Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2015 13:38

Ο ΑΟΚ και το… γόητρο της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Ολη η ποδοσφαιρική Μεσσηνία και όχι μόνο περιμένει με ανυπομονησία  το μπαράζ των… μπαράζ της Κυπαρισσίας με την Σπάρτη την Κυριακή στο Περιστέρι.

Ενα παιχνίδι που ίσως δώσει την ευκαιρία να χαμογελάσει και λίγο το χειλάκι των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό στο νομό.
Γιατί η Μεσσηνία σε όλα τα σπορ πάτωσε και αυτή τη σεζόν… Η "Μαύρη Θύελλα" παρέμεινε για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν στη
Γ' εθνική, μην μπορώντας να ανέβει στην παραπάνω κατηγορία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τερμάτισε και έβδομη.
Στο μπάσκετ ο νομός μας δεν θα έχει μετά από αρκετά χρόνια εκπρόσωπο σε εθνικές κατηγορίες. Η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας Καλαμάτα '80 δεν κατάφερε να ανέβει στη Γ' εθνική, με το εισιτήριο να το κλέβει ο Σπαρτιατικός μέσα στην Τέντα.
Στο βόλεϊ ανδρών η Καλαμάτα '80 πραγματοποίησε καλή πορεία αλλά φαίνεται πως αδυνατεί να κάνει πρωταθλητισμό και να χτυπήσει την άνοδο στην Α1 εθνική. Στις γυναίκες επίσης καλή πορεία έκαναν στην Α2 ο Μεσσηνιακός και ο Ακρίτας, όμως όσο δεν υπάρχει ένας δυνατός σύλλογος στην πόλη, δεν πρόκειται να δούμε γυναικεία ομάδα στην
Α1 κατηγορία.
Οπότε τι μένει, η Κυπαρισσία να παλεύει να διασώσει το γόητρο της Μεσσηνίας. Αξίζει να τα καταφέρει μετά από μία ονειρική χρονιά και να έχουμε τουλάχιστον την παρηγοριά να λέμε ότι του χρόνου θα δούμε ντέρμπι Καλαμάτα - Κυπαρισσία στη Γ' εθνική…