάδας: «Οι πρώτοι στόχοι είναι να οργανωθούμε. Να δούμε καταρχήν το ρόστερ της ομάδας κι από εκεί και πέρα να κάνουμε κινήσεις βασικά για το νέο μας προπονητή. Να στελεχώσουμε την ομάδα σε ό,τι χρειαστεί και με ένα μπάτζετ το οποίο δεν θα ξεφύγει. Άλλωστε κατά την δική μου άποψη τα χρήματα ναι μεν παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά δεν είναι το βασικό. Το βασικό είναι να υπάρχουν πολλά πράγματα, να υπάρξει μία χημεία στην ομάδα. Στόχος της ομάδας είναι να κάνει μία πολύ καλή πορεία. Επειδή έρχεται ένα πρωτάθλημα πολύ δύσκολο γιατί πάμε σε έναν όμιλο Β’ Εθνικής, θεωρώ ότι μπορούμε με κάποιο σημαντικό και καλό ρόστερ και με οργάνωση γιατί όχι να δούμε και πιο ψηλά. Όμως ο βασικός στόχος της ομάδας είναι να κάνει μία πολύ καλή πορεία, να στηριχθεί και στα δικά της παιδιά με μία ενίσχυση απ’ έξω, κι από εκεί και πέρα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».