Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 12:45

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Ζητεί με επιστολή έκτακτη γενική συνέλευση, νέο καταστατικό και εκλογές στην ΕΠΣΜ

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Ζητεί με επιστολή έκτακτη γενική συνέλευση, νέο καταστατικό και εκλογές στην ΕΠΣΜ

Ανοιχτή επιστολή προς την ΕΠΣ και τα ποδοσφαιρικά Σωματεία της Μεσσηνίας έστειλε η διοίκηση του Μιλτιάδη, με τον πρόεδρο Μανώλη Κατρή και τον γραμματέα Κώστα Κατρή να την υπογράφουν.


Η επιστολή αναφέρει:
"Στην Γ.Σ. της προηγούμενης άνοιξης είχα παροτρύνει τον έκπτωτο πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας να διαφυλάξει την υστεροφημία του με το να παραιτηθεί ο ίδιος εγκαίρως και να προκηρύξει ταυτόχρονα το ΔΣ νέες αρχαιρεσίες με αδιάβλητες διαδικασίες.
Πλην όμως προέκρινε να πάει στον ανακριτή καβάλα στ' άλογο, ως πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας αδιαφορώντας ότι έτσι αναπόφευκτα
η δική του νομική εμπλοκή ρίχνει σκιές που βαραίνουν το σύνολο του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Μέχρις εδώ όμως δικαίωμά του.
Στην ίδια όμως ολομέλεια και αφού εξέθεσα τις πλείστες διαφωνίες του σωματείου μας σε σοβαρά θέματα τόσο του διοικητικού όσο και του οικονομικού απολογισμού, δέχτηκα από τον ίδιο αλλά και από το σύνολο του ΔΣ την σαφή υπόδειξη να αποσύρω τις όποιες ενστάσεις είχα, χάριν της ομοφωνίας και της ενότητας του ποδοσφαίρου, με την ρητή υπόσχεση ότι το καλοκαίρι το ΔΣ θα συγκληθεί ΓΣ που θα
τροποποιήσει το καταστατικό και θα διενεργήσει πρόωρες αρχαιρεσίες.
Τόσο από εμένα όσο και από άλλους εκπροσώπους έγινε δεκτή αυτή η
συναινετική λύση με ανακούφιση, σαν απαρχή της επίλυσης μιας διένεξης που αφορά σε σοβαρές διαφορές αντίληψης για το ποδόσφαιρο με αποκορύφωση τις αρχαιρεσίες του 2014.
Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι η λύση αυτή επικυρώθηκε ομόφωνα από την  Γ.Σ.
Εν παρόδω καταγγέλλω ότι οι αρχαιρεσίες του 2014 διεξήχθησαν σε κλίμα προπηλακισμών και εκφοβισμού και με αντιδημοκρατικές διατάξεις που δεν επέτρεψαν σε εμάς την συγκροτημένη τότε αντιπολίτευση, που επιβραβευτήκαμε με την ψήφο 25 τουλάχιστον σωματείων να διαθέτουμε σήμερα ούτε έναν (αρ.1) αναπληρωματικό, έστω, μέλος στο Δ.Σ.
Επομένως αφού το ποδόσφαιρο της Μεσσηνίας δεν μπόρεσε να κάνει την αυτοκάθαρση του, είναι προφανές ότι η έκπτωση του προέδρου προπαντός αποτελεί ευνοϊκή συγκυρία για να επισπευσθούν οι  διαδικασίες που ομόφωνα αποφασίστηκαν στη προηγούμενη Γ.Σ. Πρέπει τάχιστα να συγκληθεί έκτακτη Γ.Σ. στην οποία θα παραιτηθούν  τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. και να εκλεγεί αντιπροσωπευτική επιτροπή που θα φέρει άμεσα σε ψήφιση καταστατικό (με δημοκρατικές αρχές) και θα προκηρύξει αρχαιρεσίες.
Μόνο έτσι θα διαφυλαχτεί η σύμπνοια των σωματείων αλλά και η αξιοπιστία του Δ.Σ. Αντ' αυτού όμως πληροφορούμαι ότι το Δ.Σ. -αντί να φροντίσει να εκτελέσει την απόφαση της Γ.Σ, βοηθούμενη και από την συγκυρία, ψάχνει να αναπληρώσει τον πρώην πρόεδρο και να κάνει ανακατανομή αξιωμάτων. Δηλαδή να συνεχίσει να δρα ως ένα Δ.Σ. που
επικροτεί τις πρακτικές του πρώην προέδρου και αυτοπροσδιορίζεται ως συνεχιστής του φαύλου παρελθόντος, αντί να αδράξει την ευκαιρία να ανοίξει λευκή σελίδα που θα βγάλει την ΕΠΣΜ από τις σκιές που την βαρύνουν. Κρίμα διότι ορισμένοι εκ των μελών του όντως έχουν προσφέρει και τους αξίζει να αναβαπτιστούν με αδιάβλητες  διαδικασίες και να συνεχίσουν με το να προσφέρουν στο ποδόσφαιρο.
Τέλος, όποια αναπληρωματικά μέλη αποδεχτούν τον νέο ρόλο που του ζητείται διπλά θα απογοητεύσουν γιατί οι ίδιοι πολύ καλά γνωρίζουν ότι αφ' ενός η επικύρωση τους ως αναπληρωματικών έγινε με διατάξεις που προσβάλλουν την νοημοσύνη κάθε λογικού ανθρώπου – αλλά κυρίως επειδή η τυχόν αποδοχή της ιδιότητας του τακτικού μέλους κλείνει τον δρόμο για κάθε ευνοϊκή εξέλιξη και γεννάει εύλογες αμφιβολίες για το αν είναι πρόκειται για αχυρανθρώπους και συνενόχους των όσων έχουν προηγηθεί ή αν πράγματι πρόκειται για γνήσιους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.
Σε κάθε περίπτωση όμως επείγει να ασχοληθούμε και με τα τρέχοντα θέματα γιατί δυστυχώς κανείς δεν μιλάει για το μέγα θέμα των νέων δελτίων, αφού σε λίγες μέρες θα συνεδριάσει η Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. για το θέμα αυτό και η σχετική της πρόταση μετατρέπει τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές σε αναλώσιμα εμπορεύματα, την μεταγραφική διαδικασία σε ατελείωτο παζάρι και τα ερασιτεχνικά σωματεία σε φόρου υποτελείς της Ε.Π.Ο. που θα τις ακουμπάνε 2 και 3 χιλιάδες ευρώ κάθε φορά.
Αν ούτε αυτό είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει την Γ.Σ. των σωματείων, τότε τι είναι; Και τέλος πάντων ποια είναι η πρόταση μας για το θέμα αυτό;
Κλείνοντας εύχομαι όλα τα παραπάνω να έχουν αίσιο τέλος με πνεύμα σύμπνοιας και αποδοχής του άλλου, διαφορετικά θα πρέπει να προλάβουν τα σωματεία τις εξελίξεις".